Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros rókagomba

Fehérboros rókagomba
Fehérboros rókagomba
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam ellenállni a piacon a gyönyörű sárga rókagombának. Tésztát is készíthettem volna, ahogy Gergő  is nemrég, vagy rizottót, mint Beácska, de én most inkább lágy polentával tálaltam a fehérboros-petrezselymes gombát.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, papírtörlőn megszárogatjuk (vigyázva, ne törjük össze).
  2. Serpenyőben felhevítjük a vaj felét, rádobjuk a gombát, meglocsoljuk a borral.
  3. Erős lángon pár perc alatt megpároljuk a gombákat. (Ne keverjük, inkább rázogassuk a serpenyőt, így talán kevésbé törnek a gombák.)
  4. Hozzáadjuk a maradék vajat. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A tűzről lehúzva meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 213
elküldve: 4
receptkönyvben: 278
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-petrezselymes rókagomba, rókagomba fehérborral és petrezselyemmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdnoncso
kdnoncso / kdnoncso Wed, 2014-10-29 21:08

Ez az étel egyszerűen mennyei! Bevallom, még sosem készítettem rókagombát, de szerintem még csak nem is kóstoltam, viszont az utolsó pillanatban így október végén még találtam a piacon rókagombát. A lágy polentával ez a gazdag, krémes szószos gomba tényleg 15 perc alatt elkészülő kényeztetés. Én a polenta főzővizébe egy gerezd egész fokhagymát is tettem, így a köretbe is csempésztem némi pikantériát. Köszönet, ezzel a recepttel még valakit le fogok venni a lábáról. :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2011-08-20 06:58

Nagyon finom volt,elkészítettem.Igaz a gombát én tejszínnel még dúsítottam.A polentába tettem egy kis bryndzát meg bazsalikomot és megforgattam még sült hagymába.Köszi a receptet!!!!Gratu:))

kuzsnera
kuzsnera Mon, 2010-09-20 09:21

pont most vettem a piacon én is, kipróbálom, köszönöm,
tök jó ez az no salty, nem engedi, hogy beszürküljön a konyhaművészeted, a család is örül ám :-)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-10 21:54

A neve is sokat mondó, de a fénykép a kész ételről, csodálatos!!A színeit imádom, a hozzávalókat is, mindenestül okés!Receptek közt.Köszi:Éva-Anyóca

Eve
Eve Tue, 2010-06-29 04:07

Polenta gombàval, ez egy mesterszakàcs receptje.
Csodàlatos, egy muremek!

U.i.: elnèzèst a hibàkèrt az iràsban, de èn màr 34 ève kulfoldon èlek.

Tèszta ès rizotto, az konnyu, de a polentàt (az igazi polentàt) fozni az nem is olyan egyszeru, mint ahogy sokan hiszik.
Gyonyoru ez a recept!

Eve

354
rókagomba 20 dkg
fehérbor 0.5 dl
petrezselyem 1 csokor
vaj 8 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint