Gluténmentes pizza csak rizslisztből recept

Gluténmentes pizza csak rizslisztből
Gluténmentes pizza csak rizslisztből
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnek a születésnapi buliján voltam, ahol pizza party volt, és a barátnőm szülei külön úgy csinálták a tortát, hogy rizslisztes piskóta legyen benne, és akkor már, ha van rizsliszt, miért maradjak ki a pizza buliból, az apukája megpróbálta, és ISTENI lett. Imádom.:) És nem kell hozzá méregdrága GM liszt sem.:P

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki drágának találja a GM lisztet, és szeretne egy finomat enni. Vagy csak szeretne egy finomat enni.:)) Jó sütögetést!:P

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizslisztes pizza, GM pizza, pizza alaptészta gluténmentesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt másfél deci tejjel és a cukorral felfuttatjuk. 
  2. Összegyúrjuk az alapanyagokat, a felfuttatott élesztőt, és addig gyúrjuk, míg nyúlós nem lesz.:)
  3. Ha kicsit folyós, lesz nem kell megijedni, hozzáadunk még egy kis rizslisztet.
  4. Ajánlott a kivajazott tepsi, de sütőpapíron is tökéletes lesz.
  5. A paradicsomszósszal megöntözzük a tésztát, rápakoljuk a feltétet, és mehet a sütőbe. (Én a sajt színe alapján állapítom meg, mikor van kész.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 65 548
elküldve: 29
receptkönyvben: 289
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus92

Mióta szakács: 2012.07.31.
5 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vberta
vberta cs, 2016-12-08 20:02

Hali! Nekem soknak tűnt a 75 dkg liszt, 45-öt raktam bele, plusz két részletben sütöttem, és mivel az első kicsit fojtós volt, a másodikba már raktam pár kanál tejfölt. Nagyon jó lett tőle, majdnem teljesen olyan, mint a sima pizza (amennyire emlékszem :D)

bettuszka6
bettuszka6 k, 2015-12-08 17:57

Na, most először is rólam azt kell tudni, hogy konyhai analfabéta vagyok, mégis mostanság elkezdtem foglalkozni a témával, hogy tudjak magamnak valami ehetőt készíteni. Először sütöttem egyedül pizzát, mivel laktózintoleranciám van és a búzalisztre is kissé érzékeny vagyok, így örültem, hogy rátaláltam erre a receptre. Ma ki is próbáltam, bio rizsliszttel, de mivel nem volt elég, így zabliszttel kevertem, és tejet is laktózmenteset használtam hozzá illetve laktózmentes sajt került rá. Nagyon hamar megsült, jó illata van, viszont nem tudom mit rontottam el, nekem a tésztája túlságosan omlós, kissé szétesik, bár meg lehet enni, mert finom. Esetleg, valami ötlet, hogy mit rontottam el, vagy miért esik szét? Egy biztos, mindenképpen meg fogom sütni legközelebb is. :)

dravee
dravee cs, 2013-08-15 19:58

Kedves Beus96!

Csak azért regisztráltam az oldalra, hogy véleményezzem a receptet.Egy recept vagy jó, vagy nem szerintem.A nem az lehet a hiánnyoságok miatt is.Mert hogy, én mindent úgy csináltam ahogy ide van írva, mégse lett belőle semmi!!!Lehet az adatok hiányosak, pl milyen rízsliszt, hány százalékos tej vagy nem tudom, de valamiért köszönőviszonyban sincs a tiéddel.Vagy ha esetleg megírnád milyen rízslisztet használsz!

Köszi Üdv:Dravee

Zanit
Zanit p, 2013-04-12 17:21

Isteni recept, köszönöm szépen, többször megsütöttem :)
(bár nekem több tej kellett, hogy összeálljon)

Hajnal0
Hajnal0 h, 2013-02-04 18:16

Szia! Hogy sikerül neked ebből a mennyiségből bármit is alkotni? Én hozzáadtam a 75dkg liszthez a 2,5 dl élesztős tejet, plusz az olajat, de az úgy eltűnt, ahogy csak lehet... Én adtam hozzá tojást is, így már legalább összeállt, de olyan száraz, hogy azzal ölni lehet szerintem. Bocsi!

nyihaj
nyihaj / nyihaj sze, 2013-03-06 19:46

Szia Hajnal!
Sütöttem már én is ezt a receptet, többet nem teszem. Nem lett jó a tészta, kemény lett... de gondolhattam volna. Rizslisztből kemény, ropogós sajtszálat szoktam sütni, annak tudom az állagát, nem tudom miért gondoltam, h. ez pizzának is megfelel. De a próbáinkból tanulunk :) Én maradok a saját bevált receptemnél :) A témába csak azért szóltam bele, mert nekem se jött össze. És szintén oh.-i vagyok, bár már nem ott lakom :) Üdv, Hajni

beus92
Beus92 / beus92 k, 2013-02-05 18:31

Semmi gond. A negatív vélemény is vélemény. Én egy hete készítettem el utoljára, ezúttal több tejet tettem bele, más típusú rizsliszt volt itthon és egyáltalán nem volt száraz... igaz én evés előtt melegítem,nem szeretem a hideg pizzát, de nem volt vele ilyen probléma. Persze megesik,hogy nem sikerül a dolog, nekem is volt már, hogy más receptje nem vált be. :)

Dobosné Balogh Hajnalka
Dobosné Balogh Hajnalka v, 2012-12-02 11:00

köszönöm a gyors válaszod,így bátrabban merek majd sütkérezni a rizsliszttel.A pizza nagyon fincsi lett,nagy sikert aratott!

Dobosné Balogh Hajnalka
Dobosné Balogh Hajnalka szo, 2012-12-01 15:56

Én ma megcsinálom vacsira,biztos finom lehet!Süteményt szoktál csinálni rizslisztből?Nem tudom,hogy a mézes krémest be vállaljam e.

beus92
Beus92 / beus92 szo, 2012-12-01 22:47

Szia. Remélem jól sikerült ebédre. :)
Őm igen sütit is rizslisztből szoktam, szinte csak abból. :) Mézes krémest még soha nem csináltam,de eddig minden süti bevált sima recept arányok alapján. Pl karácsonykor a mézeskalácsot is úgy sütöttem. És megint úgy fogom. Az elején kicsit megijedek néha, hogy nem áll össze,de aztán mindig sikerül. :)
Pl a piskótát simán 4 tojás 4 ek rizsliszt 4 ek cukor arányban sütöm, könnyebb is mint a sima lisztes. Persze lehet kevesebb cukorral is, mióta oda kell figyelnem a kilókra, én is kevesebbel csinálom. :)
Remélem tudtam segíteni. Próbáld meg kis adagban fél adag, ilyesmi és akkor ha rossz kevés megy kárba. Bár nálunk még a szétesős is elfogy :P

nyihaj
nyihaj / nyihaj h, 2012-11-26 07:33

Hú, tuti kipróbálom! Én kukoricaliszttel szoktam a kenyérlisztet keverni és úgy sütöm a pizzát, de ez még pénztárcabarátabb megoldás! Köszönöm a tippet, ha sorra kerül mindenképp referálok róla. Üdv, Hajni

955