r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös joghurt bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Erdei gyümölcsös joghurt bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 4714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 4714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótaroládhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. Elkészítjük a csíkos piskótaroládot: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe kakaóport és rumot keverünk. Külön nyomózsákba töltjük a kétféle tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalánál indulva, a sárga tésztából egy csíkot húzunk. Ugyanakkora helyközt hagyunk, mint amilyen vastag a piskótacsík és egy újabb csíkot nyomunk. Így folytatjuk mindaddig, amíg a tepsi másik oldalára érünk. A közöket kitöltjük a kakaós piskótatésztával. Sütőbe toljuk, középső fokozaton 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a joghurtkrémet: a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, a citrom reszelt héját és felmelegítjük. Forralni nem szabad! Hűlni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a habtejszínt és a krémet hűtőbe tesszük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e piskóta. Egy konyharuha segítségével, még melegen feltekerjük úgy, hogy a csíkok hosszanti irányban fussanak a roládon. Hűlni hagyjuk.
  5. Miután kihűlt a piskóta, kigöngyöljük, eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Megkenjük málnalekvárral, visszatekerjük és vékonyan felszeleteljük.
  6. Frissen tartó fóliával borítunk egy tálat, az oldalát kibéleljük piskótaszeletekkel. Megtöltjük a joghurtkrémmel, végül ráegyengetjük az ízlésünk szerint cukrozott gyümölcsöt. A maradék piskótaszeletekkel borítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt tortatányérra borítjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 116644
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Ezt a tortát még Erzsébet napra készítettem az Anyukámnak!

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek