Szivárvány torta fehér csokis krémmel recept

Szivárvány torta fehér csokis krémmel
Szivárvány torta fehér csokis krémmel
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (79)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2. házassági évfordulónkra sütöttem a tortát. Igaz, hogy nem a leggyorsabban elkészíthető torta, és sok benne az ételszínező, de azt hiszem, különleges alkalmakkor ez mind megengedett. Tényleg megérte a fáradságot, mert nem csak mutatós lett, hanem nagyon finom is:-)!

hozzávalók / 12 adag

A piskótákhoz

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes szivárványtorta, színes torta, ünnepi torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros piskótákat sütjük ki először.
  2. Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a két tojássárgáját 2 kanál kristálycukorral habbá verjük, és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében.
  4. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket, és közben elkészítjük a krémet.
  5. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarpone sajthoz keverjük.
  6. A Hulalát a habfixálókkal kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
  7. Végül a piskótákat tetszés szerint sorakoztatva megkenjük a krémmel.
  8. A külsejére tegyünk félre a krémből, és vonjuk be vele a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 96 684
elküldve: 58
receptkönyvben: 577
elkészítve: 67/80
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept
hirdetés

Hozzászólások (79)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisspepe
kisspepe p, 2016-06-17 13:26

Szia!

Szeretném én is megsütni ezt a tortát. Te hány cm-es tortaformában sütötted meg ezekkel az adagokkal? Én 26 cm-es tortaformát szoktam használni.

barby1123
barby1123 h, 2016-06-13 15:04

Szia! Lehet buta kérdés, de amikor kihagyjuk a tojás sárgáját, akkor mi a pontos menete a piskóta elkészítésének? Előszőr szeretném elkészíteni ezt a tortát, de nem tudom elképzelni, hogy a tojás sárgája nélkül, hogyan áll össze a tészta. Köszönöm szépen! :)

K Agi
Szabóné / K Agi k, 2016-06-14 10:45

Szia!Egyáltalán nem buta kérdést tettél föl! A piskóta készítés menete a megszokott, csak éppen kihagyjuk a tojások sárgáját. Csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a színezőt.Természetesen másabb lesz a tészta kicsit,nem lesz annyira puha mintha benne lenne a tojások sárgája is.De szerintem nem lehet majd észre venni ha benne lesz a krém.A sütőpapírt ajánlom mindegyik piskóta alá :-)!Remélem segítettem és kipróbálod a receptet :-)!Majd várom a visszajelzést :-)

Lolek
Lolek v, 2016-05-29 06:52

Szia!Köszönöm a receptet!Tökéletes!Nagyon finom!A lányom 13. szülinapjára készítettem el nagyon nagy sikert aratott!Valóban megéri a fáradságot!

K Agi
Szabóné / K Agi sze, 2016-06-01 14:35

Szia! Örülök, hogy örömet szerztél Gyermekednek a receptemmel :-)! Boldog Szülinapot kívánok én is Neki :-)! Remélem még lesz alkalom arra, hogy újra előkerüljön a recept :-)! További szép napot!

vilicssz
Szilvi V. / vilicssz p, 2016-01-29 19:55

Üdv! Annyi kérdésem lenne, hogy a piskóták színezéséhez a legegyszerűbb ételfestéket használtad ami boltban kapható vagy valami speciálisat? Elég intenzívek a színeid, jó lenne ha az enyém is így sikerülne. Köszi :)

K Agi
Szabóné / K Agi h, 2016-02-01 21:53

Üdv :-)! Igen a boltban kapható egyszerű ételszínezőket használtam! A titok abban van, hogy a tojások sárgáját kell kihagyni:-). Remélem sikerülni fog :-).!

galencsi
galencsi sze, 2015-08-19 13:56

A kislányom szülinapjára (5éves) készítettem el ezt a szuper tortát augusztus elején. Életem első tortáját :) Hatalmas volt a sikere az ünnepeltnél is és a vendégeknél is. Nagyon,nagyon köszönöm a receptet

K Agi
Szabóné / K Agi sze, 2015-08-19 18:25

Szia! Nagyon örülök, hogy sikerült megsütni a tortát:-)! Szerintem is érdemes vele "bajlódni"!Gyerekeknél pedig tényleg nagy sikert arat:-P. Utólag is Boldog Szülinapot a Kislányodnak:-)! Eljött az idő, hogy én is megsüssem a két éves kisfiamnak:-)! Még egyszer köszönöm, hogy az én receptemet választottad :-)!

Andella
Andella / Andella p, 2015-04-24 14:59

Hab fixalo nelkul is lehet ?,mert itt azt nem lehet kapni,most keszulnrk a lapok..!!

K Agi
Szabóné / K Agi p, 2015-04-24 16:47

Szia! Kihagyhatod, igaz "jobb tartást" ad a tejszinhabnak! De egy teáskanál tejföl is megteszi:-)

lautti
lautti p, 2014-10-24 12:56

2x is megcsináltam, isteni lett és gyönyörű!! A recept pontos, tökéletes! Nagyon köszönöm!!!

K Agi
Szabóné / K Agi h, 2014-08-04 17:14

Szia!Bocsi a késői válaszért!Sütőpor nélkül is lehet szép és finom piskótákat sütni :).Több tojásból készült piskótákhoz én is használom.

ErdosneAdri
ErdosneAdri h, 2014-05-05 13:02

Szia :)
Megkérdezhetem hogy mennyi ideig kell sütni egy lapot? Hajlamos vagyok szétszárítani a piskótákat általában :D

K Agi
Szabóné / K Agi h, 2014-08-04 17:16

Üdv!Későn írok de ez abszolút sütő függő:-P,szerintem.Nekem kb 8-10 perc volt.

Lencsilany82
Lencsilany82 h, 2014-04-07 13:23

Szia!

Köszönöm a receptet, megcsináltam a 10 éves lányom szülinapjára. A siker elsöprő volt :)

Üdv, Lencsi

Laura12
Laura12 p, 2014-03-28 16:57

Szia! Megcsináltam. :) Előre már elgondoltuk, hogy másfél adag krémet csinálunk, hogy mindenhova jusson biztosan elég. Na hát az a fél adag megmaradt, megettük magában :) Mascarpone helyett tejszínhabbal csináltam a krémet, ahogy javasoltad. Mennyei lett. Először féltünk, mert a piskóták nagyon vékonyak lettek, de egy napot maradt a hűtőben és megszívta magát. Tökéletes lett, gyönyörű, nagyon finom. Nem az az émelyítő nagyon édes típus, pont elég édes. Mindenkinek ajánlom, nem bonyolult, csak sok idő, de megéri!! Mindenkinek tetszett, máskor is el fog készülni! Köszönöm a receptet!

K Agi
Szabóné / K Agi szo, 2014-03-29 18:12

Szia!Nagyon örülök,hogy ízlett a torta:)!Igen eleinte tényleg vékonynak tűnnek a piskóták de mire elkészül nem is alacsony a torta :)!Köszönöm a dícsérő szavakat!Üdv: Ági

latte_macchiato
latte_macchiato p, 2014-03-14 16:19

Most próbálok először ilyet sütni szülinapra. Mit javasolsz, előző nap vagy aznap készítsem el, hogy az ízek összeérjenek? Vagy itt arra nem kell ügyelni?
További kérdés, hogy az nem működik, hogy elkészítem a 12 tojásból a piskótarésztát és egy külön tálba kimerem az 1/6-át és ott színezem? Persze ebben a mérleg lenne a segítségem.

Köszönöm a választ! :)

K Agi
Szabóné / K Agi sze, 2014-03-19 07:51

Szia!Érdemes előző délután elkészíteni,hogy "összeérjen" és könnyen szeletelhető legyen.Bevallom én nem mertem egyszerre fölverni a tojásokat nehogy leszálljon vagy összeessen a hab:_P.De meglehet próbálni.Szia :)

latte_macchiato
latte_macchiato sze, 2014-03-19 09:25

Szia!
Elkészítettem és nagy meglepetés volt, amikor felvágtuk a "sima fehér" tortát, akkor milyen vicces volt belül.
Én is gyáva lettem és nem mertem bevállalni az egyben felverést, de jó is volt, mert 18 cm-es tortaformávan sütöttem és így is vágni kellett a lapokat, hogy jó legyen a krém-tészta arány.
Egy apró javaslat az új próbálkozóknak: számoljatok kb. 1 tubus színezéket minden rétegre, mert nekem kb ennyi kellett, hogy szép színe legyen és eléggé bosszantó lenne, ha nem lenne elég. Tényleg érdemes előző nap elkészíteni, kellett neki az 1 nap "érés".
Sütőporral sütöttem (így szoktam) és szép és isteni lett.

Köszi szépen a receptet, anyák napjára megint sütök, de akkor színátmenetest :)

K Agi
Szabóné / K Agi szo, 2014-03-01 18:59

Szia!Azért nincs írva mert nem tettem bele sütőport!Sütőpor nélkül is sikerülnek a piskóták :-)!

Laura12
Laura12 szo, 2014-02-01 22:21

Szia, nagyon gyönyörű a tortád, és szeretném megsütni, mert szeretem a fehércsokit is :) Csak az a baj, hogy a mascarponét nem. A mascarpone íze nagyon érezhető? vagy csak tartóanyagnak kell? Köszi előre a választ
Szép napot: Laura.

K Agi
Szabóné / K Agi v, 2014-02-02 10:33

Szia!Nem igazán érezhető szerintem a mascarpone!Helyettesíthető tejszínhabbal is :)!Igazából azért tettem bele mert éppen volt itthon.Remélem segítettem.
Üdv: Ági

Vattacukorka
Vattacukorka k, 2013-06-25 08:19

Köszönöm a receptet, barátnőm anyukájának az 50. születésnapjára sütöttem meg, csak én barna krémmel és isteni volt az íze, de a látványa is, nagyon szépen megdagadtak még a piskótalapok másnapra, mire felszeleteltük :) a héten a papa szülinapjára is ilyen készül :)

stardust88
stardust88 sze, 2013-03-27 19:44

Szia Ági!

Én elég kezdő vagyok tortasütést illetően, s minden bizonnyal nálam lehet így a baj :) az a gondom, hogy nem akar a tészta 2-3 centisre feljönni, pedig úgy gondolom nem töröm össze a habot keverés közben. esetleg valami ötlet, hogy mitől lehet?
köszi!

K Agi
Szabóné / K Agi sze, 2013-03-27 20:22

Szia!Nekem sem voltak pontosan 2-3 cm-es piskóták,egyik picit alacsonyabb lett a másik pedig magasabb :)!Esetleg egy csipet sütőporral vagy szódabikarbónával lehet csalni laponként :)!Azzal biztosan magasabb lesz a piskóta, csak ne sokat,nehogy megszárítsa a piskótát!Illetve a tortaforma mérete is számít!Remélem segítettem!Üdv : Ági

Cliodna
Cliodna sze, 2013-03-20 02:17

Múlt héten elkészítettem egy barátnőm születésnapjára.
Minden a recept szerint működött, a krém pedig igen finom volt. Bár én nem nagyon szeretem a piskótatésztát, de a látvány és a krém jelen esetben kárpótolt.
Emellett ha valaki kicsit bevállalósabb, szerintem érdemes lenne feldobni a receptet eperrel, csokoládécseppekkel, vagy ahogy az ízlésünk diktálja. Ám alapnak tényleg remek.
Köszönöm szépen!

K Agi
Szabóné / K Agi szo, 2013-03-23 20:30

Köszönöm,hogy a receptemet választottad :-)!Természetesen bárki ízlése szerint elkészítheti a sütit :-)!

tűzvolte
tűzvolte sze, 2013-02-27 20:50

Szia Ági! Én is próbáltam kék piskótát sütni, de a tojássárgája miatt sajna zöld lett. Azt szeretném kérdezni, hogyha kihagyom a sárgáját, ami tuti ötletnek hangzik, és ezt tőled hallottam először, azt nem kell valamivel helyettesíteni? Előre is köszi!

K Agi
Szabóné / K Agi cs, 2013-02-28 17:49

Szia! Biztos,hogy kék lesz ha a sárgáját nem teszed bele a piskótába :-)!Nem kell helyettesíteni semmivel,ugyanolyan piskóta lesz mintha benne lenne a sárgája :-)!Azt, hogy világos vagy sötétkéket szeretnél tőled függ,mennyi színezőt teszel bele :-)!Remélem segítettem!Jó sütést!

cora
cora p, 2013-01-04 14:50

Ma készítem kislányom holnapi szülinapjára! :)

Kalritka
Kalritka p, 2012-12-28 20:13

Nagyon szuper recept! Kislányomnak sütöttem meg születésnapjára és az egész családot lenyűgözte! :) Köszönjük!

Salime
Salime sze, 2012-12-19 13:53

Szuper recept! Ma lez a kisfiam szülinapja, ezt sütöttem neki, az az érzésem, h imádni fogja :) Nagyon nagyon finom ez a fehércsokis krém! Köszönöm :)

K Agi
Szabóné / K Agi sze, 2012-12-19 15:31

Szia!Köszönöm a dicsérő szavakat!Remélem,hogy a kisfiad is nagyon fog neki örülni:-)!

noora
noora p, 2012-11-02 15:56

Köszönöm a receptet, csodálatosan sikerült a torta, 12 éves keresztlányomat elkápráztattam vele. :)

Almasi75
Almasi75 v, 2012-10-28 22:08

kedves Ági!Ha én 3 max. 4 lapot szeretnék, akkor értelem szerűen a 12 dg-os adagok annyival osztódnak egy lap elkészítésénél...?
Köszi

K Agi
Szabóné / K Agi h, 2012-10-29 07:07

Üdv!Persze 4 lapot 3 tojásos piskótákkal vagy pedig 3 lapot 4 tojásos piskótákkal,hogy meglegyen a torta magassága. A végeredmény így is -úgyis jó lesz szerintem:-)!Remélem segítettem kicsit.Jó sütést!
Üdv:Ági

428