Vanília szósz recept

1 adag
168
kcal
Vanília szósz
Vanília szósz
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bolti vaníliás pudingpor helyett!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vanília mártás, vanília öntet, vanília sodó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban (kézi habverő segítségével) csomómentesre kikeverjük.
  2. Gőz felett, folyamatosan kevergetve, sűrű krémmé főzzük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 106 649
elküldve: 7
receptkönyben: 1 073
elkészítve: 31/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (18)

flava
flavasze, 2014-09-03 20:49

Ez pont egy csomag vanilias pudingnak felel meg?? Mar regota keresek egy ilyen receptet hogy letudjam a bolti pudingot cserelni hazira . Olyan sok suti receptben kell egy-ket csomag puding es en ezert nemsutom meg mert nemszeretem a pudingport hasznalni.
Hany gram az a 1.5 evokanal kemenyito? Nekem alltalaban vanilla extract van itthon abbol mennyi kell a mag helyett?
koszi

TWick
TWickh, 2013-07-15 07:33

Szia, a hozzászólások alapján választottam ezt a receptet. Mindenki meg tudta csinálni. :-) Nekem is sikerült és tényleg szuper! Köszönöm!!!! Én is lisztet használtam a sűrítéshez és így is nagyon jó. Aranygaluskához készítettem, de jó bármilyen sütihez. Ajánlom mindenkinek.

Dafkeee
Dafkeeep, 2013-01-25 18:06

Mik ki nem derülnek. Nevezetesen, hogy tudok vaníliakrémet készíteni. Ezt sosem gondoltam, vigyázzállásban ott várakozott a vaníliapuding, hogy aztán mégse kelljen. Sikerült. Először. :D Köszönöm szépen a receptet! (Y)

Chocaholic
Chocaholiccs, 2012-02-23 21:50

Nagyon bejott, mar aranygaluskahoz es turos palacsintahoz is keszitettem, igaz kemenyito helyett liszttel.
Koszi Petra!

Krisztia
Krisztiak, 2011-12-06 14:53

imádjuk ezt a vanília szószt, sokszor csinálom, most éppen túrós palacsintához. Köszi a receptet :)

Flower of Hope
Flower of Hopecs, 2011-02-10 11:44

Korábban még sosem készítettem ilyen főzött krémet, nem is tudtam mire számítsak, de annyira finom volt, hogy ezt a 4 fős adagot ketten eltüntettük nagyim isteni fánkjával együtt. Köszi érte!

BlueVelvet
BlueVelvetszo, 2011-01-29 18:07

Szia Petra!
Aranygaluskád mellé megcsináltam a vanília szószodat is, ez is istenien sikerült! Tetszett, hogy csak össze kell kutyulni, és gőz fölött felfőzni. Azt hittem, a vaníliaszósz készítése is bonyolult dolog, aztán kiderült, hogy mégsem. :)))) Hálás köszönet érte!

kicsicsibe
kicsicsibek, 2010-07-06 13:05

Én nem nagyon szeretnék ilyen sok tojást használni és keményítőm sincs,mert soha nem használok semmihez....esetleg mivel lehetne még sűríteni?
Sima pudingporral lehet?????
Van valakinek javaslata?
Mennyi lesz a 3 tojásból?
Milyen sűrű a szósz?

flava
flavasze, 2014-09-03 20:41

Direkt azert fozunk otthon vanilias kremet hogy ne a vacak bolti pudingport hasznaljuk akkor meg hogy raknank mar bele?? Ha nincs kemenyito nem baj akkor lehet hasznalni lisztet.

Idna
Idnak, 2010-06-29 08:03

Szia!
vaníliaöntet létezik tojás nélkül?
köszi

petra
petrah, 2010-02-15 12:32

kedves D!
ez annyit tesz, hogy egy nagyobb lábas aljába vizet engedsz, felmelegíted, erre ráültetsz egy másik edényt, úgy, hogy ne érjen bele a vízbe és ebben a másik edényben, vízgőz felett, készíted a krémet

dinatrytobake
dinatrytobakep, 2010-02-12 12:19

Sziasztok!
Nagyon amatőr vagyok főzés téren, de szeretném ezt megcsinálni, viszont nem tudom hogyan kéne elképzelnem a "gőz felett kevergetni" részt...Tudnátok segíteni?
Köszi
D

petra
petrak, 2009-01-20 09:22

kedves t3v,
Köszi, hogy megosztottad velünk, hogyan készíted, ki fogom próbálni a Te verziódat! Nagyon tetszik benne, hogy nem kell mellette álldogálni:-)

t3v, az okostojas
t3v, az okostojask, 2009-01-20 00:01

Fél liter tejhez adott 4 sárgájából már teljesen jó, közepesen sűrű, remegős fagyialapot kapunk liszt vagy keményítő nélkül is, és akkor kevesebb gond van a fehérje felhasználására is :) Én a tejet/tejszínt felforralom, aztán apránként a cukros sárgájához adom, az egészet felteszem gőzre, és ott hagyom fél órát, ha néha eszembe jut, megkeverem, de közel sem állok mellette folyamatosan.

Macskafőz
Macskafőzk, 2009-01-20 02:06

Én angolkrémet (http://nosalty.hu/?q=node/2007) készítettem 12 tojássárgájából Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfjének receptje alapján. Ennyi tojáshoz pláne nem kellett semmilyen keményítő, és a sűrűsége pont jó lett. Gőz fölött kevergettem, de nem mertem volna otthagyni egy pillanatra sem:)

Macaroon
Macarooncs, 2008-12-11 16:51

Nem, nem túlzás, bár asszem én 8-al készítettem és fagyialapnak használtam, tehát az már sűrű, úgy gondolom a 6 megfelelő lehet. Csináltam így főzve vaníliás túrófagyit, olvasztott keserűcsokit csorgatva bele miközben a gép kikeveri, nagyonjó, próbáld ki:o)

petra
petracs, 2008-12-11 15:40

köszi a tippet, szívesen kipróbálom úgy is, de mennyi a több?: dupla mennyiség, azaz 6? vagy az már túlzás?

168