Tejszínes csicsókakrémleves recept

Tejszínes csicsókakrémleves
Tejszínes csicsókakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicsóka egy méltatlanul háttérbe szorított gumós évelő, gyógynövény. Szerencsére mostanában talán kezd ismertebb lenni. Gyógyhatását az inulennek köszönheti, amely egy növényi rostanyag, ami képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint.

Mellesleg remek ételek készíthetők belőle.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicsókakrémleves, csicsókás krémleves, krémleves csicsókából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk.
  2. A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg.
  3. Hozzáadjuk a krumplit és a csicsókát, felöntjük 1 l zöldséglevessel, ha kell sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsük.
  5. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 56 420
elküldve: 23
receptkönyvben: 554
elkészítve: 48/54
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szisz5
szisz5 h, 2016-03-21 12:24

Még sosem ettem csicsókát, de mivel az utóbbi években ismét reneszánszát éli, gondoltam kipróbálom. Elkészítettem ezt az egyszerű kis levest. A páromnak nagyon ízlett, engem a hideg kirázott a csicsóka ízétől... brrrrrr.... persze ez nem a recept hibája :)

n_Jucuska
n_Jucuska p, 2015-12-11 15:05

Megcsináltam ezt az igen egyszerűen elkészíthető levest és valami isteni lett. Volt itthon 1-2 dl húslevesem még hétvégéről, így azt is hozzátettem, a tetejére pedig petrezselyem és pirított, kockázott parasztsonka került. Ja, meg nálunk a krémleveseknél alap a kenyérkocka.. Nagyon ízlett az egész családnak. Köszi a receptet!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil p, 2015-11-20 18:00

Kedves Csukamama!

Apróbb kockákra vágom a csicsókát, és fokhagymás olajon lepirítom. Készítek valamilyen dresszinget (pl. mustáros-citromos olívaolaj), ezzel összeforgatom. Utána salátalevelekkel, fetával, magokkal összekeverem. Tetszés szerint lehet használni bármit. üdv, ZilkaZil

jucus60
jucus60 h, 2014-03-03 10:43

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a leves! Ezelőtt sosem ettem csicsókát, de nagyon ízlett nekünk és ezen felbuzdulva ültettem tavaly a kertbe pár szemet és rengeteg lett belőle. Most már keresni fogom több elkészítési módját.
Üdv: Jucus

b-n
b-n k, 2014-01-21 12:49

Önmagában, de levesbetéttel is nagyon finom! (Én most füstölt sonkát tettem bele.)

enianya1
enianya1 v, 2013-11-17 14:33

ma ebédre készítettem el igaz ,hogy a burgonyát kihagytam belőle, betétnek meg bacont használtam ,de el kell ,hogy mondjam remek kis leves lett belőle.
mindenkinek ajánlom aki szereti a krémleveseket.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil p, 2013-02-22 20:37

Én örömmel tapasztaltam az utóbbi években, hogy újra visszatért a piacokra :)) Én pirítva szeretem a legjobban valamilyen meleg salátának elkészítve.

üdv,
Zilka

284