r
Nosalty Logó

Csirkeaprólék-leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkeaprólék-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 830 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 4981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 40 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2736 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2269 micro
  • α-karotin
    1691 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 830 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    3009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9271.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    624 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    4671 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    9762.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16417 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    627 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    153 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3556 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13613 micro
  • α-karotin
    10149 micro
  • β-karotin
    28554 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2736 micro
  • Lut-zea
    13633 micro
Összesen 4981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsokat mossuk, felaprítjuk, amelyiket kell, és fazékba tesszük.
  2. Beletesszük a zöldségeket (Kivétel a burgonyát és a zöldborsót!).
  3. Belerakjuk az ízesítőket, és felöntjük vízzel. Feltesszük közepes lángon főni fedő alatt.
  4. A levest lassú tűzön főzzük 50-60 percig, ekkor beletesszük a burgonyahasábokat, amely még fő fajtától függően 8-10 percig. Ekkor tegyük bele a májat is, annak sem kell sok főzési idő!
  5. Kóstolás után ha minden puha, és szükség esetén ízesítettünk, kimerünk kis lábasba a levéből.
  6. Ebben a lében főzzük meg a zöldborsót (10-12 perc).
  7. Kis fazékban, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
  8. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a zöldségzöldeket kivéve, egy tálban tálaljuk a levest. A zöldborsót és a kifőtt levestésztát is vele tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 58980
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Aki gondolja, tehet bele karfiolt vagy brokkolit, és még kelkáposzta vagy kelbimbó is szerepelhet, de vigyázni kell, hogy a sok "k" betűs ne domináljon. Akkor nem kell mondjuk karalábé, kelbimbó és karfiol, csak egy kevés a kettőből. Különben elviszi az ízét nagyon, és a többi benne lévő nem érződik. Ajánlom egy kelt tészás másodikféle előtt vagy valamilyen más tartalmas, húsos második fogás előételeként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeaprólék-leves
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a levest. Nálunk ez a Csirkeaprólék leves. :-))) Nem kell nagy csodaalapanyag, hogy finom lehessen egy leves. Ezek az apróbb húsok és a zöldségmennyiség megteszi a hatását. Ha nem is olyan, mint az első csirkéből készült és az első zöldségekből tavasszal, de felidézzük vele azt a hangulatot, és nem utolsó sorban, finom, jól esik ebben a hideg időben. Egy tartalmasabb második fogás előtt főztem meg, és sikerült, elfogyott.:-) Karácsony előtt nem is kellett volna tartalmasabb étel. Aki szereti, az meg olyan alkalomra főzi, amilyenre gondolja. Nálunk ízlett, és elfogyott. Nincs több történet. Meg kell próbálni, finom.

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!