Soba tészta

Soba tészta

Leírás

A soba japánul a hajdina és a lisztjéből készült, jellegzetesen barnás színű, diós ízű tészta neve. Japánban fogyasztják hidegen (nyáron), mártogatósokkal vagy melegen (télen), az Ázsiában jellemző tészta-alapú levesek alkotójaként. fotó: flickr/Alpha

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Soba tészta

fehérjetartalom

14.38 g

zsírtartalom

0.541 g

szénhidráttartalom

74.62 g

víztartalom

6.88 g

gramm soba tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

792 mg

Foszfor

254 mg

Magnézium

95 mg

Kalcium

35 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.24 g

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.38 g

Zsír

telített zsírsav

0.136 g

egyszeresen telített zsírsav

0.185 g

többszörösen telített zsírsav

0.22 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

2.7 mg

Magnézium

95 mg

Foszfor

254 mg

Nátrium

792 mg

Cink

1.71 mg

Réz

0.23 mg

Mangán

1.291 mg

szénhidrát

víz

6.88 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Folát

60 µg

B6 vitamin

0.24 g

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek