Túrós kuglóf 2.- mazsolás recept

Túrós kuglóf 2.- mazsolás
Túrós kuglóf 2.- mazsolás
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen különösen kedvünkre valók a kuglófok: egy csésze forró tea, vagy a reggeli latte macchiato pompás kísérői.
Ez a túrós-mazsolás variácó egy tavalyi NLKonyha számból való recept alapján készült.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-mazsolás kuglóf, túrós kuglóf mazsolával, mazsolás túrókuglóf, túrókuglóf mazsolával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót finom lyukú szűrőn áttörjük.
  2. A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat is.
  3. Csipet sóval és a citromhéjjal fűszerezzük.
  4. Felváltva adagoljuk a masszához a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Végül hozzákeverjük a mazsolát, és gondosan kivajazott-lisztezett kuglófformába simítjuk a masszát.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 42 928
elküldve: 23
receptkönyvben: 990
elkészítve: 46/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hoyacarnosa
hoyacarnosa Thu, 2016-07-28 07:08

Tényleg ennyi vaj kell bele? Szerintem azért nem sül át teljesen (a vaj lefolyik a kuglófforma aljára).
Ettől függetlenül kétszer megcsináltam már és finom, bár igaz, néhol mintha nyers maradt volna :-o :D

tothrita
tothrita Mon, 2015-02-02 14:30

Sziasztok! Nekem is több idő kellett, hogy megsüljön, de én inkább alacsonyabb fokozaton (160-170 fok) légkeverésesben sütöttem és letakartam alufóliával, hogy ne égjen meg. 30 percnél kinyitottam a sütőt és még nyers volt a tészta, de szép nagyra feljött, visszatettem még 20 percre, ezután viszont összeesett :( Én is tettem bele plusz tejet, hogy tudjam adagolni. Az íze jó, de jó tömör lett.

b-n
b-n Sun, 2013-12-22 11:54

Tegnap vettem egy kuglóf formát és ma megsütöttem ezt a sütit. Az biztos, hogy nagyon sűrű a tészta. Akinek hagyományos 20 éves és fokozat nélküli gázsütője van, mint pl. nekem ebben a konyhámban, az próbálkozhat.... Én olyan 180 fokon sütöttem 35 percig, de ekkor még félig nyers volt. Innét 10 perc legerősebb fokozat, na ekkor már jó lett és nyitott sütőben hűlt. A teteje kicsit megrepedt, de végül is jó lett formailag és ízre sem rossz. Fogom én még ezt sütni! :)

zsuzsik
zsuzsik Sun, 2013-08-11 21:54

Kedves Petra,
köszönet a receptért, nagyon finom lett a kuglóf :)
Én hagyományos sütőben sütöttem, 170 fokon, 45 percig, és így lett tökéletes. marienkaefer68 javaslatára tettem bele egy kis tejet is, így könnyebben tudtam belesimítani a sütőformába. De azt hiszem, a massza sűrűsége főként a túrótól függ, ugye? Hiszen van tömörebb, vizesebb...

petra
Petra / petra Mon, 2013-08-12 10:04

Kedves Zsuzsik,
persze, nagy különbség van a túrók állagában,
örülök, hogy jól sikerült.
Üdv
Petra

timici
timici Sun, 2013-06-09 16:34

Hát sajnos nekem sem sikerült a kuglóf,nyers maradt ,pedig majd 2 órán át sütöttem,a teteje már tiszta koksz volt:-((,így a kukában landolt.Fehét tönkölylisztből készítettem és a sütőformám szilikon volt ,a sütőm hagyományos.Talán ez volt a baj?

petra
Petra / petra Mon, 2013-06-10 09:02

Kedves Timci,
Sajnálom, hogy nem sikerült a kuglóf, valami nagyon nem stimmelhetett a tésztával, vagy a sütővel, mert a 2 órás sütés nagyon sok. Így látatlanba viszont nehéz lenne megmondani az okot.
Azért remélem nem vette el a kedved a kuglófoktól a kudarc:).
Üdv,
Petra

tealevél
tealevél Tue, 2012-05-15 13:47

Ez a kuglóf nekem csalódás, csupán az illata volt finom, az állaga borzasztó!

Anzselina
Anzselina Sun, 2012-03-18 10:57

Sziasztok!Elkészítettem ezt a csodás kuglófot! Nagyon szép és nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet! Anzselina

marienkaefer68
marienkaefer68 Thu, 2012-03-08 13:49

Köszönöm a receptet, megsütöttem, kicsi tejet még kellett bele tennem, mert egy picit száraz lett a tészta. Nagyon ízlett mindenkinek a családomban, nagy sikert aratott a recept.

Blind
VörösMárti / Blind Sat, 2012-01-28 19:01

Fincsi lett nagyon, bár én graham liszttel , édesítőszerrel és mazsola nélkül csináltam!!
Köszi a receptet!

aannddii79
aannddii79 Thu, 2011-12-01 17:47

Sziasztok, megcsináltam, a gázsütőt 4-esre melegítettem elő és kicsit visszavettem. Úgy 45 perc kellett, nagyon tuti az illata, alig várom, hogy megkóstolhassam, ha kihűlt.

demily
Emily / demily Wed, 2011-11-23 15:35

Nekem 20 perc után a 190 fokos hőlégkeverésesben majdnem koksz lett. Sebaj, azért ehető volt, és egyébként nagyon finom, valószínűleg az új sütő átka. Majd legközelebb elég lesz neki 150-160 fok :)
Egyébként mintha kicsit sűrű lett volna a tésztája, nem?
De amúgy isteni!!! Hamar elfogyott :)

petra
Petra / petra Thu, 2011-11-24 14:27

Sajnos ekkora különbségek lehetnek a sütők között, résen kell a sütéskor, és figyelni, ha kell, mérsékelni a hőt. Igen, elég sűrű a massza. Még szerencse, hogy így is elfogyott:-).

Melis
Melis / Melis Mon, 2011-09-12 18:37

Kedves Petra!

A múlt héten volt szerencsém hozzájutni egy remek kis kuglófsütő formához, és ezzel a recepttel avattam fel. Ez egy nagyon jó döntés volt, mert igazán ízletes finomság! :) Még a férjem is lelkesen majszolja, pedig ő elég válogatós sütemények terén. Sajnos nem vettem észre, hogy elfogyott a mazsola, de anélkül is nagyon finom. Köszönöm! :)

petra
Petra / petra Thu, 2011-04-14 13:17

Bordorka,
Biztosan átsül a másfélszeres adag is, ha tovább sütöd. Végezz mindenképpen tűpróbát!
Focaccina,
örülök:-)

bordorka
bordorka Thu, 2011-04-14 14:16

Köszönöm!!! Egyszer már megsütöttem az eredeti mennyiséget, és isteni lett, ezért próbálkoznék ezzel a recepttel. Szép napot! Bordorka

focaccina
focaccina Thu, 2011-04-14 10:03

Szia Petra!Tegnap este megcsinàltam ès tènyleg nagyon finom lett! :) csak annyi hogy nekem kicsit szàraz lett a massza igy hozzà kellett adnom egy kis tejet de az eredmèny igy is tokèletes!!koszi szia

bordorka
bordorka Thu, 2011-04-14 09:47

Sziasztok!

Szerintetek lehet másfélszeresére növelni az adagot? Át tud sülni úgy is?Nagyobb csapatnak csinálnám, és az eredeti mennyiség túl kicsi lenne. Köszönöm előre is a választ!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-02-07 08:53

Szia Petra! Nutella után jöhet a túró. :-) Imádom a túrós sütiket is, kuglófot pedig még nem sütöttem soha. Ezzel fogom kezdeni a sort. Köszi a recit! Szép napot: Gabi

658