r
Nosalty Logó

Csirkemell brie sajtos-áfonyás tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkemell brie sajtos-áfonyás tésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A leveles kosárkához

Összesen 886 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A leveles kosárkához

Összesen 3535 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A leveles kosárkához

Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 886 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    777 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 3535 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A leveles kosárkához

Elkészítés

A húshoz

  1. Az áfonyát a ribizlidzsemmel, a cukorral, a brandyvel és a vörösborral összeforraljuk, félretesszük hűlni.
  2. Egy kis sütőformát kikenünk vajjal, kibéleljük vékonyra 2-3 mm vékony vajastésztával, beletesszük a brie sajtot, majd a tetejére egy ek áfonyaszsószt, és befedjük egy réteg tésztával, kerekre szabjuk. A lehulló darabokból készíthetünk díszeket a sütemény tetejére, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A csirkét sózzuk, borsozzuk, kevésolajjal megkent grillserpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  4. A megsült tésztával és a szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4153
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell brie sajtos-áfonyás tésztában
Évi néni 1830 recept

Ma áfonyás napom volt, a többit meg a hűtőböl szedegettem össze.

Hozzávalók

A húshoz

A leveles kosárkához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!