A tökéletes habkarika recept

A tökéletes habkarika
A tökéletes habkarika
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A forró szirupos habkarika-próba után készítettem el így, sokkal jobb, egyszerűbb, szebb ez a fajta. Íze pedig pont olyan, amilyennek lennie kell.
Több kép ITT.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karácsonyi édesség, fenyőfára akasztható dísz, függelék.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsók, karácsonyi habkarika, karácsonyi habcsók-dísz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adunk hozzá.
  2. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
  3. Ezután nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe köröket, cseppeket nyomunk, és 80 fokos sütőben, kb. 2 órán keresztül szárítjuk.
  4. Díszíthető olvasztott csokival száradás után, vagy színezhető felverés közben pár csepp ételfestékkel (ha függeléknek használjuk ) vagy pl. pár csepp málnaszörppel, ha megesszük :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 131 350
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 262
elkészítve: 50/69
Facebookon megjelent: 1

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept
hirdetés

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-12-06 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcsuka
pussycat / vcsuka cs, 2013-12-12 10:53

Szia Vimizo,

Gyonyoruek a habkarikaid, lehet, hogy az iden meg nekem is fog sikerulni, ha a Te receptedet kovetem! Csak arra kerlek, hogy ird meg nekem azt, hogy muszaj kezzel verni a habot, vagy geppel is lehet?
Elore is koszonom a valaszt!
Udvozlettel, Veronika

bmbe
Bejja / bmbe k, 2012-12-25 10:16

Hát ez tényleg isteni recept!
Puha.. olvad... Felkerült a Karácsonyfára... és reggelre mind megpuhult és szétvágta a cérna és lepotyogtak! Minden csupa ragacs lett! :-((

Lini94
Lini / Lini94 p, 2013-11-08 13:42

Lassan már újra aktuális, úgyhogy gondoltam írok :) Hagyd ki az ecetet, attól lesz ragacsos! Az csak azért kell, mert hamarabb felverődik, de nem tárolható miatta hosszabb ideig.

vimizo
vimizo / vimizo sze, 2012-12-26 14:37

Sajnálom. Nálunk nem lett ilyen gond. Minden maradék tojásfehérje így végzi nálunk, eddig ezt nem tapasztaltam.
Ugyan olyan most is, mint egy hete....

pelvana
pelvana cs, 2015-11-26 14:18

Szia! leírnád, hogy Te hogyan szoktad csinálni? Köszönöm.

vtbea
vtbea p, 2012-12-07 13:36

Kedves Vimizo!

Ez valóban tökéletes. :) Ma készítettem 4 tojásfehérjéből egy adagot, szívecskéket a gyerekeknek.

Azoknak, akiknek nem modern légkeveréses sütőjük van, hanem olyan őskori lelet, mint az enyém (gázsütő, ami a legalacsonyabb fokozaton is folyamatosan melegszik) ajánlom, hogy résnyire tartsák nyitva a sütő ajtaját a szárítás közben. Én egy fakanállal támasztottam ki a sütő ajtaját.

Köszönöm a receptet: Bea

Rita1971
TraRita / Rita1971 p, 2012-12-07 09:11

Szia vimizo!

Tényleg tökéletes! Én is mindig a cukorszirupos módszerrel készítettem, de ez jobb! :D
Köszi szépen a receptet!
Szép hétvégét!

Üdv: Rita

Radoga
Radoga v, 2012-11-25 18:27

Kérdés, amire választ nem leltem: Hogy/hol kell tárolni? Sütöttem, szárítottam, tökéletes lett, papíros cipősdobozban tároltam, ééééés összeragacsoztak. Mit rontottam el? Segítsetek, kérlek! :)

Minyo
Minyo cs, 2012-01-05 22:03

Már tôbbszôr készítettem én is, ép ma csináltam megint,mert maradt tojásfehérje szilvesztertôl. Csokokat készítettem,de úgy,hogy a felébe 1tk neskafét elkevertem 1kk vízben.Az elkészulteket csokival tapasztottam ôssze 1fehéret 1 kávéssal. Légkeveréses szárítást használok,így egyszerre 3 tepsi is mehet bele.

csirkefüge
fügemenza / csirkefüge v, 2011-12-18 21:58

Hát én valamit elronthattam, mert a gőz fölött egyre folyósabb lett hab, most egyben papírra öntve egy masszaként várja a száradást.. Raktam hozzá kókusz reszeléket, attól lehet?

noemi0829
noemi0829 sze, 2011-11-23 15:58

Szia!
Eléggé kezdő vagyok sütés terén, ebből kifolyólag még habkarikát sem csináltam:) de most eljött az ideje!keresgéltem és kép alapján ez tetszett a legjobban(ált. kép alapján döntök:D)!elkészítettem tegnap az első adagot, ma már a második is elkészült, persze nekem színes változatban a kislányom miatt :) Egyszerűen fantasztikus!!!! Jó, mondjuk az elsőnél azt hittem leszakad a kezem mire hab lett belőle, de ma már gyakorlottabban álltam neki és sokkal szebb is lett!gyönyörű színe és fénye van!mindenki dicséri a családban!!! köszönjük a receptet!

azovan
azovan p, 2011-11-18 00:24

Sziasztok! Én is sokat kísérleteztem a habcsókkal, míg végül a gőz fölötti felverés sikerült a legjobban. Ha cukros, felvert tojásfehérjét használtok más süteményeknél, akkor is érdemes ezt a módszert használni, mert így nem esik össze a hab. Nagyon szépek a képek!

kathy55
kathy55 / kathy55 h, 2011-10-24 13:21

Megcsináltam a recept alapján. Először felsűltem vele, mert tíz perc után totál odaégett. Második próbálkozásra, már nyitott sütőajtónál szárítottam, és nagyon jól sikerült! Köszönöm, ezt a nagyon jó receptet! :D

mravika
mravika sze, 2010-12-29 15:24

Jo hangzik a recept, en mar sokat probalkoztam, szerintem el vagyok atkozva habkarika ugyben. Ki fogom probalni, ha mar ennyiotoknek sikerult :) Hatha ezzel szerencsem lesz, eddig a legtobb probalkozas azt sem erdemelte meg, hogy a sutoig eljusson. Ami eljutott, azt sem lehetett habkarikanak nevezni. Pedig nem vagyok rutintalan, de ezzel valahogy meg nem volt szerencsem :)

BubuBoci
BubuBoci v, 2010-12-19 22:22

Szia vizimo! Légkeverésnek nem kell mennie közben (persze alacsonyabb hőfokon), vagy fölösleges?

Üdv, Niky

Timcsibe
Bloemcake / Timcsibe cs, 2010-12-23 22:30

Sziasztok!
Most csináltam meg a második adagot, az első adagot 3 napja csináltam, az már elfogyott!
Habár az első adagom kicsit ragadt, így a másodikat kicsit tovább szárítottam! Tökéletes lett!
Álljatok neki bátran, megéri!
Kellemes Ünnepeket!

vimizo
vimizo / vimizo cs, 2010-12-23 22:48

Timcsibe:)
Örülök hogy neked is ízlik. Nálunk is már sok fogyott belőle:) Reggel újra megtöltöm vele a sütőt én is:)

tekiroll
tekiroll p, 2010-12-17 21:30

Hát ez tényleg tökéletes! Sosem mertem belevágni, de ez a recept elég meggyőző volt! Hát még a végeredmény! A fámon most már nem csak mézeskalácsok fognak lógni, hanem habkarikák is! :) Alig várom a díszítést! Köszönjük!

vimizo
vimizo / vimizo szo, 2010-12-18 00:17

tekiroll:)
Köszönöm, és örülök hogy neked is sikerült, és tetszik.

Békés Ünnepeket!

vimizoo
Bloemcake / vimizoo h, 2010-03-15 23:33

Kedves suziebaba:)
Nagyon örülök, hogy Neked is bevált ez a recept. Mi is nagyon szeretjük, lányaim egyenesen imádják, a maradék fehérje mindig így kerül felhasználásra. Most is volt, szülinapi tortát díszítettünk vele :)

suziebaba
Suzie Baba / suziebaba h, 2010-03-15 21:49

Szia Vimizo,

Elkészítettem a habcsókot a te recepted alapján. Tényleg olyan mint amit a cukrászdában lehet kapni! Nagyon finom! Ajánlom mindenkinek!

73