Isler recept

megosztás
0
Isler
Isler
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az isler az egyik legjobb aprósütemény a világon. Két éve csináltam először, karácsonykor. Az én islerem abban tér el az eredeti (mandulás) verziótól, hogy apukám kertjében termett mintegy 3 kilónyi mogyoró egy részéből készült. A nyáron főzött szederlekvárral és a barátnőm anyukájának meggylekvárjával (ugyanis a második adagba, már nem jutott szeder) kentem meg.
Egyetlen nagy hibája van: a "kopásállósága" kritikán aluli...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Ischler
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
  4. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis szeder (málna vagy meggy) lekvárral és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
  5. Most következik a legnehezebb része: pár napra jól el kell dugni őket valami hűvös helyre egy jól záródó fém bobozban, hogy összeérjenek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 156 588
elküldve: 40
receptkönyben: 2 213
elkészítve: 91/117
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Goca
Goca v, 2016-08-07 10:53

Nehezen kezelheto teszta de nagyon finom. Koszi

remonyo
remonyo p, 2014-11-28 10:44

Szia, nagyon tetszik a recept. Karácsonyra szeretném megcsinálni. Mandulaforgács az jó hozzá szerinted, ha ledarálom? Köszi :)

Edit64
Edit64 v, 2013-12-29 13:53

Szia Pákosztos Macska!
A finom isleredet még karácsony előtt elkészítettem, de írni most van időm. Utólag is Áldott Karácsonyt kívánok Neked és egyben Boldog Új Évet Kívánok. Visszatérve az islerre. A 26 éves fiam kedvence ez a sütemény. Mikulásra sütöttem 3 adagot. 2 adag egy szép dobozba ment ajándékba. Nagyon örült a sütinek. Igazán finom és puha is lett. Köszönet Neked a finom receptért. Nagy örömet szereztél Nekem s a fiamnak is. Edit

vmzsuzsa
vmzsuzsa szo, 2013-12-07 19:58

Nagyon finom lett a süti. Féltem tőle, hogy nincs benne tojás, de semmi problémám nem volt. Mire kihült, lehetett kenni. Házi ribizlilekvárral kentem meg, mert mindig ezzel csináltam. A tetejére tett csokit vajjal és kevés tejjel higítottam, így könnyebb volt bánni vele. Ma sütöttem, és azonnal finom omlós volt. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Chocaholic
Chococat / Chocaholic k, 2012-10-02 21:10

Szia Macska!
Nagyon finom a sutid, de legkozelebb tutira kevesebb vajjal fogom kesziteni, mert nem volt egyszeru vele dolgozni, egy-par szettort kenegetes kozben, pedig nagyon vigyaztam :/
A vegeredmeny amugy mutatos es fincsi, masnap mar siman fogyaszthato.
Szep napot: Chococat

nagy marika
nagy marika v, 2012-06-17 04:31

NAGYON SOKSZOR MEGSUTOTTEM MAR. PARTIKRA IS.100 AKAT SUTOK MEG EGYSZERRE.VALLTOZTATTAM RAJTA A TETEJERE KOKUSZRESZELEKET IS SZOKTAM SZORNI.TOBB FELE LEKVAROKKAL IS PROBALTAM MAR.PL.. BARACK, FEKETE RIBIZLI, MALNA,AFONYAVAL.ES FOZOTT VAJKREMMEL KAKAOSAN IS.MINDENIKKEL NAGYON FINOM.
KOSZONOM SZEPEN A RECEPTET.

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-04-12 20:09

Elkészítettem én is ezt az islert, hol mogyoróval, hol dióval és nagyon finom lett. Én is többféle lekvárral kipróbáltam, de szerintem mindegyik jó volt hozzá. A csokit a tetején is variáltam, mikor milyen csoki volt itthon. Így nekem már volt fehér tetejű islerem is.:)
Köszi a receptet.
Marcsi

jnikcsi
PJN / jnikcsi cs, 2012-03-29 08:34

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy a megadott mennyiségből hány db isler jön ki?

Köszi. :)

jnikcsi
PJN / jnikcsi szo, 2012-04-07 16:30

Nekem 18 db islerem lett a leírt mennyiségből.
Éppen most tettem őket dobozokba, remélem holnapra szépen megpuhulnak.

Manofalva
Manofalva sze, 2012-01-11 20:06

Szia!
Ha mogyoró helyett diót tennék bele, az nagyon elrontaná? :o) Csak az van itthon, de ha úgy nem ok, akkor inkább veszek mindent bele!
Köszönöm!

llujzi
llujzi k, 2012-01-10 23:10

Szia,

nagyon finom lett és nagyon puha! Karácsonyra sütöttem és mindenkinek nagyon ízlett! Én házi szilvalekvárral töltöttem (a málna nekem túl édes ehhez) és étcsokival (Katica) vontam be.
Azonban a sütéssel kissé megszenvedtem, lehet, hogy az volt a hiba, hogy nem tettem a hűtőbe a tésztát vagy először kicsit vékonyabbra nyújtottam, nem tudom. Mindenesetre legközelebb hűtőbe teszem a tésztát sütés előtt:-)

Tamynimfa
Tamynimfa h, 2011-04-11 21:46

Nagyon finom lett ez az isler, tényleg puha, omlós lett a tésztája egy nap pihentetés után. Bár egy kicsit megküzdöttem ezzel a vajas tésztával, mert szakadt a gyúrás közben. Van valami trükkje? Nem vagyok egy tapasztalt tésztagyáros. :(
A másik kérdésem, hogy milyen csokit használtok a tetejére? Én rendes étcsokit vettem, de egy kicsit keményre dermedt vissza... nagy butaság lenne legközelebb vajjal/margarinnal puhítani kicsit?

Szilvi0518
Bloemcake / Szilvi0518 sze, 2011-03-02 14:38

Szia Levente!

Cukrásznak tanulok, itt úgy tanítják hogy az eredeti recept szerint az islert wind-habbal lazított párizsi krémmel, vagy feketeribizli lekvárral töltjük.

Luci
Luci k, 2010-11-30 11:55

Sziasztok!

Ebből kb. hány db jön ki? :) Előre is köszönöm. Üdv: Luci

Szabó Nagy Levente
Bloemcake / Szabó Nagy Levente szo, 2010-11-27 14:45

Nem tudom miért van,de én egy régi sütiskönyvben azt olvastam,hogy az islerkarikákat vagy kávé vagy kakaókrémmel ragasztják össze.
Erre a megjegyzésemre kérek egy minnél pontosabb választ.
Kösz szépen.
U.I:az isler eredete az ausztriai ischl.

Tessa
Bloemcake / Tessa sze, 2010-10-27 19:21

Kedves Franka!
Nem vagyok benne biztod, de nem lehet, hogy margarint használtál vaj helyett? Mert az baj lehet. Amígy nem lenne szabad szétfolynia, még akkor sem, ha túlgyúrtad...

franka
Bloemcake / franka h, 2010-06-21 18:21

Sziasztok! Az miért van hogy nekem a sütés közben szétfolyt? Azt azért hozzáteszem, hogy kezdő sütő vagyok :-)

Betti33
Betti33 p, 2010-04-09 16:00

Én is elkészítettem ezt a receptet és már ahogy megsült, tudtam a tészta állagából, másnapra tökéletesen puha lesz. Így is lett. Köszönöm, hogy kipróbálhattam ezt a csodát!!!

Eramera
Eramera h, 2009-12-21 23:59

Nagy isler rajongó vagyok:-) Remélem tényleg olyan jó ez a recept, mint, amilyennek tűnik. Egyébként most készültem el a csokiba mártással, már csak az "érlelés" van hátra...izgatottan várom az eredményt:-)

Meadow
Meadow / Meadow sze, 2009-06-17 13:43

Szia!

Az unokahugom esküvőjére sütöttem meg ezt az Ischlert és állítólag isteni lett!! Olyan gyorsan fogyott el, hogy nem volt lehetőségem megkóstolni. Azt hiszem ez a legnagyobb elismerés, amit sütisütő ember kaphat :)))
Nem volt nehéz, bár egy kicsit babra munka, de nagyon megérte. Köszönöm szépen a receptet, bekerül a féltve őrzöttek közé!

Legfrissebb cikkek

Lehet, hogy jobb is, hogy a várandósoknak reggeli rosszulléteik vannak
Lehet, hogy jobb is, hogy a várandósoknak reggeli rosszulléteik vannak
Aki várandósan reggeli rosszulléttől, hányingertől vagy hányástól szenved, annál kisebb a magzat elvesztésének a veszélye egy friss amerikai kutatás szerint.
31 étel, amit októberben el kell készítened!
31 étel, amit októberben el kell készítened!
Itt az október, az időnk szerencsére még gyönyörű, de akárhonnan nézzük, benne vagyunk az őszben rendesen. Jöjjenek a legfontosabb fogások, amelyeket most kell elkészítened!
755