Baileys csokis parfé recept

Baileys csokis parfé
Baileys csokis parfé
33 perc / előkészület: 25 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a parfé édes bűnbeesés. És hogy miért? Azért, mert ebben a receptben semmi igazán "egészségeset" nem találsz, mégsem tudod abbahagyni a nyalakodást :) Csupa alkohol, csupa cukor, csupa tejszín. Krémesen olvadó, igazi nyári, hűsítő finomság, persze csak felnőtteknek.:-))))))

 

hozzávalók / 10 adag

  • 100 g cukor
  • 3 dl Baileys
  • 1 vaníliás cukor
  • 150 g étcsoki

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyikehely, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, sorbet, fagyitorta, házi fagyi

egyéb elnevezések

alkoholos parfé, csokis parfé likőrrel, likőrös-csokis parfé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban tegyünk oda kb. 2-3 dl vizet forrni, ha gőzöl, olvasszuk fel először a darabolt csokinkat egy edényben a gőz fölött.
  2. A tojások sárgáját verjük fel nagyon krémesre a cukorral és vaníliás cukorral. Öntsük hozzá lassú adagokban a Baileys-t. Az így kikevert krémet keverjük tovább, de most már gőz fölött, míg krémes lesz, de óvatosan, ne legyen túl forró, mert kicsapódhat a tojás.
  3. Ha jó krémes, vegyük le a tálat a gőzről, és most tegyük pl. a mosogatónkba, jeges vízbe, és így keverjük tovább kihűlésig a krémet. Ha kész, tegyük picit félre. 
  4. Verjük a tejszínt habbá, és óvatosan, hogy ne törjön, adjuk a Baileys krémhez.
  5. Következhet a parfé rétegelése: Egy hosszúkás, alagút sütőformát béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával, öntsük bele a hab egyik felét, és a csoki egyik felét vékony csíkokban, majd ugyanígy megismételve a maradék habot, és a csokit. 
  6. Végül egy villával, spirál alakban forgassuk át kicsit az egész masszát, így szép márványozott mintázatot kapunk. Tegyük a parfét fagyasztóba egy éjszakára.
  7. Tálalás előtt legalább 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy picit már megolvadjon, majd borítsuk egy tálcára, és dekorálhatjuk is.:-)

 

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 410
elküldve: 8
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!