r
Nosalty Logó

Dobtorta - fondant-nal díszitve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobtorta - fondant-nal díszitve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Összesen 1394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Összesen 16701 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    292.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5446.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1675 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3435.1 g
  • Cukor
    2911 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2303 micro
Összesen 16701 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a fondant-okat készítsük el, mert könnyebb velük dolgozni, ha állnak pár órát. Kb. 2 kg porcukrot átszitálunk egy tálba (ez elég lesz mind a három színű fondant-hoz). Egy tálba pár evőkanálnyít teszünk, a közepébe mélyedést csinálunk (oda öntjük majd a zselatinos részt).
  2. A barna fondant-hoz átszitáljuk a kakaóport, és egy másik tálba ismét teszünk porcukrot, amelybe hozzátesszük a kakaóport, és abba is kis mélyedést csinálunk.
  3. Gőz felett a zselatint felolvasztjuk a vízben, hozzáadjuk a margarint és a mézet (a pirosnál az ételfestéket is).
  4. Ha elolvadt a margarin is, hozzáöntjük az előzőleg átszitált porcukor egy részéhez.
  5. Először kanállal, majd kézzel összedolgozzuk a masszát, addig adagolunk hozzá porcukrot, ameddig puha gyurma állaga nem lesz.
  6. Fóliába csomagoljuk mind a három színt, és félretesszük.
  7. A tészta készítésébe kezdünk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet (esetleg a kakaóport), összekeverjük, formába öntjük, és megsütjük.
  8. A krémhez 3 dl tejet elkezdünk melegíteni, egy tálba pedig összekavarjuk a csokis pudingport, 3 ek cukrot és 3 ek lisztet, majd 2 dl tejjel összekavarjuk, és a meleg tejhez öntjük.
  9. Egy lábasba melegítjük a margarint, hozzáadunk fél dl tejet, 1 ek kakaóport és 15 dkg porcukrot (még sose tudtam kimérni, 5 ek-al szoktam tenni).
  10. Mikor a puding kezd sűrűsödni, összeöntjük, és sűrűre főzzük.
  11. A torta összeállítása következik. Mikor a krém kihűlt, megkenjük a lapokat és az egész tortát körbe bevonjuk a krémmel. Betesszük a hűtőbe, és ha kicsit megdermedt a krém, akkor ammennyire lehet, annyira elsímítjuk a krémet az oldalán és a tetején.
  12. Porcukros felületen kinyújtjuk a fehér fondant-t, és a tortára tesszük, ügyelve, hogy ne szakadjon el, ne gyűrődjön meg. Szépen körbeigazítjuk, a felesleget az aljánál levágjuk. (Erről is itt egy videó : bevonjuk a tortát fondant-tal )
  13. Kinyújtjuk a barna fondant-t, kb. fél centi széles csíkokat vágunk belőle, felszeleteljük akkora darabokra, hogy a torta aljától majdnem a tetejéig éje.
  14. Egy kis edényben kevés vízzel olvasztunk a fehér fondantból egy darabot, ez lesz a ragasztónk, és ezzel szépen felragasztgatjuk a torta oldalára a csíkokat .
  15. A bordó fondant-t kézzel sodorjuk "kígyóvá", majd kínyújtjuk oldalírányba, egyenesre vágjuk a szélét olyan 6-7 cm szélesre. Ezt a torta peremére fektetjük, hogy körbeérjen. Ezt is ráragasztjuk.
  16. A dobverőket két kisebb "kígyóból" készitem, a rózsa készítéséhez pedig itt egy kis videós segítség: Fondant rózsa készítése
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26cm-s tortaforma
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19108
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szívesen lepi meg ismerőseit, szeretteit, gyermekeit saját készítésű különleges tortákkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta a sogórnőm születésnapjára készült. Igazából három felől szedtem össze a tortát: a krém a Eebra süti recepjéből van, a tészta a Bögrés sütemények könyvből, a fondant készítést pedig Kiskukától lestem el, akinek hálás köszönet érte. Érdemes megnézni csodálatos tortakölteményeit.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek