Almás káposzta recept

1 adag
256
kcal
Almás káposzta
Almás káposzta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig jó, ha van a háznál egy jó fej. Az sem baj, ha káposzta. Nálam volt. Ezt varázsoltam belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek, pecsenyék mellé kínáljuk. Jó étvágyat kívánok.        

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás káposztaköret, almás fehérkáposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső, illetve sérült leveleit lebontjuk, a káposztafejet leöblítjük, félbe- negyedbe vágjuk, kisujjnyi vékony csíkokra szeljük.
  2. Nagyobb lábasban felforrósítjuk a zsiradékot, beleszórjuk a cukrot és éppen csak világosbarnára pirítjuk. Rádobjuk a karikára szelt hagymát, folyamatosan keverve ½ percig pirítjuk, aztán felöntjük a borral és beleforgatjuk a káposztát. A babérlevéllel, kevés sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, mérsékelt tűzön félpuhára, ropogósra pároljuk (20-25 perc).
  3. Közben a megmosott almákat meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és a káposztához keverjük. Félrebillentett fedő alatt, gyakran kevergetve az egészet puhára pároljuk.
  4. A babérlevelet eltávolítjuk és fedő nélkül aranybarnára pirítjuk (kb.20 perc), melegen tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 506
elküldve: 1
receptkönyben: 102
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
215 recept

Hozzászólások (4)

mimok
mimoksze, 2014-01-22 13:40

Mi már többször elkészítettük, elképesztő finom étel! Mindenféle sült húsokhoz, elsősorban tepsisekhez nagyon nagyon passzol! Kedvenc káposztás köret lett :)
Köszi a receptet!

Marcsisef
Marcsisefsze, 2014-01-22 15:26

Kedves mimok.
Köszönöm az elismerést. Sok finom pecsenyét kívánok hozzá.
Üdv. Marcsi

teszkó
teszkóp, 2013-11-15 14:22

Köszönöm a receptet Marcsisef, nagy ötlet a karamellizált cukor az elején.
Lilahagymával, birsalmával, köménnyel és vörösborral is jól megállta a helyét.

256