Így tüntesd el pillanatok alatt a kiömlött olajat – papírtörlő helyett ezt az olcsó módszert használd

Egy rossz mozdulat, és máris tocsog a konyhapadló az olajban? Ilyenkor leginkább papírtörlőért nyúlunk, pedig van egy sokkal egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb megoldás. Ráadásul a hozzávaló ott lapul a kamrában!

Bárkivel előfordulhat, hogy kiborul az olajos üveg. A papírtörlővel való próbálkozás általában kudarccal végződik: csúszkál, szétkeni a foltot, és közben el is fogy belőle egy egész guriga. Van viszont egy régi, jól bevált házi trükk, amit már a nagymamák is ismertek, és amit érdemes minden háziasszonynak a tarsolyában tartani: a liszt.

Miért pont liszt?

A liszt remek nedvszívó, és pillanatok alatt magába szívja az olajat. A papírral ellentétben nem kenődik el, hanem egy sűrű, könnyen kezelhető masszát hoz létre, amit szinte egyben fel lehet szedni. Így nem marad ragacsos folt vagy csúszós felület, és a padló is tisztább lesz, mintha fél óráig törölgetnénk.

Így csináld lépésről lépésre:

  1. Szórd be a kiömlött olajat liszttel.
  2. Hagyd állni pár percig, hogy a liszt teljesen felszívja.
  3. Egy spatulával vagy papírdarabbal kapard össze a lisztes-olajos masszát.
  4. Dobd a szemétbe, és már kész is!

Tipp:

Ha nincs otthon liszt, használhatsz kukoricakeményítőt vagy akár sót is – mindegyik segít abban, hogy az olaj szilárd, könnyen eltávolítható állagúvá váljon.

Nagyobb mennyiségnél érdemes két-három körben elvégezni a folyamatot, így biztosan nem marad olajos a felület. A végén egy nedves ronggyal áttörölheted a padlót, de sokszor erre sincs szükség, mert a liszt annyira hatékonyan dolgozik.

Miért jobb, mint a papírtörlő?

Egyrészt költséghatékonyabb: nem kell egy egész tekercset elhasználni, másrészt gyorsabb és tisztább eredményt ad, hiszen a liszt összegyűjti az olajat, ahelyett hogy szétkenné. És valljuk be: sokkal praktikusabb érzés pár marék liszttel elintézni a takarítást, mint percekig bénázni a papírtörlővel.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...