Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa recept

Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa
Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különféle szilveszteri bulikban vettek részt a család tagjai, ahova vinni kellett, persze, borkorcsolyát is. Készítettem egy adag sajtos masnit, és édesanyám javaslatára ezt a "nagyon finom", emlékei szerint Déditől származó krumplis-sajtos pogácsát. Hát, mit mondjak, nagyon-nagyon nagy sikere volt. Pillanatok alatt elkapkodták, és gyönyörű bókokat kaptam. "Mindig mondtam, hogy ezzel a lánnyal valakinek még szerencséje lesz!" (Na ja, ezt én is mindig mondom :D) "Mindkét nagyanyám süt, de ilyen ****jó pogácsát még nem ettem!" Ajánlom kipróbálásra! :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

burgonyás-sajtos pogácsa, sajtos-krumplis pogi, burgonyás pogi sajttal, sajtos pogácsa burgonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A hozzávalókból (robotgép segítségével) tésztát dagasztunk. Sót annyit használjunk, hogy a kelleténél picit sósabb legyen a nyers tészta, mert sülés közben veszít a sósságából! Elég lágy, ragadós tésztát kapunk.
  3. Letakarva, meleg helyen fél-egy órát kelesztjük. Kb. másfélszeresére dagad, tehát nem kel meg túl nagyra.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, esetleg néhányszor meghajtogatjuk, de nem is muszáj.
  5. Az ismét 1-1,5 cm vastagra kinyújtott tészta tetejét bevagdossuk, 3-4 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk. (Kb. 70 darab lesz ebből az adagból.)
  6. Tepsire rakodjuk a pogikat, megkenjük a tetejüket tojással vagy sárgájával, majd forró sütőben megsütjük őket. (Nekem két tepsinyi lett, így duplázódik a sütési idő.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 938
elküldve: 20
receptkönyben: 1 034
elkészítve: 13/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

Hozzászólások (36)

p_juda
p_judaszo, 2014-02-22 09:55

Nagyon jó recept!Ha krumplis pogit sütök, legközelebb is ezt a receptet használom. :)

flava
flavacs, 2013-12-12 03:27

Ok megsutottem , hat ez nagyon finom!!! Azt hiszem ilyen finom pogacsat meg nem gyartottam. DE, nagyon ragacsos lett , biztosan csak 20 dkg liszt kell bele? A vegen sokkal tobb lett benne az tuti mert olyan nagyon ragadt hogy ki sem tudtam nyujtani csak ugy.
Most mit csinaljak?? Tegyek bele tobb lisztet , kevesebb margarint, hadjam ki a tejet , vagy mit?

durcs
durcscs, 2013-12-12 20:57

A ragacs normális, annyit érdemes hozzáadni, amitől ugye ki tudod azért nyújtani legalább. De ne hagyj ki semmit! :) Örülök, hogy ízlett!

flava
flavacs, 2013-11-21 17:00

Mennyi szaraz eleszto kell a 2dkg friss helyett? Itt csak por eleszto van 21g egy kis tasak.
koszi!

durcs
durcscs, 2013-11-21 23:10

Itt 7 g-os csomagokban árulják a porélesztőt, 1 csomag száraz fél csomag frissnek felel meg. Szóval szerintem kb. 6-7 g porélesztőre van szükség 2 dkg friss pótlásához.

flava
flavasze, 2013-12-11 22:11

Koszi ! ja elirtam 7g van benne csak ebbol 3 ilyen kis tasak van csikban , kulon le kell vagni egy tasakot belolle.
El is felejtettem hogy ide beirtam...kar hogy nincs egy hely ahol megnezhetjuk az osszes hozzaszolasunkat.
Azt hiszem megsutom ma ezt a pogit!

Sára85
Sára85p, 2013-02-22 08:37

A közelünkben van egy pékség, ahol sajtos partyrudakat szoktam vásárolni, mivel eddig nem tudtam ilyet sütni. DE csak eddig, mert ennek a pogácsának az íze, pont olyan, mint a partyrudaké. Tegnap készítettem el először és a férjem (aki amatör háziszakács :))))) pontozni szokta az általam készített ételeket, 10 pontot adott rá. Köszönöm a receptet! Mentettük!

cilinke-56
cilinke-56h, 2012-12-17 22:29

Kedves Durcsó !Köszönöm a gyors választ !Megsütöttem a díjnyertes pogácsádat ,nagyon finom lett! Mindenkinek nagyon ízlett,így még sokszor fogom készíteni.Üdv.Irén

cilinke-56
cilinke-56sze, 2012-12-12 21:28

Kedves Durcsó !Légyszives írd már meg,hogy meddig dagasszam kézzel ,mert nincs robotgépem !

durcs
durcssze, 2012-12-12 21:31

Kedves Cilinke, addig kell dagasztani, amíg egységes tésztává össze nem áll. Szerintem úgy 5-10 perc lehet. Üdv, Durcsó

clio88
clio88k, 2012-04-17 17:54

En Angliaban elek es itt fogtam neki a kiprobalasnak. :) Sajnos a trappista sajt, amit otthonrol hoztam mar elfogyott es csak egy keveske cheddar volt itthon, de az ize igy is nagyon jo lett. Nekem is eleg laposra sikeredtek, de az ize karpotol mindenert. :D Koszonom a receptet!

rumiszivi
rumiszivics, 2012-01-05 18:45

Hááát ma újra megsütöttem, már nem tudom hányadszor, és ma megint dícséretek áradatában fürdök :), köszönve Neked meg ennek a szuper receptnek :). Ma kevertem a tésztába főtt sonka darabokat, nagyon finom lett.

buszter
buszterv, 2011-10-30 20:16

épp most ettem meg az első darabot. nagyon finom lett ... mivel nem volt apró só itthon igy nagyszemes sóval csináltam és igy kicsit sós lett ... amúgy nagyon fini ... ja és por élesztőt használtam

Izerak
Izerakszo, 2011-10-15 16:08

Szia, ez az első pogácsám és nagyon finom lett, puha és omlós, pedig még robotgépem sincs, úgyhogy anyutól kértem egy kis segítséget, hogy csináljam a tésztát. Köszi

vamosszilvia
vamosszilviah, 2011-04-25 14:18

Na végre egy igazán finom pogácsa. Én egész éjszaka hagytam, hogy dagadjon a tészta és nem volt felesleges. A megkelt tészta tetejét fokhagymakrémmel is megkentem /természetesen a tojcisárgát is rákentem/
és isteni pikáns íze lett. Én rudacskákat sütöttem belőle.
Köszönöm a receptet

zafirov
zafirovszo, 2011-04-23 21:24

Megsütöttem és sajnos volt egy kis probléma vele, az , hogy csak egy adagot kevertem be, ugyanis mire a második tepsivel kiszedtem az első elfogyott. Isteni volt. Gratula.

hzsu10
hzsu10sze, 2011-04-13 15:30

Mesütöttem, de nekem az volt a problémám, hogy nagyon sós lett. Pedig 3 tk sót tettem bele. Ettől eltekintve finom lett.

publikus
publikusp, 2011-03-25 18:07

Sajtot mindet a tésztába kell tenni, már nagyon megsütném..

durcs
durcsp, 2011-03-25 18:17

Így van, mind bele a tésztába, gondolhatod, milyen... ;) Sok sikert hozzá! Üdv, Durcsó

gasztrula
gasztrulacs, 2011-03-03 20:22

Elkészítettem, most még sül az első adag. Nagyon jó illata van! Biztos finom is lesz! Köszönöm a receptet!

krivan
krivancs, 2011-03-03 18:40

Feleztem mindent a receptben és kipróbáltam. Fele füstölt sajt, fele trappista....
Finom lett, bár lapos :-)

meskete
mesketesze, 2011-03-02 20:43

Nonoka12-nek: a sütési idő a képnél van, 20 perc, de érdemes 15 perc múlva ránézned, hogy pirul a pogácsád. Sajnos, minden sütő máshogy süt, ezért a sütés idő vége fele én többször is ránézek. Ráadásul a második tepsivel mindig gyorsabban sül kb. 5 perccel.Ha lekented tojássárgájával a pogik tetejét, csak akkor kell rászórni a sajtot és azt már mégegyszer NE kend át semmivel. Szépen ráolvad és egy kicsit megpirul.
Bocs, hogy kéretlenül válaszoltam, sok sikert a sütéshez. Én biztos ki fogom próbálni ezt a receptet. Imádom a jó pogácsát!

Nonoka12
Nonoka12sze, 2011-03-02 18:54

 Mennyi ideig kell sütni kb.?És a tetejére is kellene tenni sajtot,mert a kép szerint úgy tűnik van rajt,és akkor a sajtot is lekell kenni a tojással?! Bocsi a kérdésekért ,de még nem készitettem pogácsát.

durcs
durcscs, 2011-03-03 01:01

Kedves Nonoka, Meskete válasza tökéletes, mindenben igaza van :) Én anno több sajtot reszeltem, ezért jutott a tetejére, is, de egyáltalán nem baj, ha csak bevagdosod-lekened. Sok sikert! Üdv, Durcsó

UI.: Nem baj, ha még nem sütöttél, ez egyáltalán nem nehéz, és tényleg iszonyat fini! ;)

Gerzsó
Gerzsóh, 2011-01-10 02:57

Na most jutottam a géphez, hosszú napom volt. D.e. egyik lányomnál, d.u. ill. este a másiknál volt jelenésem. Közben pogácsa sütés. Szóval: pillanatok alatt elfogyott a díjnyertes pogácsád, Borcsi. Még langyosan vittem át, nem győzték enni. Valóban nagyon-nagyon finom, úgy ahogy írtad. Annyít egyszerűsítettem csak, na nem a recepten, azt szórol szóra betartottam, hanem a formáján. Szögletes pogácsákat csináltam, szép, szabályos kis kockákat, mert az idő sürgetett, különben sem szeretem a maradék, újból gyúrt tésztát, mert az már nem olyan könnyű, puha. Viszont hajtogattam, de pihentetés nélkül, így is nagyon könnyű lett, és szép is. Sokféle pogácsát sütöttem már, finomakat, és kevésbé finomakat, de ez első osztályú. Szeretek kipróbálni újakat, ez nagyon bevált!!!
Köszönöm a receptet! Sok puszi. Zsóka néni

durcs
durcsh, 2011-01-10 12:56

Kedves Zsóka néni, nagyon örülök, hogy ott is ízlett, nagyon szívesen! Puszi, Borcsa

Gerzsó
Gerzsóv, 2011-01-09 17:32

Most kel, mindjárt sütöm. Este viszem át a gyerekekhez, majd megírom milyen sikere volt. Puszi Zsóka néni.

durcs
durcsv, 2011-01-09 22:39

Drága Zsóka néni, várom a híreket, remélem, olyan finom lesz, mint a mienk! :) Puszi, Durcsó

Liliann
Liliannp, 2011-01-07 10:09

Aztaaaa!!! Ezer éve keresem azt a pogi tészta variációt, ami anyukámat jelenti nekem:) Ugyanígy csinálta. Mindenképpen elkészítem, Már előre érzem a számban az ízét:)

durcs
durcsszo, 2011-01-08 02:31

Kedves Lilian, örülök, h segíthettem :) Üdv, Durcs

800