r
Nosalty Logó

Gyümölcsös jégkrémnyalóka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Gyümölcsös jégkrémnyalóka
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 119 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szedret és a ribizlit külön-külön tálkába tesszük, és meglocsoljuk 1-1 ek mézzel (tetszés szerint ízesíthetjük, én szeretem, ha picit savanyú marad a gyümölcs). Kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. Szeder réteg: beletesszük a szedret a turmixgépbe, hozzáadunk 1,5 ek joghurtot, és összeturmixoljuk. Félretesszük.
  3. Ribizliréteg: beletesszük a ribizlit a turmixgépbe, hozzáadunk 1,5 ek joghurtot, és összeturmixoljuk. Félretesszük.
  4. Joghurtréteg: a maradék joghurtban elkeverünk 1 evőkanál mézet és 1 tk vaníilia kivonatot. Félretesszük.
  5. Rétegzés: a poharak aljába kanalazzuk a szederpürét. Betesszük a mélyhűtőbe. Várunk kb. 10-15 percet, hogy valamennyire megdermedjen. Rákanalazzuk a joghurtréteget. Ekkor már a pálcikát is beletehetjük. Ismét 10-15 perc hűtés. Végül rákanalazzuk a ribizliréteget, és pár szem gyümölcsöt teszünk a tetejére.
  6. Amikor megdermedt, tartsuk a poharat egy pillanatra langyos víz alá, és már jön is ki a pohárból a jégkrémünk.
  7. Szükséges hozzá 4 db 0,75 dl-es műanyag pohár és 4 db fapálcika vagy műanyag kanál.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 605
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 38525
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Diétázóknak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, egészséges, bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető finomság. 4 db lesz belőle. Fa pálcikát pár forintért gyógyszertárban is beszerezhetünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!