r
Nosalty Logó

Burgundi babos oldalas Marcsiseftől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Burgundi babos oldalas Marcsiseftől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3671 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1549 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2158 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 918 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    540 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6198 micro
  • β-karotin
    15020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8631 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 3671 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a megmosott babot, a felszeletelt füstölt sonkát hideg vízbe áztatjuk.
  2. Másnap hideg vízbe, kb.1-1,5 órára beáztatjuk a Pataki tálat.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, sárgarépát karikára, a zellergumót apró kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk.
  4. A sertésoldalast csontok mellet feldaraboljuk, sózzuk, és mindkét oldalát két evőkanálnyi zsíron hirtelen átsütjük, majd Pataki tál aljába helyezzük erre kerül a feldarabolt füstölt sonka, amire a lecsöpögtetett babot terítjük.
  5. A vissza maradt zsiradékon kb 5 percig pirítjuk a zöldségeket, kivesszük a zsírból és a bab tetejére terítjük.
  6. A zsírba öntjük a paradicsompürét, a bort, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, hozzáöntjük a vizet pár percig forraljuk.
  7. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, majd beleöntjük a Pataki tálba, lefedjük, mehet a hideg sütőbe, amit ekkor kapcsolunk (gyújtunk) be, és beállítjuk a hőfokot.
  8. Mielőtt a bab teljesen megpuhul, előtte úgy 5 perccel megszórjuk egy- egy csipet kakukkfűvel, borsikafűvel.
  9. Ha a hús is és a bab is megpuhult, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13438
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Ajánló

Tálaláskor a tetejére lilahagymát kockázhatunk. Friss kenyeret kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A babot, az oldalast, a füstölt húst imádjuk. A Pataki tál pedig már nagyon várta, hogy újra munkába állhasson. Beírtam a keresőbe, és megbíztam, nézzen utána, hogy ezek így együtt milyen finomságot kínálnak. A sok receptből ezt találtam a legszimpatikusabbnak. A fáma szerint Lajos Mari jegyezte először. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek