Gesztenyés krémes Flórától recept

Gesztenyés krémes Flórától
Gesztenyés krémes Flórától
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami csokissal képzeltem el a gesztenyét, az interneten pedig leginkább vaníliásokat találtam, így megalkottam a saját verziómat.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes, gesztenyés csokis szelet, csokipudingos gesztenyés süti
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A darált kekszet összegyúrjuk 40 dkg gesztenyepürével és a vajjal. Egy tepsi aljába nyomkodjuk.

  2. A pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd összekeverjük 10 dkg gesztenyepürével, és a tésztára kenjük.

  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és az előző krémre tesszük.


  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 29 048
elküldve: 28
receptkönyvben: 904
elkészítve: 40/47
Facebookon megjelent: 3

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kudara
Kudara Sun, 2017-02-26 13:43

Kedves Flóra! Én holnap készíteném el és érdeklődöm, hogy mekkora tepsit használtál? Előre is köszönöm!

Zinaida
Zinaida Sun, 2016-11-13 12:34

Köszi a receptet, nagyon finom lett, keksz helyett én zabpehellyel készítettem, valamint édesítőt tettem még a tésztába a zabpehely miatt és az étcsokis pudingot is így főztem, valamint abba én tettem egy teáskanálnyi narancs aromát :)
Isteni finom :) Vendégvárónak is tökéletes, nemsokára számítok is egy kisebb csapatra, ez a süti biztos el fog készülni akkorra :)

adiskar
adiskar Sat, 2016-03-26 07:59

Megcsináltam a sütit, szerintem fantasztikus! Finom, látványos és pillanatok alatt elkészíthető. Annyit változtattam rajta, hogy a 10 dkg gesztenyemasszát nem kevertem bele a csokis krémbe, hanem az alján lévő kekszes részhez adtam hozzá. A tetejére pedig még egy 25 dkg-os gesztenyemasszát reszeltem. Igazi tobzódás volt a gesztenyében! A csokis pudinghoz étcsokit is adtam, hogy igazi sűrű keserű csoki ízű legyen, nagyon jól illett a gesztenyés édes részekhez. Köszi a receptet!

thcildnom
thcildnom Tue, 2014-04-01 12:37

Isteni! Köszönöm a receptet. Nekünk jobban izlett, mint a vaniliás verzió és tetszik, hogy nincs benne annyi vaj.

boanka
boanka Sun, 2013-12-15 18:18

Most újra írok, mert minden alkalommal elcsodálkozom, hogyhogy csak ez a néhány hozzászólás van itt, mivel a süti ISTENI! Aki szereti a gesztenyepürét, ezt imádni fogja:-)
Mindenkinek ajánlom az elkészítését,tőlem is a receptet kérik:-)

boanka
boanka Thu, 2013-10-31 14:41

Másodszorra készítem ezt a sütit,egyszerű de nagyszerű. Idő szűkében tökéletes választás:gyors,finom és látványos. Köszönet a receptért!

dodolabs
dodolabs Thu, 2013-10-03 20:03

Nagyon finom lett, mindenki egyből a receptet akarta! :-)
Köszi a receptet! :-)

675