r
Nosalty Logó

Villám túrós-meggyes kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Villám túrós-meggyes kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4195.7 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 2416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojással, a mézzel és a vaníliás cukorral.
  2. A négy egymásra rakott réteslapot 12 részre osztjuk, elvágjuk.
  3. Egy muffinsütőt beolajozunk, majd egyenként rétegezve egymásra tesszük a réteslapocskákat, ügyelve arra, hogy mindegyiket kenjük meg olajjal.
  4. Az így elkészített kosárkákba halmozzuk a túrót és a meggyet.(Ha fagyasztott, ki kell olvasztani.)
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6720
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

Én a fagyasztott meggyet kultiválom inkább, mert annak még megvan a savanykás íze, ami sokat dob a süti ízén. Frissen igazán finom, de másnap is fogyasztható, annyi a különbség, hogy a réteslap kissé megpuhul. Akár 10 perc is elég neki a sütőben, viszont akkor nagy lángon kell sütni, így folyósabb marad benne a túró. De ha csak kevés időnk van desszert készítésére, akkor ideális sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a 90 napos diéta alatt találtam ki ezt a receptet. Bár igazán egyik naphoz sem illik tökéletesen, de a ch napon simán meg lehet enni belőle két-három kosárkát. Működött! Igazán gyorsan megvan és nem túl költséges süti, viszont nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek