Skandináv szendvicsező nyílik a Veres Pálné utcában - Itt a Dear Budapest!

A skandináv világban népszerű, nyitott szendvicsekkel várja vendégeit augusztus 29-től a Dear Budapest! gasztrobár.

Juhász Bianca testvérével együtt nyitott szendvicsezőt a Veres Pálné utcában. Az alapkoncepció asmørrebrød-ot, vagyis a jellegzetesen dán, nyitott szendvicset helyezi a középpontba.

Az enteriőr és a grafikai tervezés Ghyczy Dia és a Studio Bunyik munkája

Az étterem neve valójában egy képzeletbeli levél első sora, ami egyszerre egy szerelmes üzenet Budapestnek, másrészt viszont a város nyitott lakóit szólítja meg. A tulajdonosok szerint "egy szendvics lehet gasztroélmény, sőt ennél akár sokkal több is".

A tulajdonosok Heiszler Olivér séfet - aki a Tantinak is megőrizte a Michelin-csillagot - kérték fel, alkossa meg a "soft opening" (tesztüzem) időszakban a hűtőpultba kerülő szendvicseket. Olivér útmutatásai alapján a szendvicseket ezután az étterem tulajdonosai és munkatársaik készítették el. A látványosan tálalt szendvicsek között tokhalas-mangós, madras curry-s krumplival megpakolt, de akár lazacos, mascarponés, céklás is akad. A koncepció szerint a nyitást követően más-más séf állítaná össze a kínálatot.

kép: Schlosser Gábor

A tesztüzemet követően a szendvicsező augusztus 29-én nyit a Veres Pálné utca 16.-ban.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nézd meg belülről a chicagói Stranger Things tematikájú pop-up bárt

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...