Csokis mignon recept

Csokis mignon
Csokis mignon
115 perc / előkészület: 90 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mignonból a csokis a legnépszerűbb nálunk, ebből készítek a legtöbbet. 

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kocka
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).

 
Krém elkészítése:

  1. A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
  2. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
  3. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
  4. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
  5. Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
  6. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.

 
Össszeállítás:
 

  1. A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
  2. Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  3. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.

 
Máz készítése:
 

  1. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  2. Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.

 
Bevonás:
 

  1. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  2. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)

  • költség: 2060 Ft
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 86 245
elküldve: 7
receptkönyvben: 651
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lujziii
Lujziii sze, 2015-12-23 17:25

én két lapot sütöttem és úgy nem maradt felesleges krém

tombercsi
tombercsi cs, 2015-09-10 13:04

Sziasztok!
Nem vagyok kezdo haziasszony es receptben leirtakat pontosan betartva nem sikerult a sutemeny.
Problemak:
- a teszta tul kicsi es lapos lett a megadott mennyisegbol
- a krem kb. haromszorannyi, mint szukseges
- a krem emelyito izu, az en nagyon edesszaju gyerekem is azt mondta, hogy tul edes,nem birja megenni

Velemenyem szerint ezt a receptet korrigalni kellene. Sajnalom!

Ui.: van egy talnyi emelyitoen edes csokitolteekem.... ötletek?

eseme
szabó emese / eseme cs, 2012-09-06 13:06

A mázhoz elég csak a narancslé? Nem kell bele zselatin? vagy valami íz fokozó? Hogy mignon-osabb íze legyen?
Bocsi. Nem kötözködni akartam, csak tényleg kíváncsi vagyok.

Rikarika
Rikarika sze, 2011-05-25 11:11

Meg csinálta a sütit,csak az a baj,hogy a krém nagyon sok volt.De kárba nem ment mert én a krémmel vontam be és így is nagyon finom lett.

mamacica
Mamacica / mamacica sze, 2010-10-13 21:53

Csabi! Valamit akkor nem jól csináltál, mert nekem is elsőre sikerült. Nagyon finom, végre egy isteni mignon recept! Köszönet érte!!! Csabi a máznál például az is lehet, hogy nagyon sok volt a narancslé...vagy kevés ideig keverted...ezeket érezni kell... a gyakorlat itt lényeges, ezzel nem téged akarlak alábecsülni...próbáld ki még egyszer...szerintem menni fog!!!Megéri!!!

Csabi
Bloemcake / Csabi cs, 2009-12-17 22:05

Sziasztok!
Az az igazság, hogy megpróbáltam elkészíteni ezt a sütit.
A receptben, kb 2-szer annyi krém van mint a szükséges, a piskóta recept is sántít, a bevonó meg egy órája a hűtöben van, de még mindíg folyik mint a víz.
Lehet hogy én nem csinálok valamit jól, de akkor a leírás is hibás,mivel szigorúan azt követtem!(egy pár fajta sütit én is elkészítettem már!)
Az eredmény: Egy csomó túltöltött piskótakocka, 0.1 mm bevonóval, ami nem szilárdul meg.
Ja! El ne feledjem, a kidobott cucc nyersanyagának az árát!
A jövőben légyszi használható recepteket küldjetek be!

1453