r
Nosalty Logó

Böjti rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Böjti rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11585.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2185 mg
  • Nátrium
    7572 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    1941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6092 micro
Összesen 2659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
  2. A savanyú káposztát közben leáztatjuk és kinyomkodjuk.
  3. A főtt, karikára szelt tojásokból tojáspörköltet készítünk: a két fej hagymát apróra vágjuk és az olaj felén jól lepirítjuk. Hozzátesszük a tojáskarikákat, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával színezzük és pár percig sütjük.
  4. Egy nagyobb jénait vagy egy közepes tepsit kiolajozunk a maradék olajjal, és megszórjuk zabkorpával, majd elterítjük benne a savanyú káposzta felét. Ezután a káposztára szórjuk a 10 dkg zabpelyhet, erre a tojáspörköltet és végül a savanyú káposzta másik felét.
  5. A 4 dl tejfölt kikeverjük a két nyersen maradt tojással, sózzuk, borsozzuk (ne feledjük a fűszerezésnél, hogy a káposzta sós lehet!), és a rakott káposzta tetejére öntjük.
  6. 40 percig fedővel, majd még 20 percig fedő nélkül sütjük, tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 40283
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Körülbelül 11 éve nem eszem húst, a rakott káposztát viszont imádom:-) ezért így szoktam készíteni. Aki böjtöl húsvét előtt, annak is ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk