Emeletes élvezet recept

1 adag
1168
kcal
Emeletes élvezet
Emeletes élvezet
receptkönyvben hozzászólások (74)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit nem kell sütni. Mikor megláttam a receptjét, azonnal kipróbáltam, de nem bántam meg, mert pillanatok alatt el is fogyott:-)
Mindenkinek nagyon ízlett. Könnyű, habos édesség.

hozzávalók / 4 adag

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A negyedik réteghez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-habos sütemény sütés nélkül, háztartási kekszes túrós-tejszínes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a ramával és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
  2. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
  3. A túrót, ha darabos, krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.
  4. Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk.
  5. A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, és a hűtőbe tesszük  tálalásig.

statisztika

beküldve:
nézettség: 207 695
elküldve: 97
receptkönyben: 2 760
elkészítve: 69/104
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajni

Mióta szakács: 2010.01.20.
4 recept

Hozzászólások (74)

fnoemi
fnoemih, 2013-09-09 12:08

Szia,
nagyon jól néz ki, és biztosan finom. A Hulalat szerinted helyettesíthetem habtejszínnel?
Köszi előre is, Noémi

Hajni087
Hajni087h, 2013-09-09 23:44

Szia!Hát végül is megpróbálhatod,nagy baj nem lehet belőle,szerintem a habtejszín nem lesz olyan masszív.De el nem rontod vele szerintem!Sok sikert hozzá!:-)

mesecske
mesecskecs, 2013-01-10 22:00

Nemrég bukkantam erre az oldalra, első volt ez a sütemény, amit elkészítettem, a család kedvence. Köszönöm a receptet.

kovnora
kovnoracs, 2012-05-03 15:55

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy főzős pudingból szintén 2 csg. pudingot és 5 dl tejet kell használni?

kiscsillag23
kiscsillag23v, 2012-04-01 21:41

baj lenne ha 2 Aranka helyett 1 Gálával csinálnám? vagy a Gálának nem olyan az állaga/íze?

szucsybaby
szucsybabycs, 2012-04-12 15:40

Kedves Kiscsillag23! Szeretném megkérdezni, hogy milyen lett a süti a Gálával? Mert nekem is azt sikerült vennem és holnap akarom elkészíteni.
Köszi! :D

Hajni087
Hajni087v, 2012-04-01 21:54

Szia!Hát az az igazság hogy azzal még nem próbáltam!De szerintem nyugodtan kipróbálhatod,Nagy baj nem lehet.Szerintem állagra talán az Aranka könnyebb krém mint a Gála!
Remélem tudtam segíteni!?
üdv:Hajni

dinuci
dinuciszo, 2012-03-24 21:58

Istenien néz ki a süti,én is el fogom készíteni.
A hulalat viszont kihagyom,mert mellékíze van,én oké habmestert használok nagyon finom,és szuper keményre lehet verni fix nélkül is.

atina
atinav, 2012-03-18 21:38

Elkészítettem, annyit változtattam, hogy a 2. réteg az csak túró volt, de fél kilóval és igazi tejszínt tettem a tetejére, a kekszes alaphoz pedig 2 ek. kakaóport tettem, hát valami mennyei. Legközelebb gesztenyepürével fogom kipróbálni a túró helyett, az sem lehet rossz szerintem.... nyam, nyam. Lassan jönnek a meleg napok amikor nem akarunk izzadni a sütő mellett, akkor is kéznél lesz mindig ez a recept, köszönet érte!!

Hajni087
Hajni087sze, 2012-02-22 21:33

Szia!Hát szerintem elég ez a mennyiség egy kerek torta formához!

norash
norashp, 2012-01-13 15:05

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a receptet hol láttad? Ha könyvben (vagy interneten), akkor megadnád a nevét (vagy a linkjét)? Hátha vannak hasonlóan jó és finom receptek. :) Egyébként köszönjük, hogy megosztottad, nagyon jó recept!

Hajni087
Hajni087p, 2012-01-13 18:23

Szia!
Hát ezt a receptet egyik munkatársamtól kaptam,úgy hogy sajnos nem tudok címet mondani vagy linket:-)
Örülök hogy tetszett a recept!

judit032
judit032v, 2011-12-25 10:10

Szia! Köszönöm a receptet. Az ismerőseim megkérdezték, hogy tényleg én csináltam e. Isteni lett! Boldog Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok neked és a családodnak!

pintyöke72
pintyöke72h, 2011-11-14 22:06

Kedves Hajni!

Köszönöm a válaszod! Én voltam a béna, nem görgettem lefele.
Ez a klassz recept bekerült a recepttáramba és hétvégén elkészítem. :)

pintyöke72
pintyöke72v, 2011-11-13 10:09

Szia Hajni!

A hozzávalóknál kihagytad az Aranka krémport. Milyen ízű kell bele?
Köszi.

Hajni087
Hajni087v, 2011-11-13 20:11

Szia!
Vaníliás kell bele,de a 3.rétegnél ott van hogy vaníliás krémpor.
Remélem tudtam segíteni!Jó sütögetést:-)
Szia

Bubumaci1985
Bubumaci1985szo, 2011-11-12 14:20

Szia Hajni!
Isteni ez a süti, nagyon szívesen készítem családi összejövetelekre és mindenkinek nagyon ízlik. Számomra a legjobban szeretett összetevőkből áll és hát egy édes szájú nem is kívánhat mást, minthogy ezek mind egy sütibe legyenek. Köszi a receptet. :)

Erdelics Istvánné
Erdelics Istvánnécs, 2011-05-05 16:09

Szia nagyon izlet az emeletes élvezet .Jó hogy megtaláltam mert azota már sokszor elkészítettem.Nagyon szereti a család apraja és nadja....Ja a hullalába nem teszek cukrot igy is jó köszi

Hajni087
Hajni087cs, 2011-05-05 18:20

Szia!
Nagyon örülök ha ízlett!Nem muszáj cukrot tenni bele végül is cukrozott.
Szívesen!:-)

csillarka
csillarkav, 2011-05-01 22:58

Kedves Hajni!
Nagyon találó a süteményed neve! Isteni finom lett. Ma volt először és utoljára, hogy egyszerre egy adagot csináltam belőle. Az utolsó pár szeleten már osztozkodnia kellett a családnak! :-)

petrikó hajnalka
petrikó hajnalkav, 2011-05-01 14:49

Ezt a sütit mi is ismerjük,az 5 és fél éves kislányom kedvence.Én a Hulala helyett Meggle tejszínt veszek.Igaz az növényi alapú,de nekem figyelnem kell a tejcukor érzékeny fiamra is.Nekem az nagyon bevált és nem esik össze,ráadásul nagyon finom.Fél literes kiszerelésben kapható.Ráadásul én főzős pudinggal szoktam csinálni és a maradék 1 dl tejszínt habnak verve belekeverem.Ha viszont a túró is 25dkg-s az 5 dkg-t sem veszem le hanem mindet belekeverem.Így ezek nem vesznek kárba.Nálunk havi szinten van és nem tudok belőle eleget csinálni,pedig dupla adagot szoktam.

Boszi79
Boszi79v, 2011-04-24 15:07

Hát ilyen jó, sütés nélküli sütit még nem ettem. Hatalmas adag lett belőle és imádja mindenki.Köszönet érte.

Magusicsné
Magusicsnészo, 2011-03-12 23:26

Én is elkészítettem már nagyon-nagyon sokszor!Isteni a recept!Külön köszönet érte!Legtöbb tag a családból ezt kéri sütinek is és szülinapi tortának is!Nekem is a Hulala vállt be a legjobban.Érdemes ezt használni.Én főzős pudingot használok,de keverek bele margarint is és így nem olyan tömény!Mindenkinek szívből ajánlom!Imádni fogja mindenki!

monono
mononoszo, 2011-02-26 11:27

Ez a világ legfinomabb sütije. Mióta kipróbáltuk a család kedvence lett, sokszor elkészítettem már, imádjuk. A névválasztás nagyon találó.!!! :) Köszönjük ezt a csodás receptet.

Anita 78
Anita 78sze, 2011-02-23 19:40

A család kedvenc sütije! Már ezerszer elkészítettem, de nem lehet megunni. Köszi érte! Üdv:Anita

nyughatatlan8
nyughatatlan8h, 2011-01-10 23:00

Kedves Hajni és Mindenki!Bár az első hozzászólók között voltam,mégis csak tegnapelőtt készítettem el ezt a remekművet.Az apropót az adta,hogy maradt másfél rúd diós bejgli,amit már csak kerülgetett a család.Nagyon apróra összevágtam,fél kiló lett,tehát dupla mennyiség,mint a receptben.Tettem hozzá 10 dkg margarint,1 narancs levét,pici rumaromát és 5 dkg porcukrot,hiszen ez édes süti volt.Semmi mást nem dupláztam,csak a tésztát.Kibéleltem egy kb.20x30-as tepsit szilikonos sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodtam a tésztát.Kellet is ennyi tészta ehhez a sok krémhez,1 cm lett.A túróba tettem egy kis reszelt citromhéjat is.Én semmit nem tettem a Hulalába,csak jó sokáig vertem,akárcsak az Arankát.A többit a recept szerint készítettem el.Kb.6-7 cm magas lett és isteni finom.Mindenkinek nagyon ízlett,főleg a fiúknak(1 férj,2 vő).Nem tudom,hogy málinda milyen sütikhez szokott,hogy ez nem ízlett neki,hiszen mindenki áradozik róla.Nagyon könnyű,nem túl édes,könnyű sütemény.Iceflowernek is kösz az ötletet,tortaként is gyönyörű,így is kipróbálom.De neked Hajni köszi,hogy megosztottad velünk!Üdv.:Éva

Hajni087
Hajni087sze, 2011-01-12 11:57

Kedves Éva!Örülök hogy tetszett a recept!Biztos a te változatod is nagyon finom lett.Mi is köszönjük hogy te is megosztottad velünk az ötletedet!

bazsu69
bazsu69v, 2011-01-09 20:12

nagyon jól néz ki,azt hiszem dupla adagból fogom kipróbálni

Cupptigris
Cupptigrissze, 2010-12-08 20:56

Kedves Hajni!

Utólagos engedélyeddel egy kicsit karácsonyira alakítottam a recepted.
Azt kérték a kollégáim, hogy csináljak a bulira valami isteni gesztenyés-krémes sütit. És arra gondoltam mi lenne ha egy kicsit átalakítanám az általuk annyira imádott emeletes élvezeted.
A túró töltelék helyett 20 dkg gesztenyemasszát kevertem a krémbe. Az kekszbe kevertem egy kis kakaóport, hogy színesebb legyen és a tetejére is gesztenyét reszeltem.
Hát mondanom sem kell, hogy mindenkit lenyűgőzőtt.

Hajni087
Hajni087cs, 2010-12-09 11:41

Szia!Hát nagyon jól hangzik:-)Kifogom próbálni!örülök hogy nagy sikert aratott!!
üdv Hajni

szeva65
szeva65p, 2010-11-26 21:26

Szia!

Megmondanád hogy a hulalába miért kell cukor? Csak azért hogy édesebb legyen, vagy valami más oka van? Mert elev is édes a hulala. Holnap el akarom készíteni és érdekelne.
Köszi Éva

Hajni087
Hajni087szo, 2010-11-27 12:48

Szia!Azért hogy egy picit édesebb legyen!De nem muszáj bele!Sok sikert hozzá!:-)

málinda
málindah, 2010-11-01 15:21

Sziasztok,hátha ez nektek az emeletes élvezetet jelenti!!!!!!!!!?? szerintem szimplán élvezni való IZE sincs!! bocsi de ez az én véleményem. jól néz ki az igaz de ennyi!!!!!!!!!!!!!!!!

Hajni087
Hajni087k, 2010-11-02 16:09

Kedves málinda!Az itt látott recepteket nem kötelező elkészíteni!!!Még szerencse nem vagyunk egyformák!Attól hogy neked nem ízlik lehet hogy másnak igen!De legalább a látványa tetszik,ez is valami:-)

banfi valeria
banfi valeriasze, 2010-10-27 15:21

Sziasztok,kedves HULALA kedvelők én úgy tudom hogy megszüntették nem lehet hozzájutni de én habmestert használok,igaz ehhez kell cukor de olyan habja van mint a beton ha nem teszek bele tejet.

Hajni087
Hajni087sze, 2010-09-08 11:49

Most néztem a torta formájában elkészült emeletes élvezetet.Hát csak gratulálni tudok.Nagyon szép lett.

demitibi
demitibisze, 2010-09-08 07:59

Nagyon guszta ez a süti,én is mindjárt belekezdek az elkészítésébe! Igazi "férfisüti" !!! nem bírom lekozmáltatni sem!!!! Ha valaki nagy füstöt lát Vác felett,nem én voltam!!!!

iceflower
iceflowerp, 2010-10-29 18:19

Ez a finomság ma nálunk torta formájában készült el, a fenti linken látható a végeredmény.
Köszönöm a receptet Hajni, nagyon-nagyon finom!

Szabó Viki
Szabó Vikik, 2010-08-31 11:23

Kedves Hajni!
Ez valami isteni!!!! Bár kicsit nem szeretlek, mert eddig sikerült odafigyelnem arra, hogy nem eszem édességet, de a vendégeimnek a Te sütidet készítettem el és a maradékból muszáj volt ennem. És nem bírtam/bírom abbahagyni... :P
Mindenkinek nagyon ajánlom a receptet!!!!!
U.I.: A hulaláért én sem vagyok oda, de ennél a sütinél nem lehet érezni a "mű" ízt... Ez egy édes-krémes-habos álom!!!!! :)

Hajni087
Hajni087k, 2010-08-31 20:42

Kedves Viki!
Örülök ha ízlett!Szerintem is nagyon jó recept könnyű és egyszerű elkészíteni.

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
1169