Ánizsos szívek recept

1 adag
963
kcal
Ánizsos szívek
Ánizsos szívek
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben készítettük sokszor, mondjuk leginkább karácsonykor ezt a sütit. Kicsit valóban karácsonyi hangulatot idéz, de nemcsak akkor lehet sütni, mert finom.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A bevonáshoz

ajánlat

A tojásfehérjés-porcukor helyett be lehet vonni 20-30 dkg fehér csokoládéval is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ánizsos aprósütemény, fűszeres szívecskék, karácsonyi aprósütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tojással és a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk fél centi vastagra. Kiszúrjuk szív alakú szaggatóval.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  5. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével. Ha a kekszek kihűltek, a felét bevonjuk a tojásfehérjés porcukros masszával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 902
elküldve: 3
receptkönyben: 72
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (1)

erika653
erika653k, 2013-12-24 13:53

Hajthatatlan vagyok abban, hogy ez marad karácsonyi aprósüti...nálunk:)
Narancshéjat is teszek hozzá. Étcsokiba mártom.

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
964