Drágul a csirkemell, és a helyzet csak rosszabbodhat

Hétfőtől emelkedik a csirkemell ára, ráadásul, ha ilyen ütemben fogyasztjuk, akkor hiánycikké is válhat.

Árat emeltek a baromfitenyésztők, ezért a boltokban is drágább lehet a csirke, várhatóan hétfőtől. A Tények riportja szerint több tíz forintos áremelkedésre is számíthatunk. A drágulás másik oka, hogy túl sok csirkemellet fogyasztunk, ezért az is előfordulhat, hogy a csirkemell hamarosan hiánycikké válik.

A magánvásárlók mellett az éttermek is sokkal több csirkemellet vásárolnak. Nyáron a balatoni vendéglátósok is nagyobb mennyiségben visznek a húsból.

A csirkemell ára év eleje óta folyamatosan emelkedik a boltokban, míg januárban a friss vagy hűtött csirkemell átlagára 1299 Ft volt, addig most 1400 Ftátlagáron juthatunk hozzá a húshoz. Azt, hogy pontosan mennyivel drágul majd a csirkemell, még nem tudni, de az biztos, hogy a helyzet rosszabbodhat, ha ilyen ütemben fogy a hús.

Mindeközben a csirkecomb ára valamelyest csökkent az elmúlt időszakban. A Piaci Árinformációs Rendszer szerint év elején 694 Ft volt az átlagár, most 637 Ft.

Húsfogyasztóként mi is befolyásolhatjuk az árakat, például azzal, hogy egy kicsit kevesebb csirkemellet vásárolunk. Sokan nem szeretik a csirke más részeit - a combot vagy a szárnyat - , pedig ízletes, laktató fogásokat lehet főzni belőlük. A csontozás egy kicsit nagyobb munkával járhat, de ha meg akarjuk akadályozni, hogy a csirkemell hiánycikké váljon, akkor ez igazán kis áldozat tőlünk.

Főzz csirkecombból:

Vagy csirkeszárnyból:

A változatos étrend részeként a csirkét néha felválhatjuk pulykahússal, halfélékkel, esetleg nyúlhússal is. Bárkutatók szerint a természetnek azzal is jót tennénk, ha kicsit mérsékelnénk a húsfogyasztásunkat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Csirkebecsinált ahogy Iluska készíti

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek