A tökéletes botmixer nyomában

Kisebb helyet foglal el, mint egy nagyobb turmixgép, számos extra funkcióval rendelkezhet, könnyen tisztítható, nélkülözhetetlen eszköze konyhánknak. Igen, én az imádnivaló botmixerre gondolok.

Nagyiblog rovatunkban, Mari nagyi segítségével megismerkedhettél azokkal az ételekkel, hozzávalókkal, amelyeket egyetlen botmixerrel, bármilyen másik konyhai eszköz igénybevétele nélkül tökéletesen elkészíthetsz.

Manapság már olyan sokféle, hiper-szuper, több tartozékos „botmixercsomag’’ között válogathatunk, hogy gyakran komoly dilemmát okozhat a legtökéletesebb modell kiválasztása. Ezúttal sorra veszem azokat a fontos tényezőket, melyek alapján kiválaszthatod álmaid gépét.

{ NODE = 117081 }

Bármit, csak vezetéket ne!

Van, aki már képtelen elviselni háztartásában a rengeteg, egymásba gabalyodó ilyen-olyan vezetékhalmot, és kimondottan vezeték nélküli háztartási cikkek után kutat. Szerencsére botmixer kategóriában is találhatunk akkumulátorral működő darabokat.

{ NODE = 132262 }

Megfelelő teljesítmény

Nem mindegy, hogy kis mixerünk miképpen birkózik meg például a kisebb magokat is magukban rejtő gyümölcsökkel, keményebb magvakkal, az erős rostú húsfélékkel, a jégdarabokról már nem is beszélve, ezért mindenképpen érdemes nagy teljesítményű gépet választanunk, ami viszonylag rövid idő alatt tökéletesen elvégezi feladatát. Erre a célra egy 400 vagy 600 wattos gép a legjobb választás.

Szeretnél egy gyönyörű, új botmixert a konyhádba? Akkor egy percig sem szabad haboznod, hiszen 2013. április 5-én éjfélig te is csatlakozhatsz a Haas Natural és a NoSalty 2. izgalmas nyereményjátékához, melynek keretében egy darab Bosch botmixer-szett, és még számos nagyszerű ajándék boldog nyertese lehetsz.

A nyereményjáték részvételi szabályairól itt mindent megtudhatsz! >>

{ NODE = 132583 }

Inox vagy műanyag

Természetesen nagyon fontos, hogy inox, mutatós ezüst színű háztartási gépeink összképét ne zavarja meg egy újdonsült fehér szerzemény, és fordítva, így erre is érdemes figyelnünk, ha botmixert választunk. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy egy többnyire rozsdamentes acélból felépített gép sokkal tartósabb, nem színeződik el úgy, mint egy fehér műanyag, és például a hagymás ételek aprításánál nem szívja magába a hagyma erős illatát.

Kényelmes használat

Nem mindegy, hogy egy tejszínhab vagy tojáshab hosszadalmasabb felveréséhez olyan botmixer áll a rendelkezésünkre, amitől egy ötperces művelet után már sajog az egész tenyerünk, és nyomógombra ragadt ujjunk éppen letörni készül, éppen ezért ajánlott olyan botmixert választanunk, amin kézre álló, puha tapintású gombokat helyeztek el, és magát a gépet is munka közben kényelmesen tudjuk fogni. Arra is érdemes figyelni, hogy a választott gép egy csendes, rázkódásmentes típus legyen.

Praktikus funkciók

Amikor botmixer vásárlására adjuk a fejünket, érdemes átgondolnunk, hogy milyen konyhai gépeket helyettesíthetünk, ha egy komplett csomag mellett döntünk, hiszen nem mindegy, hogy mennyit költenénk külön-külön egy robotgépre vagy például elektromos aprítóra. Egy szett tartalmazhat ugyanis a botmixerfejen kívül habverőfejet, mixerpoharat, falra szerelhető tartóelemet, amivel akár a konyhai falon is találhatunk helyet a gépnek, továbbá aprítót és jégvágó kést is. Már a legtöbb gép alkalmas arra a motorrész kivételével, hogy alkatrészei mosogatógépben is tisztíthatók legyenek, így még a mosogatástól is megkímélhetjük magunkat.

Kukkants bele a tavalyi receptverseny csokis-meggyes desszertremekeibe is! >>

Sütiversenyre fel! >>

Az Okoskamra rovat további cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek