Húsgolyók bakonyi módra recept

Húsgolyók bakonyi módra
Húsgolyók bakonyi módra
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a hagyományos bakonyit, az ebben sem fog csalódni :)

hozzávalók / 6 adag

Húsgolyók

Gombás szósz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc gombaszósszal, gombamártásos húsgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyók

  1. A darált húst sóval, borssal és egy kis köménnyel ízesítjük, majd golyókká formázzuk (nem adtam hozzá semmit, összeállt anélkül is).
  2. Egy kis zsiradékon megsütjük, közben folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldalán szép piros legyen.

Gombás szósz

  1. Miután a golyókat kiszedtük, a megmaradt szafton felszeletelt hagymát, paprikát és paradicsomot pároljuk, és pirospaprikával fűszerezzük, közben felszeleteljük a gombát.
  2. Miután megpuhultak, a zöldségeket turmixgépbe tesszük, leturmixoljuk.
  3. Közben a gombát a megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk, és fűszerezzük, ezután hozzáadjuk a leturmixolt zöldségeket és a tejszínt (esetleg tejfölös habarást is lehet).
  4. A golyókat is hozzáadjuk, majd bulgurral tálaljuk, de nagyon finom tésztához, csipetkéhez vagy rizshez is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
152 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

346