Októberi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek az októberi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! Csemegézzetek és tartsatok velünk, izzíts, október!

Szeptember 28.október 7. Design Hét Gasztro

A Design Hét gasztroszekciójának keretében betekintést nyerhetünk a food design rejtelmeibe, hiszen az étel megjelenése és látványa sokat elárul annak minőségéről. A közreműködők kifejezetten a Design Hét Budapest részére készítik el szemkápráztató ételkölteményeiket, többek között a Sugar shop, Olimpia étterem vagy éppen a Rózsavölgyi csokoládé részvételével.

Még több információ itt >>

Október 47. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Mi sülhet ki abból, ha az ország legnívósabb pálinkafőzdéi, kolbász- és sajtkészítő mesterei, valamint Mexikó nemzeti itala, a tequila, egyszerre egy fesztiválon „tartózkodnak”? Egy tökéletes hétvégi program a budai Várban, a Pálinka- és Kolbászfesztiválon!

Még több információ itt >>

Október 47. Móri Bornapok és IX. Fúvószenekari Fesztivál

Hagyományos fúvószenével ünneplik Móron az egész éves munka gyümölcsét. A jó borok három napig garantáltak, a hangulatfokozás pedig nemcsak a fúvósokkal, hanem a Beatrice, a Budapest Bár, Zséda, Tabáni István, az Old Boys és a The Shadows Guitar Band által is garantált!

Még több információ itt >>

Október 5–7. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál

Még mindig lesöpörhetetlenek a hazai palettáról a halas fesztiválok (szerencsére), ezúttal Tapolcán sokak kedvencének, a pisztrángnak hódolhatunk október első hétvégéjén. A könnyű halvacsora elfogyasztásához bor is dukál, ebben nem lesz hiány, mint ahogyan napközben ügyességi játékokból, táncbemutatókból sem. Esténként pedig Péterfy Bori és a PASO gondoskodnak majd a jó hangulatról!

Még több információt itt >>

Október 5. MNG Extra Borterasz

Egyik kedvenc programunk a hónap elején! A Magyar Nemzeti Galériában borok, klasszikusok és műalkotások találkozása péntek este, a meghívott vendég borászat ezúttal a Bujdosó Pincészet! Az est folyamán Gulácsy Lajos áll a középpontban, a 130 éve született művész titokzatos világába tárlatvezetések, előadások, vetítések nyújtanak majd betekintést.

Még több információ itt >>

Október 6. Szarvasgomba-vadászat a Szalajka-völgyben

A szarvasgombának hódolnak október első szombatján a Szilvásváradra érkezők! Kiderül, hogy kié a legjobb szarvasgomba-kereső kutya, s ki ért legjobban a kincset érő, finom szarvasgomba elkészítéséhez! Természetesen kóstolással egybekötött a program, a szarvasgombából készült finomságok legjobb hazai képviselői is jelen lesznek!

Még több információ >>

Október 1922. Csabai Kolbászfesztivál

A hagyományos parasztvacsora kellékei idén is felsorakoznak Békéscsabán! A kolbászok mellett májas és véres hurka, disznóvágás-bemutató és kolbászverseny is lesz! Ha mindez nem lenne elég, a kóstolni- és hörpintenivaló mellé igazi nagyágyúk adnak koncertet a három nap alatt, lesz Quimby, Budapest Bár, Hooligans, Gringo Sztár, Liszter Sándor és a Vadrózsák és a Molnár Dixieland Band is színpadra lép!

Még több információ itt >

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.