r
Nosalty Logó

Csokis mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Csokis mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1458 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 5839 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 350 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1458 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5839 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
  3. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  4. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).
  6. Krém elkészítése:
  7. A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
  8. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
  9. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
  10. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
  11. Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
  12. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
  13. Össszeállítás:
  14. A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
  15. Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  16. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
  17. Máz készítése:
  18. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  19. Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.
  20. Bevonás:
  21. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  22. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 111145
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mignonból a csokis a legnépszerűbb nálunk, ebből készítek a legtöbbet. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek