Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye kockaburgonyával

Brassói aprópecsenye kockaburgonyával
Brassói aprópecsenye kockaburgonyával
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi brassóit szerintem csak Anyukám tud csinálni. :) Jópárszor elkészítettem már én is, de sosem tudom pont olyanra csinálni, mint az övé.

hozzávalók / 4 adag

A brassóihoz

A tepsis kockaburgonyához

ajánlat

Vecsési lányként mi finom házi savanyúsággal szoktuk tálalni az ételt. Most káposztával töltött almapaprikát kínáltam hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, aprópecsenye, brassói tepsis burgonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a húst megmossuk, felcsíkozzuk. A szalonnát és a hagymát is felvágjuk. 
  2. Serpenyőben kis olajon vagy zsiradékon a a szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával és hozzáöntjük a  paradicsomlét (sűrített paradicsommal is lehet helyettesíteni). Ha ezeket összeforgattuk rátehetjük a húst, sózzuk és borsozzuk. 
  3. A húst lefedjük, és ha elfőtte a levét pótoljuk vízzel addig, amíg meg nem puhul.
  4. Ha puha a husi, akkor addig főzzük, hogy ne legyen sok szaftja, inkább zsírja.
  5. A fokhagymát akkor tesszük hozzá, mikor már késznek gondoljuk. Csak rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, főzzük 1-2 percig és elzárjuk.
  6. A kockaburgonyához a krumplit apróra vágjuk, beledobjuk egy tepsibe, öntünk rá egy kis olajat, sózzuk, borsozzuk, pici köménymagot szórunk rá és sütőben megsütjük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 433
össznézettség: 204 492
elküldve: 73
receptkönyvben: 1 141
elkészítve: 74/102
Facebookon megjelent: 2

szakács

Lolli

Mióta szakács: 2012.02.20.
10 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

musella
musella Thu, 2015-02-12 19:06

Elkészítettem,nagyon finom lett.Ezentúl is így fogom készíteni.Köszönöm a receptet. :-)

balintmonika
balintmonika Wed, 2014-10-15 10:23

Amikor készítettem a paradicsomlé egy kicsit meglódult,így kissé túl paradicsomos ízvilágúra sikeredett az ebédem.Ennek viszont csakis én vagyok az oka!!!Ízre ez sem volt rossz,de legközelebb jobban oda kell figyelnem...A krumpli viszont minden elvárásomat túlteljesítette-valami fenomenális,arról nem is beszélve,hogy a lelkiismeretemmel könnyebben elszámolhattam a minimális olajmennyiség miatt.Hálás vagyok a receptért!

Fenyveske
Fenyveske Sat, 2013-09-14 11:20

Hát, ez nagyon finom lett!!!!! Mindig ezt az ízt és ezt az állagot kerestem!!!! Köszönöm a receptet!!!!

davidmark
davidmark Sun, 2013-06-02 10:40

Szia Lolli! Köszi szépen a receptet, nagyon-nagyon finom lett! :)) Üdv: Móni

Mahi
Mahi Thu, 2013-03-21 20:57

Már másodszorra készítem egy héten belül, akkora sikere volt. Brassói vagy nem, édesmindegy, mi nagyon szeretjük! :)

Lolli
Lolli / Lolli Fri, 2013-03-22 18:22

Szia!
Nagyon örülök neki! Egészségetekre! :)
Szép hétvégét! :)

Üdv,
Lolli

sritus
sritus Fri, 2013-03-01 13:56

Szia! Megcsináltam, nagyon finom lett, bár ez inkább pörkölt lett, de a lényeg, hogy finom :)

Lolli
Lolli / Lolli Sat, 2013-03-02 14:33

Szia!

Örülök, hogy ízlett :)
Kaptam sok kritikát, hogy ez nem is igazi brassói... valóban nem, mert ez az én brassóim :) Én így készítem. :) Jobban szeretjük, ha egy kicsit szaftosabb és nem száraz.

Üdv,
Lolli

990
sertéslapocka 1 kg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 0.75 dl
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
napraforgó olaj 2 ek