Sültpaprika-krémleves recept

Sültpaprika-krémleves
Sültpaprika-krémleves
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű kápia paprikát kaptam a piacon,  így végre itthon is elkészíthettem ezt a levest. Éttermekben többször választottam első fogásként, többnyire joghurtosan készítik, nekem viszont valahogy a tejföl jobban kívánkozott bele.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Akinek úgy kedvére valóbb, készítse joghurttal.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

paprikakrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva).
  2. Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén.
  3. A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk.
  4. Felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez).
  5. Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és egyet forralunk rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 43 397
elküldve: 9
receptkönyvben: 603
elkészítve: 50/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 sze, 2016-08-31 20:50

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt! Nálunk még került bele egy kis balzsamecet, illetve pár kocka friss, zöldfűszeres kecskesajt. Igazán különleges lett!

viola01
Hagymafaló / viola01 cs, 2013-02-21 20:12

ezt holnap megfőzöm magamnak, csak a sült paprika meg a fokhagyma helyett házi készítésű ajvárt teszek majd bele. köszi az ötletet!

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj cs, 2011-06-09 11:52

Hú, jó régen megcsináltam már ezt a levest, akkor elfelejtettem leírni, hogy nekünk nagyon bejött meg a vendégeknek is.... Fincsi, mindenkinek ajánlom! :-)

Amine
Flowerbomb / Amine cs, 2011-03-17 19:53

Ez a leves valami isteni finom!!! Legközelebb dupla adagot készítek, mert ez így nagyon kevés.

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj k, 2010-10-19 10:48

Hmmmm...........nagyon jól hangzik....lehet hogy ez lesz hétvégén raguleves helyett....majd megírom, milyen lett. :))))))

218