Tíz perces kuglóf recept

Tíz perces kuglóf
Tíz perces kuglóf
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megkaptam a receptet, mindennap meg kellett sütnőm, mert reggelire, meg vacsira is ezt akartak enni lekvárral, nutellával vagy csak kakaóval, de azóta is nagy sláger, és nagyon egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos kuglóf gyorsan, egyszerű kakaós kuglóf
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, beletesszük a tejet, meg az olajat.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásssárgás masszához.
  4. Ehhez a tojáshabot óvatosan beledolgozzuk a reszelt narancs- vagy citromhéjjal.
  5. Kivajazott, lisztezett kuglófsütőbe tesszük  2/3-át.
  6. A maradékba keverjük a kakaót, és a massza tetejére csurgatjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 203
össznézettség: 189 976
elküldve: 94
receptkönyvben: 1 893
elkészítve: 175/206
Facebookon megjelent: 2

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 sze, 2017-08-30 18:54

Ja, és az "aprócska" tény lemaradt, hogy ma - 2017. augusztus 30., 14 óra körül - a Facebookkon kiemelték!!! EZT ELÉG GYAKRAN - ATTÓL FÜGG, KIÉ, MIÉ - ELFELEJTIK!!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 sze, 2017-08-30 18:47

Mitől "Tíz perces kuglóf" a recept neve, mikor 50 perc alatt készül el?????
Mondjuk, ügyes....."harapnak" a gyors receptre a nézelődők.....csak éppen nem felel meg a valóságnak! De ötletként megjegyeztem, én is fogok ilyen nevet adni egy közel 1 órás kajának! :)))))

leelan
leelan cs, 2017-08-31 16:11

Ajaj, nagy a baj, de biztosan máshol kell keresni az elkeseredettség okát, nem a Nosaltyn, és nem is a "Facebookkon" (így, két k-val)... A tíz perc az elkészítésre magára vonatkozik, oda is írták, hogy előkészület: 10 perc. Elnézve a receptet, tényleg annyi lehet. A sütési időt azért nem szokták beleszámítani, mert az már nem a szó szoros értelmében vett munka a készítő részéről, ugyanis a sütő dolgozik, nem a háziasszony. Több szövegértés, kevesebb rosszindulat!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 szo, 2017-09-02 10:12

Ajjaj, nagy a baj - 2 j-vel kell :) -, bizony, a szövegértéssel hatalmas a baj! :))) Utána kell nézni, kedves, hogy mindenhol, más recepteknél az előkészület és a sütés/főzés ideje összeadódik! De sok ész persze nem kellene hozzá, egyébként sem, hogy értse az ember, az előkészülettel még nincs készen az étel, így magától adódóan, együttesen kell nézni az időintervallumokat, csak ezek együttese után fogyasztható az étel, tehát az elkészítési időbe, bizony, a sütés ideje is beleszámít! :)))

Remélem, tudtam segíteni! :))))

leelan
leelan k, 2017-09-05 12:38

Nem tudom, van-e értelme, ha más nem, talán valakinek a későbbiekben még hasznára válik, ezért jegyzem meg: az "ajaj" és az "ajjaj" alakja is helyes a szóban forgó indulatszónak. Elsőként az egy j-vel írott alak jelent meg, később, a vidékies kiejtés elterjedésének hatására honosodott meg és vált elfogadottá a két j-vel írott formája. A témában ajánlom Kenesei professzor műveit, publikációit olvasásra. Igen, "nyelvtannáci" vagyok, és jöhetnek a kövek, de nem fogadok el a témában kioktatást egy internetes fórumon. Igazából arra kívántam ráirányítani a figyelmet, hogy milyen sok, egyéb okból felgyűlt (rossz)indulat tör elő az emberekből különböző webes felületeken (erre utal a halmozott írásjelhasználat is, különösen a felkiáltójel preferálása). A többség szerencsére megköszönte a receptet a feltöltőnek, az elégedetlen, ám annál hangosabb kisebbséggel belátom, nem lehet mit kezdeni. A magam részéről köszönetet mondok mindenkinek, aki időt és energiát szán arra, hogy recepteket töltsön fel, ételeket fényképezzen, illetve azoknak is, akik tapasztalatokkal gazdagítják az olvasókat. A többit illetően nem szállok vitába, mert - sem tartalmát, sem stílusát tekintve - nem az én szintem.

breka84
breka84 cs, 2016-11-03 08:50

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha tej helyett növényi tejet használok (zabtej, manulatej), akkor is jó lesz a tésztája? Van valakinek tapasztalata? Köszönöm! :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2016-11-03 03:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-11-02 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-11-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

demene
demene szo, 2016-08-06 12:04

Meddig tartható hűtés nélkül ? Sürgős lenne a válasz ! Köszi.

vincere
vincere h, 2015-11-16 17:41

köszi a receptet! nagyon finom lett, légies tésztával. szerintem felesleges ennyi cukrot beletenni, én 15 dekával csináltam (azt is nyírfacukor és kókuszvirágcukor keverékéből). nagyon jól illik bele az apróra vágott mandula és dió, illetve a csokicsepp is.

didi0531
Lné Dóri / didi0531 k, 2015-11-10 10:16

Finom lett, köszönöm a receptet!! Tuti, hogy bekerül a kedvencek közé. Mindenkinek jó: nekem, mert gyorsan megvan (főleg robotgéppel), a családnak, mert nagyon finom :)

márti1218
márti1218 / márti1218 k, 2015-11-10 09:41

Megsütöttem,nagyon finom lett,annyit variáltam rajta,hogy amikor kihűlt megolvasztottam egy pici tej és cukor hozzáadásával maradék csokit/nyuszi,mikulás/ és rácsorgatva bevontam a kuglófot.
Próbáljátok meg így is.
Szép napot és köszi!

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2015-11-04 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-11-03 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Giong
Giong cs, 2014-08-14 16:24

Ma újra megsütöttem, de közkívánatra cukrozott kakaóval.... így is tökéletes és nagyon finom lett!!!! :) Egyik kedvenc receptem!

gabóca39
gabóca39 cs, 2014-05-15 08:39

Nagyon finom, egyszerű elkészíteni, és könnyű a tésztája. Dupla adagban is jöhet, mert hamar megették a fiúk! Köszi a receptet!

zsadildi
zsadildi szo, 2014-03-15 18:51

Ma megsütöttem. Finom és könnyű a tésztája. Az elkészítése is egyszerű, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom, mert a sikerélmény garantált! Köszönet a receptért napocska! :)

Monimano
Monimano h, 2014-02-17 16:17

Hétvégén elkészítettem. Nagyon finom volt. Unokaöcséim a felét azonnal eltüntették!

biborkiraly
biborkiraly szo, 2013-07-06 11:23

Nagyon szeretem ezt a receptet, már többször elkészítettem, ráadásul ez volt az első kuglóf, amivel próbálkoztam, és mindjárt sikerrel! :) Többféleképpen variáltam, tettem bele aszalt gyümölcsöt, kókuszt, csokidarabokat, diót, mikor mi volt itthon.

Márti99
Márti99 / Márti99 v, 2013-03-24 20:28

Most találtam a receptedet, én Mindmegettéről szedtem ugyanezt a receptet.Ma meg is csináltam. 1 bajom volt vele, hogy szerintem sok bele ez az olaj... Senki nem gondolja így???

magdi59
magdi59 szo, 2013-02-09 13:43

Eletem elso kuglofja pedig mar nem vagyok kezdo haziasszony, de eddig sosem probalkoztam .De megerte nagyon finom lett es egyszeru.biztos hogy meg elfogom kesziteni. KOSZI a receptet.

Sunaj
Sunaj cs, 2013-01-17 18:59

Többször elkészítettem már és óriási sikere van fiatal idős közt egyaránt! Hozzá teszem Süd Tirolban készítem és a héten már másodszor kell megsütnöm holnap. Csak ajánlani tudom, én még mazsolát teszek bele a kakaó mellet.

fundrea
Babuci / fundrea szo, 2012-11-24 22:30

Már 3* megsütöttük, isteni, elronthatatlan, mindenkinek csak ajánlani tudom.

eletke
Eletke / eletke h, 2012-08-13 09:32

En is `kuglof-szuz` vagyok, es most avatom a format fel eloszor. Most sult meg, gyonyruen nez ki, alig varom,h huljon es tudjuk vagni.koszonet.e

eletke
Eletke / eletke h, 2012-08-13 10:34

En nem vagyok nagy kuglofos - paromnak sutottem-, de ez kegyetlen konnyu es finom, nem tul edes, nem tul kakaos.tokeletes!!Dupla koszonet.e

nyuszimusz13
Nyuszimusz / nyuszimusz13 szo, 2012-06-23 15:38

Szia!

Köszi a receptet, már kétszer is elkészítettem és nagyon finom lett!Én nem raktam bele citrom héjat mert nem szeretjük de így is isteni finom lett!Az eddigi legfinomabb kuglóf amit sütöttem a családnak!Nagy kedvenc lett!1 hét alatt már másodszor kellett sütnöm!
Egyszerű és NAGYSZERŰŰŰŰ!
Gratulálok!

gabica0428
gabica0428 p, 2012-06-15 11:18

Elkészítettem én is ezt a fini sütit! Én a fehér részbe raktam egy citrom héját és levét a barna részbe pedig csokis-meggy aromát. Valami borzasztó finom lett! :) Külön örülök annak hogy másnap is puha habos marad a tésztája és nem szárad ki. Köszönöm a receptet! Isteni! :)

Timtirimt
Timtirimt v, 2012-04-22 20:08

Isteni lett, koszonom! Nekem nem volt itthon kakaom, ugyhogy egy kis fahejjal bolonditottam meg a tesztajat!

Dumóka
Dumóka p, 2012-04-13 13:27

Szia Napocska!

Szeretném megköszönni a receptet, tegnap készítettem el, hirtelen ötlet volt, miután a párom telefonált nekem, hogy " nem sütnél valamit?" Azt mondta este, hogy "kuglófkiránynő" vagyok. :-) Szóval köszönöm! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Szép napot mindenkinek!

cristin
cristin h, 2012-01-16 22:08

Életem első kuglófja nagyon finom lett!! És szép is ! A párom csak annyit mondott : "Krisztinke ezt a receptet tedd el!" Szerintem ez önmagáért beszél :)

melike0106
melike0106 sze, 2012-01-11 21:19

Ezzel a recepttel avattam fel a kuglóf formám:)Olyan szép lett mint a képen,és az íze...:)nagyon fincsi...Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a finomságot!Azt hiszem még sokszor el fogom készíteni

Ildii
Ildii p, 2011-10-14 21:21

Gyors, egyszerű és irtó finom! Most készült el........holnapra szántam, nem tudom marad-e addig :D
Köszönet a receptért! :)

Fecske Zoli
Fecske Zoli szo, 2011-04-23 13:37

Katóca!
Ha bármi szennyeződés kerül a fehérjébe a legegyszerűbb a kettétört tojáshéjjal kiszedni.
Kellemes Húsvétot!
F. Zoli

Katoca
Katoca cs, 2011-04-14 17:52

Megcsináltam, nagyon finom lett!
Bénázással együtt sem volt több 15 percnél! Az egyik tojás sárgája ugyanis belefolyt a fehérjékbe, azt próbáltam kiskanállal kiszedni. :)

Feketeszeder
Feketeszeder cs, 2011-04-07 20:17

Hirtelen felindulásból elkészítettem. :) Ahogy Anci is írta, egyszerű de finom.
20 deka cukrot tettem bele, így is klassz lett (de az a jó, hogy variálható, ki mennyire akarja édesre)!
Ajánlom másnak is és köszi a receptet, napocska!

712