Az ünnepek után nem árt kicsit figyelni a vonalainkra és az egészségesebb étkezésre. A hétköznapokon ugyanis sokan beleesünk az egyoldalú táplálkozás hibájába.
Mindegy, hogy otthon főzünk, vagy épp az irodába rendeljük meg az aznapi ebédet, fontos, hogy minden szükséges tápanyag bejusson a szervezetünkbe. Mindenkinek megvannak a maga kedvenc ételei, ezért, és sokszor lustaságból is, újra és újra ugyanazokat főzzük/rendeljük.
Nem kell megijedni, nem az a cél, hogy naponta azt számolgassuk, hogy mennyi szénhidrátot és fehérjét viszünk be a szervezetünkbe - elég, ha egy kicsit változatosabban és tudatosabban étkezünk. Nem is olyan nehéz, mint gondolnánk!
Én személy szerint mindennap képes lennék valamilyen tésztaételt enni, ezért megfogadtam, hogy a hét minden napjára kitűzök egy adott húsos, főzelékes vagy vega napot is. Így elkerülöm az aznapi kínzó és unalmas töprengést, hogy mi is legyen az ebéd - ezzel időt, sőt, pénzt is spórolhatok.
Ha ételrendelésben gondolkodunk, érdemes már pénteken végiggondolni a következő heti menüt, sőt, meg is rendelhetjük még aznap a hétre előre, így anyagilag jobban járunk - ez a módszer olcsóbb, mintha naponta rendelnénk más és más helyekről.
Ha magunkkal visszük az irodai ebédet, akkor pedig hétvégén szánjunk egy kis időt az összeállításra, főzésre. Ha van rá lehetőségünk, a tartósabb élelmiszereket meg is vehetjük előre. Így szintén időt spórolunk magunknak.
Amit érdemes szem előtt tartani, hogy ha zöldségről/gyümölcsről van szó, mindig válasszuk a szezonális alapanyagokat, és igyekezzük nyersen, illetve párolva fogyasztani őket. Ha hetente többször ennék húst, igyekezzünk a vörös és a fehér húsok közül egyaránt választani, emellett ne feledkezzünk meg a halakról sem! Érdemes néha húsmentes napot is tartani, és ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre is, például egy jó kis levessel.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Mindannyian láttuk már a trükköt: kész a főtt tojás, leöntjük róla a forró vizet, és már megy is a csap alá a hideg vízben. Úgy tűnik, ez a módszer több szempontból is tévútra visz.
Karácsony közeledtével egyre több mákos sütemény kerül az asztalra, de nem csak a klasszikus kék mák létezik. Ismerd meg a fehér mákot, amely nemcsak ízében különleges, hanem tápanyagokban is gazdag!
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...