Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa 1.

Császármorzsa 1.
Császármorzsa 1.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkori kedvenc második fogás, kiadós levesek után. Szigorúan házi készítésű sárgabarack lekvár kerül mindig a tetejére.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben állni hagyjuk legalább 5-6 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakára ott marad.
  2. A tojássárgákat a hűtőből kivett masszához keverjük.
  3. A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
  4. Nagy serenyőben felolvasztjuk a vaj felét és a massza felét beleöntjük. Közepes lángon sütjük, s amikor a tészta alja megszilárdult, egy fa spatula segítségével negyedeljük, a negyedeket átfordítjuk a másik oldalukra.
  5. Miközben a tészta másik oldala sül, a spatulával apróra daraboljuk/ tördeljül, folyamatosan átforgatjuk a morzsákat, hogy minden oldalról szépen piruljanak. Tálra szedjük.
  6. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
  7. Forrón kínáljuk: porcukorral meghintve és meleg sárgabarack lekvárral meglocsolva.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 428 631
elküldve: 206
receptkönyvben: 6 238
elkészítve: 538/635
Facebookon megjelent: 5

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

daramorzsa, smarni, grízsmarni, Kaiserschmarren

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Claudiaz
Claudiaz / Claudiaz Sun, 2016-03-20 00:49

Annyira. Jo. Recept. A legjobb! Kismillioszor elkeszitettem mar, a "smarni" ferjem kedvence, ez a recept pedig meg anyosomet is lekorozi. :)
Koszonom!

Zsuzsima
Zsuzsima Wed, 2016-01-20 18:49

Köszönöm a receptet ! - Király !!! /mondta az unokám/, - császár !!! /modtam én/.
- Tényleg császár /modta ő/ .

Keti27
Keti27 / Keti27 Tue, 2015-12-15 15:14

Én fél adagból csináltam kettőnkre kicsit diétásabban (tönkölydara, -liszt és xillit).
sajnos nem lett ilyen szép.. valószínűleg túl hamar meg akartam fordítani, lefolyt, összetört eléggé. kicsit tovább is kellett sütnöm; mondjuk nem teflonserpenyőben, hanem fémben csináltam.

anonym
anonym Sat, 2015-10-03 12:35

Szia!
Kiváló!!!!!!!!!!!!
15 éve keresem ezt a császármorzsát. Végre azt kaptam amit a Nagyikám készített!
Köszönöm!
Mentve és a lehető legtöbb alkalommal elkészítem!

Zebrabara
Zebrabara Thu, 2015-05-21 12:55

Elkészítettem, ez volt életem második császármorzsája. Tökéletes lett. Kecsketejjel, kecskevajjal - ez adott neki egy plusz izgalmas illatot, citromhéj nélkül (sajna nem volt itthon). A gyerekeknek is ízlett, felvették az "ilyet máskor is csinálj" listára.

Nem tudom, más hogy van vele, de nekem a császármorzsa egyet jelent Nagymamikával, ő gyakran készített nekünk (heten vagyunk unokatesók), pici műanyag tálkákból ettük egymás mellett ülve mint a verebek. :) Nagypapi pedig mindig kristálycukorral szórta meg, szerette ahogy ropog a foga alatt.

Köszönet a receptért! Ja, akinek nincs mérlege: egy bögre liszt nekem 17 dkg, úgyhogy nem centiztem a dekákat, hanem egy jó bögre dara, egy karcsúbb bögre liszt, két bögre tej nagyjából jó aránynak bizonyult. Kb egy órát ázott a cucc, az is elég volt, bár biztos még finomabb ha tovább hagyjuk dagadni a darát.

BettyKovacs
BettyKovacs Wed, 2014-11-19 00:07

Nem szoktam kommentelni, de ez a recept a vilagon a legjobb csaszarmorzsa recept, ezer koszonet erte, elsore sikerult egyszeru es isteni finom. Imadjuk! :))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-11-09 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

t.timea94
t.timea94 Tue, 2014-09-09 18:15

Valóban nagyon finom lett :) Mondjuk én nem pihentettem, azonnal megsütöttem a tésztát. Korábban is készítettem már, több recept alapján, de egyik sem lett ennyire finom. Köszönöm a receptet :)

k_eva91
k_eva91 Sun, 2014-04-06 14:56

Nagyon jó recept, mindig ez alapján készítem, köszi szépen :)

PéAndrea
PéAndrea Sat, 2014-02-15 16:38

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, gyorsan el is fogyott. :)

marnyi
marnyi Sun, 2014-01-26 14:05

Még sosem ettem császármorzsát, de nagyon megtetszett a recept, ezért elkészítettem. Ez baromi jó! :) Egyszerű és nagyszerű. :)

nyitnikek
nyitnikek Sun, 2014-01-19 07:40

Nagyon finom lett, eddig is finom volt amit csináltam, de ez szerintem verte az eddigi próbálkozásaimat!

dettikedraga
dettikedraga Thu, 2014-01-09 22:59

Koszi a szupi receptet, soha nem szerettem a csaszarmorzsat, de ez valami Isteni...ma ez volt a "masodik".Bejott az egesz csaladnak!Koszi meg egyszer!

Andi418
Andi418 Tue, 2013-10-01 10:52

Elkészítettem a császármorzsát,nagyon finom lett,ajánlom másoknak is. :)

MissFlower
MissFlower Tue, 2013-03-12 15:15

Ez a recept tökèletes! Köszönet èrte! Ajànlani tudom mindenkinek!

Claudiaz
Claudiaz / Claudiaz Sun, 2013-02-24 21:43

Már jó pár alkalommal készítettem császármorzsát a te recepted alapján, valóban tökéletes! A legnagyobb elismerést a férjemtől kapom, állítólag szeretett Anyósomét is felülmúlja ez a verzió. Nagyon szépen köszönöm!

sarai eva
sarai eva Mon, 2013-01-28 16:33

Kedves Petra! Hétvégén megcsináltam.Hihetetlenül finom!!! Gratulálok! Köszönöm,hogy megcsinálhattam. Sok jó és finom recepted van.

surev01
surev01 / surev01 Wed, 2013-01-16 18:33

Gyerekkoromban csinált nekem ilyet a nagymamám, eszembejutott és sok keresgélés után a Te recepted alapján elkészítettem, nagyon finom lett, én nem hagytam állni 5-6órát a darát a tejben , hanem forró tejben állt 20-30 percig , így is isteni lett. A férjem most evett ilyet életében először ízlett neki, így gyakrabban fogom készíteni. Köszönöm !!! :)

pemi
pemi Sat, 2012-12-01 17:50

Isteni lett. Nagyon jó recept. Köszönöm. :)

Million
Million Sun, 2012-09-30 15:18

Köszönöm a receptet igazán finom lett!Még eddig csak sütőben készítettem ,de így gyorsabb és nagyon ízletes. Még egyszer köszi!

krisztinaa91
krisztinaa91 Tue, 2012-08-28 12:55

Kedves Petra! Életemben először, a te recepted alapján csináltam császármorzsát, és hát mit mondjak, isteni finom lett :) Persze egy picit változtattam rajta, a búzadara nálam kimaradt, helyette összesen 30dkg szénhidrátcsökkentett liszt került bele, porcukor helyett pedig édesítő, és persze cukormentes lekvár dukált hozzá. A végeredményen szerintem semmit sem rontott, ha tehettem volna, az egészet együltő helyemben megeszem :) Köszönet a jobbnál jobb receptekért, te vagy a konyhai példaképem :)

kiskondi
kiskondi Mon, 2012-04-23 18:29

Kedves Petra. Ez valami isteni finom lett!!!!! Mindent úgy csináltam ahogy le írtad, ( kivéve mazsolát nem tettem bele, mert nem szeretjük ) nagyon nagyon finom lett, ugyan úgy néz ki mint a képeden :), s mennyei finom lett!!!!!!!! köszönöm , hogy meg osztottad!!!!!!!! receptkönyvbe van :)

atina
atina Sun, 2012-03-18 15:26

Vasárnapi desszertnek választottam ezt a receptet, a nevéhez hűen "császármorzsa 1."- számunkra dobogós első helyezett!!! Kerámiabevonatos serpenyőben sütöttem, két adagban, mazsola nélkül -mivel nálunk az "fúj, nem szeretem" kategória. Porcukor felét vaníliás cukorra cseréltem és természetesen sk. baracklekvárral tálaltam. Mennyei csemege, köszönjük.

ballav
ballav Sat, 2012-03-10 16:11

A tied tudom,hogy serpenyős,de nincs akkora serpenyőm, ezért szeretném sütőben sütni.

Bubu46
Bubu46 Sun, 2012-02-19 16:20

Hú, ez nagyon finom (vacsora ) lett ! Mazsola nem volt itthon éppen, így aszalt áfonya került bele - hát nem rontotta el !
" Ilyet máskor is alkothatnál..." a dicséretet bezsebeltem, de azért köszönettel továbbítom is.

topi2005
topi2005 Wed, 2012-01-18 16:39

Nagyon jó recept, máskor is ezzel a módszerrel fogom elkészíteni. Nagyon finom volt. Mi a saját befőzésű őszibarack dszemmel ettük, isteni...

pronizsuzsa
pronizsuzsa Sun, 2011-12-18 10:18

A tejet lehet vizzel helyettesiteni? Leánykám tejcukor érzékeny, de talán van olyan változat, amihez nem kell tej.

pronizsuzsa
pronizsuzsa Mon, 2011-12-19 18:53

Köszönöm.a segítséget Ez a tejes oldal nagyon jó, ezt is köszönöm. :)
Zsuzsa

petra
Petra / petra Mon, 2011-12-19 21:20

Igazán nincs mit, remélem, hogy ízleni fog a kis hölgynek a végeredmény!

504
búzadara 200 g
finomliszt 150 g
tej 5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 2 marék
tojás 4 db
porcukor 4 ek
vaj 8 dkg
1 csipet
sárgabaracklekvár 6 ek
porcukor 6 teáskanál