r
Nosalty Logó

Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

A töltelékhez

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

A töltelékhez

Összesen 1894 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

A töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1894 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A parféhoz

  1. A csoki lereszeljük, vagy apróra vágjuk, és 1-2 ek tejszínnel és a 6 dkg cukorral gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez.
  3. Kiöblített műanyag küblikbe töltjük a krémet úgy, hogy két ujjnyi hely maradjon még a tetejétől.
  4. Rátesszük a tálakra a tetőket, és fagyasztóba rakjuk.

A töltelékhez

  1. Az epret apróra vágjuk, és a porcukorral valamint a habbá vert tejszínnel összekeverjük. (Ehelyett használhatunk eperlekvárt is, úgy is nagyon jó lesz.)
  2. Miután a csokis hab legalább 2 órát eltöltött a mélyhűtőben kivesszük, kikaparjuk a közepét, és beletöltjük az epres tölteléket.
  3. A tetejét befedjük a kikapart csokis résszel, és mehet vissza a fagyasztóba újabb 1,5 órára, de ne nagyon többre, mert a különben nagyon keményre fagy a közebe.
  4. Mikor nagyjából megdermedt a közepe is, kivesszük a hűtőből, kívülről forró vizes ruhába csavarjuk egy pillanatra, majd kiborítjuk egy tányérra.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3049
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Ajánló

Más gyümölccsel is készíthető. Csinálhatjuk egy nagy vagy több pici formában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A híres-neves Ínyesmester szakácskönyvéből való a recept, némi módosítással. Bővebben itt.

Hozzávalók

A parféhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek