r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves Kornéltól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Csirkehúsleves Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    2324 micro
  • β-karotin
    5548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    2569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7682.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    3739 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13796 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2066 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9323 micro
  • α-karotin
    18595 micro
  • β-karotin
    44383 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 5837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hasonlóan a húsleves készítéséhez itt is a húsok, belsőségek tisztítása az első lépés. Ezt követően tegyük a farhátakat és a zúzákategy nagy fazékba, majd bőségesen sózzuk meg, adjuk hozzá az egész borsot, és öntsük fel hideg vízzel.
  2. Főzzük kis lángon kb. 1 óra hosszát, közben gondosan habozzuk le időnként.
  3. Az idő leteltével adjuk hozzá az időközben megtisztított, és tetszés szerint darabolt zöldségeket, a reszelt gyömbért, a hagyma esetében viszont külön eljárásra van szükség: egy száraz serpenyőt hevítsünk fel, majd a hagymákat héjastól vágjuk félbe, és tegyük a vágott felével lefelé a serpenyőbe. Hagyjuk egész addig, míg fekete lesz, csak akkor adjuk a leveshez a többi zöldséggel együtt. Erre az eljárásra azért van szükség, mert így lesz szép, aranysárga színe a levesnek.
  4. Főzzük mindig kis lángon a levest, időnként kóstoljuk, és habját folyamatosan távolítsuk el szűrőkanállal.
  5. Ha a megfelelő ízt elértük, és a zúzák is majdnem puhák, adjuk hozzá a csirkemájat. Amikor a máj is megpuhult, a leves elkészült.
  6. Tálaljuk a húsleveshez hasonló levesbetétekkel ízlés szerint.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 44394
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

A magam részéről inkább a marhahúst választom húsleves alapnak, de mint említettem, most éppen a csirke került sorra. Ha éppen húslevest ennénk, de nem akarunk túlságosan hosszan időzni a konyhában, a csirkehússal is jóízű levest tudunk készíteni, érdemes kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkehúsleves Kornéltól
Kornél 167 recept

A story egyszerű: a piacon bóklásztam, a csirkésnél pedig nagyon szép "alkatrészekre" bukkantam, amit zárás közeli idő révén rendkívüli kedvezménnyel kínált. A bevásárlást követően elkészítettem a levest, ami amúgy családon belül is igencsak népszerű nálunk. Semmi cifrázás, csak egyszerűen, ebben rejlik nagyszerűsége.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek