Camembert sajt diós panírban, áfonyával recept

Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban étteremben minden alkalommal rántott sajtot kértem. Azóta persze felhagytam ezzel a berögzött szokással, de néha azért még megkívánom a rántott sajtot. Ilyenkor készül a bundázott camembert áfonyaszósszal..
 

hozzávalók / 2 adag

A sajt panírozásához

A sütéshez

Az áfonyaszószhoz

ajánlat

Párolt rizs illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott camembert áfonyával, diós rántott camembert áfonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk rajta és kész.
  2. A sajtkarikákat elnegyedeljük.
  3. A camembert darabokat duplán panírozzuk (ezáltal biztosítva, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben): először lisztbe, majd csipet sóval ízesített, felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a zsemlemorzsával elkevert darált dióba forgatjuk (az arány: fele morzsa, fele dió legyen).
  4. Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a bundázott sajtdarabkák mindkét felét. Óvatosan forgassuk a sajtot, villát még véletlenül se szúrjunk bele!
  5. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 59 572
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 166
elkészítve: 48/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kágika78
kágika78 h, 2017-01-23 17:22

Ez egy egyszerű és nagyszerű recept, sőt: kiváló! Köszönöm! :-)

Misty
Misty sze, 2013-02-13 11:26

A kép alcíme lehetne: "Az önuralom". :) A Párom a recepted alapján készült (bár picit módosított) ebéddel lepett meg, ez tipikusan az az étel volt, amit kb. 3x annyi idő elkészíteni, mint befalatozni, pedig nem pepecselt vele sokat... Nem is tudom, hogy hogy sikerült megállnotok, hogy legyen idő a fényképezésre :))
További jó konyhatündérkedést! :)

bejczyne
bejczyne v, 2012-02-05 13:46

Függővé váltunk, étteremben sosem választom, csak a saját készítésű kell nekem! Köszönjük a receptet!

BladesOrsi
BladesOrsi sze, 2011-11-23 20:01

Elkészítettem, nagyon finom lett! sajnos 2 sajtdarab szétfolyt, de a többi egyben maradt. .)

MrsSame
MrsSame / MrsSame szo, 2011-09-10 10:26

Nagyon finom!!! Bejön a diós panír! A sima rántott sajtot is áfonya vagy eper szósszal szoktuk enni. Nyam nyam...

Tánya88
vNóra / Tánya88 szo, 2011-07-30 21:23

Mi, ha rántott sajtot csinálunk, le szoktuk előtte fagyasztani, így nem kell kétszer panírozni, biztos nem folyik ki :)
Amúgy remek ötlet ez a diós panír, feltétlen kipróbálom! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2010-07-04 16:38

Szia!

Nagyon köszönöm. Végre megtaláltam, hogy a rántott sajtokhoz melyik áfonya szósz illik. Eddig már többfélével próbálkoztam, de ez a tökéletes. Mégegyszer köszönöm a receptet!

Rencsi
Rencsi v, 2010-06-13 15:03

Mostmár tudom, mi hiányzott eddig a rántott camembertemből :) A diós panír! Ez valami isteni finom!! Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2009-05-10 14:02

Köszi, nem pont igy csináltuk, de nagyon zsir lett, mindenki tele lett töle :D
CSak ajánlani tudom mindenkinek
Üdv

2224