Az én házi pék pályafutásom 3 évvel ezelőtt indult egy fonott kaláccsal. Mivel jó volt a recept, jól sikerült a kalács is, így megjött a kedvem a kelt tésztákhoz és szerencsére azóta is megmaradt. Sokan tartanak tőlük, pedig őszintén szólva nincs velük annyi macera, mint amennyit az ember előre gondolna. Én kenyérsütő gép nélkül, elképesztően régi sütővel kezdtem, a sütő még mindig a régi, azóta beszereztem egy konyhai gépet, ami bedagasztja nekem a tésztát.
A kalács után nekem a következő lépés a kifli volt, ennél sikerült olyan receptet találnom, amivel jó sokáig tartott az elkészítés, mondjuk a végeredmény itt is messzemenően kárpótolt a befektetett munkáért.
Receptjeink közül kiválogattam most nektek 7 db, teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült receptet, ne ijedjetek meg tőlük, próbálkozzatok velük bátran!
Olvastad már?
Tényleg jobb a teljes kiőrlésű?
-
adagIdőpKöltségolcsóNehézségközepesMég több kifli404Kalória12.7gFehérje82.3gSzénhidrát2.9gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségközepesMég több kifli510Kalória21gFehérje94.6gSzénhidrát9.1gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több kifli137Kalória4gFehérje26.3gSzénhidrát2.4gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több kifli182Kalória4.2gFehérje23gSzénhidrát8.1gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több kifli331Kalória10.5gFehérje61.4gSzénhidrát5.3gZsír -
-
adagIdőpKöltségolcsóNehézségközepesMég több kifli723Kalória19.4gFehérje80.6gSzénhidrát35.9gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több kifli188Kalória5.6gFehérje35gSzénhidrát3.4gZsír