Isler recept

Kalória?
Isler
Isler
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az isler az egyik legjobb aprósütemény a világon. Két éve csináltam először, karácsonykor. Az én islerem abban tér el az eredeti (mandulás) verziótól, hogy apukám kertjében termett mintegy 3 kilónyi mogyoró egy részéből készült. A nyáron főzött szederlekvárral és a barátnőm anyukájának meggylekvárjával (ugyanis a második adagba, már nem jutott szeder) kentem meg.
Egyetlen nagy hibája van: a "kopásállósága" kritikán aluli...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Ischler
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
  4. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis szeder (málna vagy meggy) lekvárral és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
  5. Most következik a legnehezebb része: pár napra jól el kell dugni őket valami hűvös helyre egy jól záródó fém bobozban, hogy összeérjenek az ízek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 131 559
elküldve: 34
receptkönyben: 2 117
elkészítve: 65/92
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

Hozzászólások (24)

remonyo
remonyo p, 2014-11-28 10:44

Szia, nagyon tetszik a recept. Karácsonyra szeretném megcsinálni. Mandulaforgács az jó hozzá szerinted, ha ledarálom? Köszi :)

Edit64
Edit64 v, 2013-12-29 13:53

Szia Pákosztos Macska!
A finom isleredet még karácsony előtt elkészítettem, de írni most van időm. Utólag is Áldott Karácsonyt kívánok Neked és egyben Boldog Új Évet Kívánok. Visszatérve az islerre. A 26 éves fiam kedvence ez a sütemény. Mikulásra sütöttem 3 adagot. 2 adag egy szép dobozba ment ajándékba. Nagyon örült a sütinek. Igazán finom és puha is lett. Köszönet Neked a finom receptért. Nagy örömet szereztél Nekem s a fiamnak is. Edit

vmzsuzsa
vmzsuzsa szo, 2013-12-07 19:58

Nagyon finom lett a süti. Féltem tőle, hogy nincs benne tojás, de semmi problémám nem volt. Mire kihült, lehetett kenni. Házi ribizlilekvárral kentem meg, mert mindig ezzel csináltam. A tetejére tett csokit vajjal és kevés tejjel higítottam, így könnyebb volt bánni vele. Ma sütöttem, és azonnal finom omlós volt. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Chocaholic
Chococat / Chocaholic k, 2012-10-02 21:10

Szia Macska!
Nagyon finom a sutid, de legkozelebb tutira kevesebb vajjal fogom kesziteni, mert nem volt egyszeru vele dolgozni, egy-par szettort kenegetes kozben, pedig nagyon vigyaztam :/
A vegeredmeny amugy mutatos es fincsi, masnap mar siman fogyaszthato.
Szep napot: Chococat

nagy marika
nagy marika v, 2012-06-17 04:31

NAGYON SOKSZOR MEGSUTOTTEM MAR. PARTIKRA IS.100 AKAT SUTOK MEG EGYSZERRE.VALLTOZTATTAM RAJTA A TETEJERE KOKUSZRESZELEKET IS SZOKTAM SZORNI.TOBB FELE LEKVAROKKAL IS PROBALTAM MAR.PL.. BARACK, FEKETE RIBIZLI, MALNA,AFONYAVAL.ES FOZOTT VAJKREMMEL KAKAOSAN IS.MINDENIKKEL NAGYON FINOM.
KOSZONOM SZEPEN A RECEPTET.

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-04-12 20:09

Elkészítettem én is ezt az islert, hol mogyoróval, hol dióval és nagyon finom lett. Én is többféle lekvárral kipróbáltam, de szerintem mindegyik jó volt hozzá. A csokit a tetején is variáltam, mikor milyen csoki volt itthon. Így nekem már volt fehér tetejű islerem is.:)
Köszi a receptet.
Marcsi

jnikcsi
PJN / jnikcsi cs, 2012-03-29 08:34

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy a megadott mennyiségből hány db isler jön ki?

Köszi. :)

jnikcsi
PJN / jnikcsi szo, 2012-04-07 16:30

Nekem 18 db islerem lett a leírt mennyiségből.
Éppen most tettem őket dobozokba, remélem holnapra szépen megpuhulnak.

Manofalva
Manofalva sze, 2012-01-11 20:06

Szia!
Ha mogyoró helyett diót tennék bele, az nagyon elrontaná? :o) Csak az van itthon, de ha úgy nem ok, akkor inkább veszek mindent bele!
Köszönöm!

llujzi
llujzi k, 2012-01-10 23:10

Szia,

nagyon finom lett és nagyon puha! Karácsonyra sütöttem és mindenkinek nagyon ízlett! Én házi szilvalekvárral töltöttem (a málna nekem túl édes ehhez) és étcsokival (Katica) vontam be.
Azonban a sütéssel kissé megszenvedtem, lehet, hogy az volt a hiba, hogy nem tettem a hűtőbe a tésztát vagy először kicsit vékonyabbra nyújtottam, nem tudom. Mindenesetre legközelebb hűtőbe teszem a tésztát sütés előtt:-)

Tamynimfa
Tamynimfa h, 2011-04-11 21:46

Nagyon finom lett ez az isler, tényleg puha, omlós lett a tésztája egy nap pihentetés után. Bár egy kicsit megküzdöttem ezzel a vajas tésztával, mert szakadt a gyúrás közben. Van valami trükkje? Nem vagyok egy tapasztalt tésztagyáros. :(
A másik kérdésem, hogy milyen csokit használtok a tetejére? Én rendes étcsokit vettem, de egy kicsit keményre dermedt vissza... nagy butaság lenne legközelebb vajjal/margarinnal puhítani kicsit?

Szilvi0518
Bloemcake / Szilvi0518 sze, 2011-03-02 14:38

Szia Levente!

Cukrásznak tanulok, itt úgy tanítják hogy az eredeti recept szerint az islert wind-habbal lazított párizsi krémmel, vagy feketeribizli lekvárral töltjük.

Luci
Luci k, 2010-11-30 11:55

Sziasztok!

Ebből kb. hány db jön ki? :) Előre is köszönöm. Üdv: Luci

Szabó Nagy Levente
Bloemcake / Szabó Nagy Levente szo, 2010-11-27 14:45

Nem tudom miért van,de én egy régi sütiskönyvben azt olvastam,hogy az islerkarikákat vagy kávé vagy kakaókrémmel ragasztják össze.
Erre a megjegyzésemre kérek egy minnél pontosabb választ.
Kösz szépen.
U.I:az isler eredete az ausztriai ischl.

Tessa
Bloemcake / Tessa sze, 2010-10-27 19:21

Kedves Franka!
Nem vagyok benne biztod, de nem lehet, hogy margarint használtál vaj helyett? Mert az baj lehet. Amígy nem lenne szabad szétfolynia, még akkor sem, ha túlgyúrtad...

franka
Bloemcake / franka h, 2010-06-21 18:21

Sziasztok! Az miért van hogy nekem a sütés közben szétfolyt? Azt azért hozzáteszem, hogy kezdő sütő vagyok :-)

Betti33
Betti33 p, 2010-04-09 16:00

Én is elkészítettem ezt a receptet és már ahogy megsült, tudtam a tészta állagából, másnapra tökéletesen puha lesz. Így is lett. Köszönöm, hogy kipróbálhattam ezt a csodát!!!

Eramera
Eramera h, 2009-12-21 23:59

Nagy isler rajongó vagyok:-) Remélem tényleg olyan jó ez a recept, mint, amilyennek tűnik. Egyébként most készültem el a csokiba mártással, már csak az "érlelés" van hátra...izgatottan várom az eredményt:-)

Meadow
Meadow / Meadow sze, 2009-06-17 13:43

Szia!

Az unokahugom esküvőjére sütöttem meg ezt az Ischlert és állítólag isteni lett!! Olyan gyorsan fogyott el, hogy nem volt lehetőségem megkóstolni. Azt hiszem ez a legnagyobb elismerés, amit sütisütő ember kaphat :)))
Nem volt nehéz, bár egy kicsit babra munka, de nagyon megérte. Köszönöm szépen a receptet, bekerül a féltve őrzöttek közé!

Legfrissebb cikkek

Besamel - az alapszósz
Besamel - az alapszósz
Egy Konyhafőnöktől elvárható, hogy tökéletes, csomómentes besamelt készítsen. Te tudod, mi a története, és hogyan készül ez az alapszósz?
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
A Konyhafőnök második évadának második fordulójában ismét megmutatták kedvenceiket a versenyzők. Íme Fodor Pál Zoltán mértani ihletésű nagyszerű kacsaételének receptje.
Új rozsdamentes acél kenyérsütő
Új rozsdamentes acél kenyérsütő
A Sana szó latin eredetű, jelentése gyógyítani. Ez a Sana termékek küldetése is, olyan egészséges ételek elkészítését segíteni, melyek gyógyítják a testet.
755