Egyszerű pogácsa (Sajtos pogácsa 6.) recept

Egyszerű pogácsa (Sajtos pogácsa 6.)
Egyszerű pogácsa (Sajtos pogácsa 6.)
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apám kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy jó pogácsát enni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

omlós pogácsa, zsírral készült pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, az olvasztott zsírt, a cukrot és a sót.
  2. A tejbe vagy a vízbe belemorzsoljuk a fél csomag élesztőt, és meglangyosítjuk a mikróban vagy a sütőben pár pillanatig, amíg az élesztő megkel.
  3. Lassan, kevergetés közben, beletesszük a megkelt élesztős vizet.
  4. Összekeverjük alaposan.
  5. A tálban hagyjuk, és megszórjuk egy kis liszttel, és meleg helyre tesszük.
  6. Kb. 15-30 perc múlva elővesszük, és kinyújtjuk  -  próbáljuk meg minél többször félbe hajtani.
  7. Egy nagyobb kör formával kiszaggatjuk a pogácsákat, és a kivajazott tepsire tesszük.
  8. Megsózzuk mindegyiknek a tetejét kicsit, lekenjük tojással, utána ráreszelünk egy kevés sajtot (bármilyen lehet).
  9. Betesszük az előmelegített sütőbe, 160-180 fokra, kb. 15-20 percre. (Addig sütjük csak, amíg el nem kezd barnulni a széle, mert ha túl sokáig marad bent, akkor megkeményedik.)

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 80 734
elküldve: 15
receptkönyben: 539
elkészítve: 23/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Chaos (Káosz)

Mióta szakács: 2009.12.03.
4 recept

Hozzászólások (13)

vaker
vakersze, 2014-02-19 11:10

egyszerűen és gyorsan elkészült. Köszi a receptet.

Mortisha
Mortishacs, 2013-09-05 18:27

mivel borzasztóan le voltam égve, zsírral, vízzel készítettem, mondván: hát...lesz ami lesz. De NAGYON finom, és még annál is egyszerűbb :)) Nekem egy kb 40*40es tepsire való jött ki belőle. Tutifix, hogy máskor is elkészítem, köszi a receptet! :)

P.s.:Jah! és az előző hozzászóláson felbuzdulva, én sima vöröshagymát tettem bele pluszban, némi borssal :)

Aval
Avalk, 2012-06-05 20:14

Nagyon finom! Daraboltam bele snidlinget, a tetejére nem kentem tojást mert nekem azt nem szabad enni, de nagyon finom! Köszi!

manócska2010
manócska2010k, 2012-05-29 09:18

Nekem sajnos nem sikerült. :( Lehet, hogy azért mert friss élesztővel készítettem...? Lapos lett és ízetlen. :( Üdv Manó

Mortisha
Mortishacs, 2013-09-05 18:30

Én is friss élesztővel készítettem, de szuper lett. lehet hogy neked nem kelt meg eléggé mert mondjuk nem tetted elég meleg helyre, anya a konvektorra szokta tenni, de mivel nyáron nincs konvektor, én a sütőt szoktam belőni olyan max 40 fokra, és szépen megkel minden. Az ízére vonatkozóan nem lehet hogy kicsit kevés lett benne a só? :/ Ne add fel, hidd el, jó lesz az legközelebb :)

beja00
beja00sze, 2012-01-04 15:26

Köszönöm a recepted!Isteni lett:) Egyből dupla adaggal készítettem és a felébe kolbászt daráltam és szezámmaggal szórtam a tetejét:) Nagy sikert aratott:))

animoni
animonih, 2011-12-12 10:37

Gyors és nagyon fini pogi:-) Forralt bor mellé frissen sülten tökéletes csemege. Másnap fél percig mikróban tökéletes reggeli kávé mellé!!
Köszi!
Üdv:animoni

jegenyefa
jegenyefav, 2011-10-02 10:12

köszi a receptet,ez egy igen egyszerű finom süti,és tényleg zsirral sokkal lágyabb finomabb.nagyon szeretem az egyszerű,olcsó recepteket,ami nincs tul bonyolitva.ha lehet még többet rakjál fel,gondolom, hogy mások is igy vannak vele.kösz.

henimokus
henimokusk, 2010-10-26 09:35

Nagyon finom, és tényleg egyszerű. Még én is meg tudtam csinálni, pedig főzni jobban szeretek, mint sütni! Lencseleves mellé készítettem, egyszerűen imádtuk! Köszi!

Zit
Zitp, 2010-04-16 18:01

Igen, én is remélem, kipróbálom. :-) Tetszik a bögréd!

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
875