Töltött-sült alma recept

Töltött-sült alma
Töltött-sült alma
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó néha bűntudat nélkül élvezni a desszertet. Ez egy ilyen csemege.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Sült alma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat alaposan megmossuk. Közepüket kiszedjük úgy, hogy alulról felfelé szélesedő lyukat kapjunk.
  2. A töltelékhez a szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a cukorral, a zabpehellyel, a narancs héjával és levével.
  3. Az almákat egy kisebb tepsire helyezzük, közepükbe nyomkodjuk a tölteléket, és tetejükre is halmozunk belőle. Mindegyik almára egy teáskanálnyi mézet csurgatunk. 75 ml vizet öntünk a tepsi aljára és mehetnek is az almák a sütőbe. 180 ºC-on kb. 30 percig sütjük (légkeveréses álláson). Tálaláskor meglocsoljuk az almákat a tepsi alján összegyűlt mézes-gyümölcsös sziruppal. (Vanílifagyival is kínálhatjuk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 39 066
elküldve: 6
receptkönyvben: 432
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

399