r
Nosalty Logó

Szőke brownie (Blondie)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Szőke brownie (Blondie)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 569 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 569 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4600.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 3412 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 449 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a fehér csokit vízgőz felett összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra, sűrűre keverjük.
  3. Amikor a csoki kihűlt, hozzáadjuk a tojásokhoz.
  4. A lisztet elvegyítjük a sóval és az őrölt mandulával, ez is mehet a masszához.
  5. A durvára vágott mandulabél 2/3-át belekeverjük a tésztába, az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük és a tetejére szórjuk a maradék mandulát.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-21 perc alatt megsül.
  • Sütés ideje: 21 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 550
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 108863
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brownie-nak már-már alig, talán egy kis jóindulattal nevezhető, íze közel nem olyan mély, mint a klasszikusé. Az étcsoki helyett fehér csokoládé kerül bele, a dió helyett pedig mandula, abból viszont jó sok, így nem véletlenül érzi az ember úgy, amikor megkóstolja, mintha egy marcipános édességbe harapna. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek