Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Corn Dog - virsli bundában

Corn Dog - virsli bundában
Corn Dog - virsli bundában
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (68)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta kerestem ennek a kajának a receptjét, de eleinte sehol sem találtam. Aztán végül meglett és elkészítettem, nem is csalódtam benne! Egy este alatt elfogyott az összes corn dog... újdonság volt, így mindenki rákapott! Nekem a massza elsőre kissé sűrűbbre sikeredett, de így legalább nem folyt le sütés előtt a virslikről. Azóta már többször elkészítettem, imádjuk!!!! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  2. Fűszerezzük enyhén, vagy aki ahogyan szereti.
  3. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és annál fogva forgassuk meg lisztben (ezt a lépést ne hagyjuk ki, mert ha nem így teszünk, lefolyhat a massza a virslikről).
  4. Töltsük a tésztát magas pohárba, és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire.
  5. Azonnal dobjuk forró olajba, és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla.
  6. Ízlés szerint mustárral, majonézzel, kechuppal tálaljuk.


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 81
össznézettség: 219 724
elküldve: 79
receptkönyvben: 2 446
elkészítve: 168/197
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
kalória: magas
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

amerikai hot dog, bundás virsli

Hozzászólások (68)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csaba2005
Csaba2005 Sat, 2017-01-21 19:49

Szia. A családnak nagyon tetszet a recept de én a kukorica dara helyet raktam bele sört 0.2 l és igy ropogosá teszi és még krumpli köretet is tettem hozzá :)

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Fri, 2014-12-05 20:43

Lehet hogy most nagyon kilógok a sorból, de nekem nem jött be :( :( Vajon mit rontottam el?
Bárhogy sütöttem (lassan hogy átsüljön, vagy nagyon hirtelen - de akkor se lett jobb csak még nyers is maradt a tészta belseje) eeeeszméletlen kibírhatatlanul olajos lett... Pedig nem szokott gondom lenni a nehéz kajákkal, tényleg, de két falat után émelygett tőle a gyomrom. Egyszerűen nem tudom mit csinálhattam rosszul :(

annaacsontos
annaacsontos Wed, 2014-09-17 21:11

Köszönöm a receptet, isteni lett! Én is búzadarával csináltam, és aggódtam hogy talán "ropog majd a fogam alatt", de nekem nem volt gondom vele, így is remek! Szép hetet! :)

Bundáskenyér
Bundáskenyér / Bundáskenyér Wed, 2014-09-03 19:02

Én is elkészítettem,és nem csalódtam!Fantasztikusan egyszerű és nagyon finom!12db-os virslit vettem annyi tészta maradt hogy még 2 kis pamacs sikeredett belőle!

timea.tunde
timea.tunde Sun, 2014-07-06 16:10

Szia. Sajnos nekem nagyon nem sikerült, nem vagyok egy konyhatündér, de gondoltam egy ilyen egyszerű és nagyszerű recepttel elboldogulok. Sága virslit vettem betartottam minden mennyiséget......egyrészt az istennek nem maradt rajta a bunda, hiába liszteztem, majd amikor valahogy rá maszatoltam és beletettem az olajba a virsli elkezdett sülni terjeszkedni és megrepedt rajta a bunda. :'( mi a fenét csinálok rosszul?, Nagyon rossz evő az 5 éves fiam minden extrát megpróbálok "bedobni" kedvet csinálni neki gondoltam ez elég izgis lesz talán még eszi is de...............

doratime
doratime Sat, 2014-06-07 22:50

Tandi. Nem szeretnék okoskodni de a dara ... szóval van a búza dara és a kukorica dara . Búza darával tuti ropog az ember foga alatt . Szerintem itt ronthattad el mert kukorica darával fantasztikus :) . Köszönöm a receptet :)

toopp
toopp Sun, 2014-06-01 16:13

Szia! Nagyon sok receptet megcsináltam már erről az oldalról, de olyan hatással egyik sem volt rám, hogy utána leírjam az "élményt". Na ez most HATÁS volt!! Hetekkel ezelőtt megvettem a kukorica darát, de csak most jutottam oda, hogy elkészítsem a receptet. Háááááát......nem is tudom hogy mondjam..........ez valami brutál jó :-D Nem tűztem pálcikára a virslit, simán csak ketté vágtam egy darabot, és felesbe sütöttem ki. Fél kiló volt, így sok lett a massza, viszont volt még egy kis fej karfiolom is. Amíg sült az első adag virsli, addig gyorsan megpároltam a karfiolt, és zutty ment az is a masszába. Esküszöm finomabb mint ha rántva lenne. Legközelebb sajttal is kipróbálom. Olyan gyorsan össze áll a tészta az olajban, hogy ebből tuti nem folyik ki semmilyen sajt.
megmentettem 1-2 darabot,........jelentem hidegen is mennyei:-)
Szóval, köszönöm a receptet.

gabnai
gabnai Thu, 2014-02-20 19:45

Köszönet a receptért, tényleg finom és ropogós lett. A lányaim szerint éppen, mint a Hupikék Törpikék 2-ben:-)

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2014-02-24 12:13

:)) Nagyon szívesen! Így van, így van - mint a Hupikékben :) Jó kis szerepet kapott! :))

Natcat
KonyhaBoszi / Natcat Wed, 2014-02-05 15:18

Halihó!
Elkészítettem, isteni finom! Nagyon köszi a receptet! Igaz nem lett ilyen szép formája, mint a képen, de az íze!! :D

Kyngu
Kynga / Kyngu Fri, 2014-02-07 13:39

Szia! :)) Ó, ugyan - nem is a kinézete a fontos, az a lényeg ízlett nektek! :) Örülök, hogy sikere lett, szívesen a receptet! :D

Tandi
Tandi / Tandi Sun, 2014-02-02 11:10

Szia!Annyi jót olvastam róla,hogy én is elkészítettem.Nekem viszont borzasztó lett.A bunda ropog a fog alatt,szerintem ezt nem darával,hanem liszttel kell készíteni...nekem ez csalódás.Még nem jártam így,az itteni receptek mindig korrektek:-(

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2014-02-02 15:35

Szia! Ezt darával kell készíteni, ez a lényege. Nem értem hogyan ropoghatott, sosem jártam így! Nekem a kedvenceim közé tartozik, már tucatszor elkészítettem ugyanezzel a recepttel, semmit sem változtattam rajta. És ahogy eddigi visszajelzések is bizonyítják, nem csak nekem vált be! Sajnálom, hogy csalódtál, de ettől a recept még korrekt! Bocsánat!

Tandi
Tandi / Tandi Sun, 2014-02-02 17:58

Szia!Köszönöm,hogy válaszoltál.Nem a receptet bíráltam,csak elmondtam a tapasztalatomat.Lehet,hogy fontos,hogy a pihentetési időt figyelembe kell venni,és így már ehető lesz a végeredmény.

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2014-02-04 13:23

Szia! Szerintem érdemes lenne még egyszer megpróbálnod! Akkor talán már tényleg nem lesz csalódás. Itteni hozzászólások alapján, jópár tanácsot kaptam én is - mivel lehetne mégjobban feldobni! Bízom benne sikerülni fog! Kellemes hetet!

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Sun, 2014-02-02 11:18

Szia! Én hagytam állni 1-2 órát, hogy megdagadjon a dara. Sütés előtt belekevertem a sütőport és így minden tökéletes lett.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2014-02-02 15:38

Szia! Talán nem is kell 1-2 óra, de amig a virslikkel szöszmötölök, nekem is áll a tészta. :) Örülök, hogy ízlett Nektek. Én is szívesen készítem el, kis változatosság a hétköznapi ételek mellett! :)

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Sat, 2014-02-01 15:18

Szia Kyngu!
Hát ez nagyon finom lett! A válogatós nagylányom némán tolta a szájába a virsliket.. :-) Köszi a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-01-28 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

icsengod
icsengod Sun, 2013-07-28 21:32

Szia én most csináltam először tésztába raktam pluszba szezámmagot meg némi fokhagymaport. De valami irgalmatlan finom volt hamarabb elfogyott mint a csirkeszárny. Köszi a receptet...

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2013-07-30 10:22

Szia! Hűha fokhagymapor? - erre nem is gondoltam volna. Ki kell próbálnom, én is köszönöm a tippet!! :)

adelheid
adelheid Tue, 2013-07-23 19:29

Elkészítettem, de mintha tűzre dobtam volna. Nagyon finom és roppant egyszerű! Köszönöm az ötletet!

Mona baba
Mona baba Tue, 2013-07-02 13:01

Kisöcsém kérte, így hát elkészítettem....Sikere lett :) Friss salátával. Igaz én az utolsó pár virslit félbevágtam, mert ahogy fogyott a massza nem érte végig a virslit. :) Így lett egy pár mini corn dog is. Köszönöm a receptet.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-07-03 15:16

Szia! :)) A mini falatok talán még jobban esnek az embernek, örülök, hogy sikere lett!! :)) Lassan eljön az idő, hogy újra elkészítsem! :D Nálunk is előszeretettel fogyott!

Naire
Naire Mon, 2013-04-22 13:42

Fiam nagy virsliimádó, így gondoltam, hogy nagy örömet fog okozni neki ez a fajta változat.
Kicsit át kellett alakítanom a receptet, mert tej- és tojásallergiás a fiam, de tojás nélkül, kukoricatejjel is nagyon finom bunda lett.
Annyira jól sikerült, hogy azóta ezt használom panírnak is (a nagyszülők is), így finom, puha panírt tudok varázsolni a húsokra, gombára, zöldségekre is, sőt, így még házi ripp-ropp-ot is készítettem darált hússal.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-04-24 11:54

Szia! Nahát, de ügyes vagy! Mit ki nem hoztál belőle, de jóó! :) Azért látszik, hogy jártasabb vagy a konyhában, de örülök neki, hogy sikert aratott!! :)

taranikó
taranikó Sat, 2013-03-30 16:41

A lányom nézte ki ezt a receptet. Nagy sikere volt a gyerekeknél (is). Igaz, nem kaptam kukoricadarát, se kukoricalisztet, így sima liszttel és búzadarával készítettem, de így is nagyon finom lett. Én vettem süthető pálcikákat (az bezzeg volt a Pennyben), és úgy sütöttem, hogy nem lógott ki az olajból, így egyenletesen sült minden oldalról. Köszi a receptet.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2013-03-31 17:40

:) Igen, azzal a pálcikával kicsit könnyebb lehetett a sütés... Nálam ez a recept mindig különlegesnek számít, nagyon szeretem!! Tényleg bejön mindenkinek!! :))

taranikó
taranikó Fri, 2013-05-10 09:22

Azóta szereztem be kukoricalisztet és kukoricadarát is és többször elkészítettem, mindig sikere van. Mi, felnőttek kölünböző salátával szoktuk enni.

Szipi88
Szipi88 Wed, 2013-01-09 13:47

Szia:)
Szeretném kipróbálni a recepted, de nem teljesen tiszta, hogy a 10 dkg liszt a tésztához, vagy a virslik megforgatásához kell.

Köszönöm

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-01-09 20:58

Szia! 10 dkg liszt a tésztába kell + egy pici a virslikhez külön! :)

huaniko
Huaniko / huaniko Sat, 2012-10-13 15:13

Kedves Kynga! Ma ez a finomság volt az ebéd, hű, hát nagyon ízlett mindannyiunknak!! A férjem oda-vissza dicsért, még a 14 hónapos kislányunk is megevett egyet és közben mondta: nyam-nyam (ami nála a finomat jelenti). Köszönöm, hogy általad örömet szerezhettem nekik :) Szép hétvégét kívánok! Üdv: Anikó

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2012-10-13 16:14

Szia! Ilyet mindig jó olvasni, nagyon örülök, hogy mindenkinek ennyire ízlett! És ugye, hogy nem is nehéz elkészíteni!! :) Én is nemsokára újra megcsinálom! ;) Kellemes hétvégét kívánok Nektek! Üdv: Kinga :)

kedveske
mirtill / kedveske Mon, 2012-10-08 20:04

Szia! Köszönöm a receptet, megcsináltam, és nagyon finom volt. Bár nekem nem lett olyan szép, mint a tiéd.
:-)

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-10-09 10:33

Szia! Szívesen, örülök, hogy ízlett! Legközelebb biztosan szépre sikerül, leginkább az íze volt a lényeg! :)

Timike85
Timike85 / Timike85 Tue, 2012-07-31 13:08

Tegnap én is megcsináltam és nagyon jó lett. Először megpróbáltam ugyan pálcástól sütni, de nem igazán sikerül, aztán pálca nélkül csináltam a többit és csak sütés után tűztem ré és így nem folyt le a máz a virsliről :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-07-31 16:21

Ez jó ötlet, így a pálcánál is jól átsül. :) Örülök, hogy ízlett - ez nálunk is nagyon bejött!!

Xamóca
Xamóca Sun, 2012-07-01 14:33

Én is kukoricalisztből készítettem és nagyon finom volt:) Csak egy csomag virsliből készítettem és ami megmaradt massza elraktam a hűtőbe. Másnap egy kis tejjel hígítva is tökéletes volt:) Köszönöm a receptet:)

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-07-02 14:10

Szia! Nagyon szívesen, örülök, hogy finomra sikerült! Igen, nekem is szokott maradni, de simán el lehet használni még másnap is akár! :)

cupák
cupák / cupák Mon, 2012-04-02 22:18

ma csináltam meg vacsorára, nagyon nagy sikere lett!!! én is kukoricaliszttel készítettem, és teljesen korrekt lett így is. igaz 1 kiló virslihez kevés lett volna a cucc. ám ami így maradt a tésztából, azt kanállal beleadagoltam a forró olajba a végén. annyit tennék hozzá, hogy az első virsli hurkapálcáját azonnal szétégette a serpenyő széle. ezt azzal sikerült áthidalni, hogy a hurkapálcákat bevizeztem az érintkezési ponton. a másik, hogy elkerülendő azt, hogy lapos dogok legyenek, a forró olajban először megforgattam a tésztás virsliket, úgy, hogy nem engedtem le az olaj aljára őket. mikor a külsejük megkötött, onnastól már szép formásak maradtak. szuper kis recept, köszi érte :)))

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-04-03 18:12

Szia! Nagyon szívesen a receptet! Amúgy igen, ki kell tapasztalni az első 2 elkészítésnél, hogy hogy készítsük. Nekem legelsőre a tészta sűrűbbre sikerült, legközelebb viszont már le akart folyni róla, hiába liszteztem be előtte a virsliket - de aztán megoldottam ezt is! :) Köszönöm azért a tanácsokat, szoktam velük bíbelődni, talán így még könnyebb lesz legközelebb!! :)

libaláb
libaláb Mon, 2012-03-12 20:54

Na, ez finom volt. Elkészítés után percek alatt felfalták, aztán alig győztem bezsebelni a sok dicséretet érte. :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-03-13 14:47

Szia! ;) Ezt mindig jó hallani! Egyszerű és mégis milyen különleges. Örülök, hogy mindenkinek ízlett, én is nemsokára szerintem újra elkészítem. :))

vavy1122
vavy1122 / vavy1122 Wed, 2012-01-25 18:36

Szia Kyngu!
Variációk 1 témára:
1,. ISTENI FINOM!!!!!
2., Én még szeletekre vágott pulykamellel is megcsináltam, rizi-bizivel, mennyei lett.
3,. Nem kukoricadarát tettem bele, hanem kukorica lisztet mert ez volt otthon, de így is fantasztikus lett!
Nagyon köszönöm, mivel sokszor eszünk ilyen-olyan húsokat, / a férfiak vannak többségben/ még egy elkészítési mód amivel változatosabbá tehetem a repertoáromat.

1002
kukoricadara 200 g
finomliszt 100 g
tojás 1 db
cukor 1 teáskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
tej 2.5 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
virsli 1 kg