Zöldfűszeres bucatini egy kis extrával recept

Zöldfűszeres bucatini egy kis extrával
Zöldfűszeres bucatini egy kis extrával
6 perc / előkészület: 2 perc főzés: 2 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma házi tészta készítéssel múlattam az időt. Készítettem ebből a tésztából többféle tésztát is. Persze muszáj volt azonnal megkóstolnom. Nálam ötösre vizsgázott.

hozzávalók / 1 adag

  • 10 dkg zöldfűszeres bucatini
  • 5 dkg pancetta
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek frissen reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg ricotta

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos zöldfűszeres tészta, olasz zöldfűszeres tészta, házi tészta pancettával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük, lecsepegtetjük, tányérra tesszük.
  2. A pancettát felkockázzuk, megpirítjuk, ekkor nyakon öntjük 1 dl tejszínnel, belereszelünk egy kis parmezánt, összeforraljuk, majd a tészta tetejére öntjük.
  3. Kevés ricottát morzsolunk a tetejére.
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2013-07-16 07:05

Juj de szuper, hogy nekiálltál elkészíteni. Gondolom nem sokan adják rá a fejüket, ezért különös köszönetem neked. (Mára felvillanyoztál.)Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2013-05-12 15:34

Köszönöm. Pillanatok alatt feltekergettem egy pálcára az egész tésztát (igaz, csak egy adagot készítettem.) Üdv: Évi néni