Frissensült-kalauz: hal Orly módra

Ha fontos számodra, hogy mindig ízletes, egészséges és laktató frissensülteket készíts a családodnak, próbáld ki a halat a la Orly. Ráadásul Orly módra húst, gombát vagy zöldségeket is süthetsz!

Orly-ováció

Az Orly módra készült sültek titka természetesen a bundában rejlik! Először készíts nem túl híg „palacsintatésztát” tojásból, lisztből és sörből, ízlés szerint fűszerezve, ez adja ugyanis az étel különlegességét!

Hétvégi finomságok Évi nénitől >>

A tökéletes bunda titkát itt tudhatod meg! >>

Így készítsd!

Vágd vékony szeletekre a szálka nélküli vagy kiszálkázott halat – például pontyot vagy fogast –, sózd be, forgasd meg először lisztben, utána a sörös palacsintabundában, majd forró vajban süsd mindkét oldalát aranybarnára. Köretként a rizs, a burgonyasaláta, a burgonyapüré, a zöldsaláta, a tartármártás vagy a paradicsomszósz illik hozzá.

A NoSalty legfinomabb halétel-receptjeit itt böngészheted! >>

Bírod a bundázott zöldségeket? Még több receptért kattints ide! >>

Ha nem szereted a halat, akkor sem kell lemondanod az Orly módra készített ételekről! Sörös tésztában megforgatva szinte bármilyen finomságot kisüthetsz: csirkét, karfiolt, brokkolit vagy gombát!

Frissensült-kalauz: párizsi szelet >>

A Soproni Meggy Démon és Soproni Szilva Démon olyan sörkülönlegességek, amelyek egyedisége különleges gyümölcsös aromájukban és mélybarna színükben rejlik. A két újdonság a testes, minőségi barna sörök szerelmeseinek és az új ízek rajongóinak biztosan a kedvence lesz a téli időszakban. A Soproni Meggy Démon és Soproni Szilva Démon nem radler, szirup helyett valódi gyümölcsléből készült, a hagyományos sörökkel megegyező az alkoholtartalma, így egyedülálló Magyarországon! (x)

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek