r
Nosalty Logó

Chilis vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

Hobbychef
Chilis vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1164
Kalória
61.5g
Fehérje
131.2g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
226.7g
Víz
210g
Koleszterin
32.7g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1773 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1656 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3546 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 2326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szalonnát, a babot a levével, a babérlevelet, a paradicsomlevet és a chiliszószt. Fűszerezzük.
  2. Megfőzzük a tojást. Felszeleteljük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.
  3. A babhoz hozzáöntjük a bort, majd tálalunk.
  4. A tányérra szedünk a babból, ráteszünk egy félbevágott tojást, egy chili paprikát, szeletelt paprikát és paradicsomot, s vágunk rá az újhagyma zöldjéből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Lehet, hogy a kóser konyha hívei ezt szentségtörésnek tartják, de én szeretem a csípős parasztkolbászt. Mivel csülök nem volt itthon, hát ezzel készítettem. Legközelebb majd liba kerül bele.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...