Bögrés francia palacsinta recept

Bögrés francia palacsinta
Bögrés francia palacsinta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (91)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam ezt a palacsinta receptet. Kíváncsian vártam, hogy kisüljön az első darab. Fél adaggal készítettem, mivel csak ketten voltunk hozzá. 10 db sült ki a fél adagból. A tésztája olyan könnyű, mint a jól sikerült piskóta. Nagy sikere van köreimben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én házi baracklekvárral töltöttem be a palacsintákat. 1 bögre = 2,5 dl
Főzőtejszínt is használhatunk, én habmestert tettem a tésztájába.

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bögrés palacsinta, tejszínes palacsinta, francia palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük.
  2. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, nem forrósítjuk fel, mert különben elég a palacsinta. Amikor megszilárdul, már lehet is fordítani. A szokásosnál, tehát a hagyományostól eltérő, vastagabb palacsintákat kapunk. Kellemes íze van.
  3. Csak önmagában, töltés nélkül, vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk. Persze ízlés szerint tölthetjük is.
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 449 460
elküldve: 143
receptkönyvben: 3 253
elkészítve: 203/203
Facebookon megjelent: 7

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
272 recept

Hozzászólások (91)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-07-31 01:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-07-30 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-07-29 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-02-09 02:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-02-08 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szamanta91
szamanta91 / szamanta91 Wed, 2016-06-29 08:08

Köszönöm a receptet! Nekem ez az első palacsintám, ami nem szakadt el, és nem tapadt le. Én sima vékony palacsintákat sütöttem belőle, úgy is nagyon jó lett! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-04-25 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-04-24 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pintyöke72
pintyöke72 Sat, 2016-04-23 13:18

Nagyon nagyon finom ez a palacsinta. Én narancs és citromhéjat is reszeltem bele:)
Köszi a receptet, sokszor elkészítem még!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-04-23 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2016-03-19 13:05

Szuper finom volt! Semmi gond a sütéssel, nem ragad, nem törik. Csak nagyon hamar elfogy. Köszi a receptet. Zsuzsa.

bármit csak egyszerűt
bármit csak egyszerűt Fri, 2015-06-12 18:09

Szuper recept. Mióta felfedeztük, rengetegszer csináljuk. Az a legjobb benne, hogy ugyanolyan mint a palacsinta, de laktatóbb, tehát kevesebb darabot= kevesebb ideig kell sütni. Továbbra is családi kedvenc :) A kérdésem az lenne, hogy ha megtölteném és megsütném, akkor ugyanúgy viselkedne, mint a hagyományos palacsinta?

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-06-12 21:50

Köszönöm szépen a véleményedet.
Mi ,baracklekvárral töltve fogyasztottuk.
Gondoltam már rá,hogy egy jó citromos túrós töltelékkel megtölteném,cukros tejföllel lekenném és mandulaforgáccsal megszórva,tepsiben átsütném.
Biztosan finom lenne.
Üdv:Edit.

Aman Ilona
Aman Ilona Tue, 2015-04-07 17:09

Nagyon tetszik a recept, szeretném elkészíteni, annyit kérdeznék, hogy a tejszín lehet e növényi és hogy fel kell e verni ?Köszönöm a receptet és a segítséget !!Üdv Ica

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2015-04-07 17:37

Kedves Ica!
Mindegy ,hogy milyen tejszínt használsz,csak ne főzőtejszínt.
Nem kell felverni.
A hozzávalókat összekevered,mint a hagyományos palacsintánál.
Sok sikert hozzá!
Üdv:Edit.

zsoharkati
zsoharkati Thu, 2015-04-02 12:34

Isteni lett!Köszönöm a receptet!Házi barack-,meggy -és szilvalekvárral.

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2015-02-01 20:45

Kedves Mónika!
Örülök,ha tetszenek a recik,szívesen osztom meg őket.
Üdvözöllek:Edit.

Aylah
Aylah / Aylah Fri, 2015-01-09 13:59

Kedves Edit,
ez valami eszméletlen finom étel! Ma ez volt az ebéd, karamellszósszal, mennyei finom. Pedig csak főzőtejszínnel készítettem el, az volt itthon. :) Köszönet a receptért!

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-01-09 14:08

Kedves Aylah!
Örülök,hogy ízlett nektek is.
Egy kicsit drágább,de közben azért megengedhetjük magunknak,ha finomra vágyunk.
Üdvözöllek:Edit.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-01-04 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2015-01-04 10:33

Nagyon szépen köszönöm.
Örülök,hogy ilyen nagy sikere van a palacsintának.
Üdvözlettel:Edit.

Haraszti Lászlóné Éva
Haraszti Lászlóné Éva Sat, 2015-01-03 14:36

Az biztos, hogy én ezt elkészítem. Vagyok annyira gyakorlott háziasszony, hogy a recept alapján megállapítom, ez isteni lehet. Aki fanyalog, az csinálja másként. Köszönjük a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-01-03 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

bármit csak egyszerűt
bármit csak egyszerűt Fri, 2015-01-02 18:48

Ma volt reggeli. Kevesebb tejszínnel, több tejjel és 4 tojással készült. Mi fejenként 8-10 hagyományos palacsintát is meg tudunk enni, de ebből 3mal is bőven jóllaktunk. Nagyon finom. Nem a hagyományos palacsinta íze van, inkább sütiszerű, de állagra tökéletes. Kb 2szer vastagabb lett és nutellával töltöttük. Máskor is fogunk csinálni.

Megeszlek
Megeszlek Fri, 2015-01-02 12:42

Kedves Edit 56
Nagyon Boldog Új évet kívánok neked!!
Ez a palacsinta , holnap el lesz készítve. várom a többi finomságot.
Üdv. Marcsi

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-01-02 14:05

Köszönöm szépen.
Már küldtem pár receptet be,de sajnos Karácsony előttől betegek vagyunk.Influenza vagy mi és sajnos nem volt ,de még most sincs erő.
Boldog Új évet kívánok:Edit.

nagyemese
nagyemese Fri, 2015-01-02 05:36

Macerásabb mint a vékony hagyományos palacsinta, arról nem is beszélve hogy drága! Maradok a jól bevált, finom "réginél", ami sokkal egyszerűbb és finomabb!

banya6868
banya6868 Fri, 2017-02-17 18:59

semmi macera, úgy készitettem mint a hagyományost. Sokkal finomabb !!! Sajnos dupla adagot kell készíteni, annyira fogy, akár töltetlenül is.

855