Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-szilvalekváros hókifli

Diós-szilvalekváros hókifli
Diós-szilvalekváros hókifli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dió a töltelékben még egy kis plusz, isteni ízt ad benne! Persze dió nélkül sem rossz... A zsírtól omlósabb lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a forgatáshoz

ajánlat

Ebből a mennyiségből nekem másfél gáztepsivel lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot előző este, és hűtőbe tesszük.
  2. Másnap 3 felé osztjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagdaljuk.
  3. A lekvárt darált dióval elkeverjük, megtöltjük a háromszögeket, feltekerjük, és kis kifliket formálva sütőpapírra tesszük.
  4. Forró sütőben megsütjük.
  5. Még melegen megforgatjuk a porcukorral elkevert vaníliás cukorban.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 106 161
elküldve: 37
receptkönyvben: 662
elkészítve: 20/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
619 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hókifli diós szilvalekvárral, diós-szilvalekváros kifli,hókifli,

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2017-12-29 14:36

Szia!
3 részre osztom szét.(egyébként benne van a 2. leírásban...) Kellemes ünnepeket!! :-))

villers
villers Fri, 2017-12-29 22:14

Köszönöm, azt olvastam, ezért is írtam, hogy egy adagot. Tehát amit kerekre kinyújtok. Köszi

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2017-12-30 12:14

Ja,értem már mit kérdezel....!!!!Az egy lapot hány részre szeletelek, úgy mint a tortát,....ugye ezt kérdezed???Hát azt olyan vékonyakra,hogy sok kicsi kiflicske legyen belőle......de ezt majd látod,mikor egyet betekersz,hogy tetszik e a nagysága.Mert ha nem,akkor a következőt már vékonyabb szeletkékre vagdosod.....ugye érted!!!(Remélem nem késtem el a válasszal...) :-)))

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2016-12-04 09:53

Szia!Nem kell neki sok idő,én úgy szoktam,hogy kb;7- perc után megnézem az egyiknek az alját,és ha már van színe,na akkor jó!!Sikeres sütést neked!! :-))

amika
amika Mon, 2016-11-28 21:48

Szia!
Libazsír is megfelel a mangalicazsír helyett? Mert az van itthon:-)))
üdv Amika

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2016-11-29 12:52

Szia Amika!
Igen,szerintem nem probléma a zsír,készítsd nyugodtan!! :-))

ildi71
Ildi71 / ildi71 Fri, 2016-11-11 18:24

Tojás nem maradt ki véletlenül a hozzávalókbóll? Ma megsütöttem, de a tészta már a gyúrásnál és a sodrásnál is kemény volt. Nekem nem jött be a recept, sajnos :(

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2016-11-12 17:08

Nem maradt ki véletlenül sem!!
Keményre sikerült nagyon?-akkor valamit elrontottál,mert nem lesz kemény egyáltalán ha a megadottak szerint van készítve....a tojás keményít,az meg nincs benne.....:-)))

aquamarine
Aqua / aquamarine Sat, 2015-11-28 22:00

Köszönöm a receptet! A recept arányai szerintem rendben vannak. Én csak 1,5 órát hagytam pihenni, holnap nem lenne időm kisütni. Most készült el az első adag és nagy sikere van. Sokszor fogom még elkészíteni.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2015-11-29 17:19

Köszönöm a visszajelzést!!Bátor vagy,hogy nem hagytad egy éjszakát pihenni!Bátraké a dicsőség!! :-))))

viktoria61
viktoria61 Fri, 2013-01-11 23:00

Szia!

Nem tudom a + zsír nem sok a 45dk liszthez?
És semmiféle sütöpor ilyemi nem kell hozzá?

Légy szíves válaszolj,ha van időd.Látom,hogy már több alkalommal is megsütötted,de a fenti kérdések így is felmerültek nálam.
Üdv.Viktória

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-01-12 11:01

Üdv!Nem lesz sok a zsiradék,majd meglátod.Nem kell hozzá sütőpor,nagyon finom lesz,majd meglátod....:-))

szilagyigizella
iziababa / szilagyigizella Thu, 2011-12-22 22:14

Megcsináltam a süteményt az arányok nem igen jók amit leirtál sokkal több vaj,tejföl, kell bele és zsir igy már feltuningolva jó lett.Bocsi.,

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2011-12-23 13:59

Lehet a te liszted többet vett fel hozzá.A képen látható,milyen jót lehet sütni ezekből a mennyiségekből.......

VajtaKati
VajtaKati Sat, 2011-12-17 22:43

Szia Ilus 74! Az én hókifli receptem a következő:
1kg finomliszt, 1/2 kg zsír, 2 1/2 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva, és annyi tejföl,hogy a végén rugalmas, puha tésztát kapjunk. Vegyes gyümölcs,vagy sűrű barack lekvárt szoktam beletenni. A sütés után még forrón vaníliás cukorba hempergetem. Az összegyúrás után én is hűtőbe teszem,de csak 1-2 órára. Ismerőseim és családom nagy kedvence,mert igen kiadós és igencsak ízletes!!! üdv.: VajtaKati

lili2009
lili2009 Mon, 2011-11-07 12:30

Szia.Én is kipróbálom de nekem a hókifli az mákos.Én úgy szeretem.

Timancs
Timancs Mon, 2011-09-12 11:17

Szia!
A vaj mennyisége pontosan mennyi? 10 dkg-os egy csomag, de ha margarinra gondolsz, csak egyszerűen vajat írsz, akkor már 25 dkg egy kocka!
Bocsi, lehet, hogy butaság, de sokan egyszerűségből használják a vaj fogalmát, mindennemű "Kockazsiradékra"!
Ne haragudj, ha te gondoltad jól!
Csoda guszták a kiflijeid és el szeretném készíteni! Ezért akadékoskodok! :-)))

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2011-09-12 12:44

Szia Timancs!Jól teszed ha kérdezel,én válaszolok!!
Megmondom neked őszintén Líra sütővajjal szoktam készíteni,ami 25 dkg-os.Olcsó,és szeretem ezt a vajat.(A Pennyből szoktam venni.)Igen,készítsd el mert finom is,nemcsak guszta...

1443
finomliszt 45 dkg
tejföl 4 ek
vaj 25 dkg
mangalica zsír 1 ek
1 csipet
szilvalekvár 20 dkg
dió 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag