r
Nosalty Logó

Citromtorta Somikatus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Citromtorta Somikatus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Összesen 361 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Összesen 4340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 361 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1498 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 4340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal robotgéppel kb. 8-10 perc alatt felverjük. (Nem választjuk szét a tojásfehérjét és sárgáját.)
  2. Hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  3. A lisztet és a sütőport egy külön edényben jól összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz adjuk, és fakanállal könnyed mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  5. A piskótát elfelezzük, majd csak akkor dolgozunk vele tovább, ha kihűlt.

A krémek közé:

  1. A tejfölbe belekeverjük a friss citromok levét, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy folyékony édesítőt).
  2. A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a citromos tejfölt, és jól elkeverjük.

A krémhez:

  1. A krémet három egyenlő részre osztjuk, és a krém harmadával megkenjük a torta aljának szánt piskótát. Én általában azt a felét szoktam a torta tetejének használni, ami sütéskor a piskóta alja, mivel az egyenletesebb.
  2. A babapiskótákat egy pillanatra lime üdítőbe forgatjuk, de figyeljünk, hogy ne ázzon el a túlságosan.
  3. A citromos babapiskótákat az első réteg krémre szorosan egymás mellé fektetjük, az egész tortát kirakjuk vele, ahol nem fér el egy egész darab, azt méretre vágjuk.
  4. A babapiskótás rétegre kenjük a citromos krém második harmadát, majd a krémre helyezzük a felső réteg piskótát.
  5. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük negyed citrom karikákkal, fehér csokoládéval, mandula szeletekkel, torta drazsékkal. Én a fehér csokit választottam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4862
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Nagyon szeretjük a krémes süteményeket, eddig a csokis volt a kedvenc. Valami egész különlegeset szerettem volna készíteni a párom születésnapjára, aki a tejszínes, lágy, könnyű krémeket szereti. Napokig gondolkodtam, milyen tortát készítsek, még végül összeállt a kép a gondolataimban. Citromos lett belőle. Mindenkinek ajánlani tudom, hiszen egyszerű és nagyszerű!

Hozzávalók

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek