Svéd uborka recept

Svéd uborka
Svéd uborka
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestük az oldalon, hogy fent van-e ez a recept (ill. van-e valamilyen változat), de még nem találtam.

Mi már 20 éve készítjük, a nővéremtől kaptam anno.

Előfordul, hogy nincs időm 1 napig állni hagyni, így többszöri átkeverés, és pár óra után üvegekbe rakom.

Nagyon szeretjük. Néha előfordul, hogy csak úgy szimplán 1 picike salátás tányérral üresen megeszegetjük. :)

Ez az adag 2 db 1,5 l-es, 1 db 8,5 dl-es és 1 db 6 dl-es üvegbe elég.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás ecetes uborka, házi készítésű savanyúság, házi savanyú
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát (héjasan) és a hagymát legyaluljuk.
  2. A vízet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és a nátriumbnzoátot összekeverjük, és hidegen a zöldségekre öntjük.
  3. Jól összekeverjük az egészet. 1 napig állni hagyjuk (többször megkeverjük), majd üvegekbe rakjuk.    
  4. Másnap fogyasztható (összérnek az ízek), illetve télire elrakható. (Ügyeljünk, hogy az üvegekbe rakáskor ne legyenek buborékok.)
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 56 584
elküldve: 23
receptkönyvben: 392
elkészítve: 28/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmolecs
szmolecs cs, 2015-06-25 09:50

Kedves mindenki !
A "sírós hagymához" egy jó tanács :
Vegyél a szádba egy korty vizet, tartsd ott, és így gyalulj, persze minden hagymánál újabb korty, nagyon sokat segít, na persze ha van rá lehetőség a szabad levegőn !!!!
üdv Ági

Noriko
Noriko cs, 2012-08-16 19:00

Szia Skorpió!
Most készítem a receptedet, mert kaptam ajándékba 4,5 kg uborkát. De a receptben arról nem írsz, mennyi könnyel jár elkészíteni :D De nem adom fel, megcsinálom akkor is, ha egy 10es zsepit el is használok közben :)
Köszönöm a receptet!
Noriko

Skorpió
Skorpió / Skorpió k, 2012-08-21 18:54

Szia Noriko!
Remélem, már elfeledted a könnyeket!? Hát igen, ilyen gondokkal küzdünk mi is. A család azt mondja,nem baj, megéri. Mi kint az udvaron hagymázunk, így egy fokkal elviselhetőbb. Köszönöm, hogy írtál! Minden jót! üdv: Skorpió

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama cs, 2012-07-12 10:59

Szia.Ha 1 napi állás után meg szeretném enni akkor is kell a nátriumbenzoát??bocs a h....e kérdésért,de nem vagyok egy nagy kamratöltő típus! :-) köszi

Skorpió
Skorpió / Skorpió cs, 2012-07-12 18:13

Kedves Nyékinyuszimama!

Ha csak annyit akarsz készíteni, amennyit másnap megeszel, akkor nem kell bele.
Azonban ha megcsinálod ezt az adagot (gondolom ezt úgyse tudod megenni másnap :)), akkor pár óra állás után (közbe többször átkevered), vegyél ki belőle annyit amennyit másnap megeszel, és a maradékba rakd bele a tartósítószert. Remélem tudtam segíteni, jó étvágyat hozzá!

Üdv: Skorpió

kenyi
kenyi / kenyi cs, 2012-07-12 10:30

Azt szeretném megkérdezni, hogy a hagyma az sima, mezei vöröshagyma? Egy részét "kiválthatjuk" lilahagymával esetleg?
Tudom, hogy nagyon sok helyen édesen fogyasztják az uborkasalit (nekem attól a hátamon feláll a szőr...), a cukor mennyiséget nézve, ez is inkább akkor édesen-ecetes jellegű savanyúság?
Nagyon szimpatikusan hangzik a recept, mert már nem tudok mit kezdeni a rengeteg salátának való ubival.
Köszi a választ előre is!
Kenyi

Skorpió
Skorpió / Skorpió cs, 2012-07-12 18:17

Kedves Kenyi!

Bármilyen vöröshagyma jó, a lilahagyma is :)
A sima ecetes uborkánál édesebb, de a hagyma sokat dob az ízén szerintem.
A cukor mennyiségéhez képest, nem olyan nagyon édes.

Nálunk nagyon szeretik még a férfiak is, remélem Nektek is ízleni fog.
Üdv: Skorpió

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 cs, 2012-07-12 17:50

Kedves Kenyi.
Ha nem laksz túl messze, szíves egyezkedem Veled az ubi egy részének átvételére! :D

Viki
Egyébként ezt a receptet, 10000% hogy kipróbálom!!!
Köszike

kenyi
kenyi / kenyi szo, 2012-07-14 08:32

Kedves Sviki23!
Megnéztem a profilodat, láttam merre laksz. Én Kiskunhalas mellett... :( Hát, ez szép távolság ;)
De a recept úgy érzem megoldás lesz a problémáimra!
Üdv. Kenyi

Skorpió
Skorpió / Skorpió cs, 2012-07-12 18:19

Kedves Viki!

Örülök, hogy így megtetszett a recept! :)
Fogyasszátok egészséggel, üdv: Skorpió

485